論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

別墅

炮製「經血烚菜」的廿六歲印傭,因醫生未能證明經血為有害物質或令人驚恐,年輕印傭今在觀塘法院獲撤鎖控罪。

咁都無罪, 係唔係等於以後隨時有機會食經血料理? 為咗大家食得安心, 增陰權同王人龍係咪要試吓味先呢?

如果個個工人一比僱主責備就整D合法的經血餐僱主食, 咁呢個香港就唔再係法治之區.

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

直頭痴線,好鬼

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 陪月勳章

係囉,點解都入唔到罪架
咁攪法一陣個個工人都玩呢未野,真係唔得佢死囉,一陣漂白水,綠水,洗潔精乜鬼都可以煮送,落乜都無罪啦,正pk

珍珠宮

原帖由 Monice 於 09-7-15 20:52 發表
炮製「經血烚菜」的廿六歲印傭,因醫生未能證明經血為有害物質或令人驚恐,年輕印傭今在觀塘法院獲撤鎖控罪。

咁都無罪, 係唔係等於以後隨時有機會食經血料理? 為咗大家食得安心, 增陰權同王人龍係咪要試吓味先呢?

如 ...

揾個好d 藉口呀大佬!

教仔心得:媽咪容易犯的錯誤
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=951856&extra=&page=1

成日話「讚」可以改正小朋友壞行為,到底點解同點讚?   
http://forum.baby-kingdom.com//v ... page%3D1&page=1

複式洋房

醫生未能證明? 係咪要試吓味先呢?

真係 DELAY NOMORE 呀!

男爵府

世界十大奇事!中国香港嘅恥丟,國際大笑話!

禁止訪問

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

"因醫生未能證明經血為有害物質或令人驚恐"
呢句先攞命,我好想問個醫生佢點証明事件唔會令人驚恐???

大宅

咁個醫生同法官唔試吓先, 睇下死唔死, 正一咁多人死唔見佢死. 怎算? 係咪要做些東西聲援和支持個僱主呢? 下次立法會, 我們去掟血包, 反正給人食都無罪, 掟最多咪告掉垃圾罰定額罰款.

大宅

咁, 起碼飲經血唔會強身健體瓜! 找錯了醫生了, 應該揾精神科, 因對僱主造成極大精神傷害和驚嚇. xyz....
上訴呀! 葉劉, 靜晶姐可幫忙上訴嗎?
我們集體支持僱主上訴.
天理何在

民房

有無人或議員出黎做D?
遊行, 示威我一定到,

我都未見過咁離譜, 簡直冇天理.

係其它地方, 個工人未出庭已比人打死啦.

香港人守法, 但法律卻不保護我哋,

我哋香港人人權何在.

(我真係無法忍受, 第一次係到post)

大宅

點會唔係令人驚恐呀?

有無搞錯左呀? 定証明唔到有用過經血煮食呀?

個官都唔合邏輯既!!!

大宅

太過離譜啦!究竟有無條例係保障僱主!我覺得我好可憐,求救無門,想知道有無地方或方法可以表達我不滿!點解佢有方法成日投訴僱主而僱主就無人呢?

首頁

尾頁

跳至