論盡家傭

跳至

首頁
12345...8

尾頁

男爵府

原帖由 idy926 於 09-7-16 13:38 發表
多謝FA8866為民命,我本身無li 類case,不過如果條題改:-政府既保障外地家傭條例令傭主心理驚恐-大把人到!我行第一!!!

YS, 我都會到
Imagine me and you, I do
I think about you day and night
It's only right
To think about the girl you love
And hold her tight
So happy together ........

Me and you
And you and me
No matter how they tossed the dice
It had to be
The only one for me is you
And you for me
So happy together

複式洋房

Can someone start a group in Facebook? If we have enough people, the media will probably push the government making some changes.

大宅

好媽媽勳章

珍珠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 親子達人勳章

我願夾錢俾事主上訴,如果唔係,煲一煲經血水俾個官飲!

一毫之善,與人方便;一毫之惡,勸君莫作;欺人是禍,饒人是福;不信抬頭看,蒼天饒過誰
                      *****請勿將本人网名及言論內容抄襲到任何報紙或雜誌上*****

大宅

好媽媽勳章

一定要問吓個官, 無害架, 快D食啦
問佢食唔食得咯

大宅

其實, 我沒有特別的形式, 只不過我去信申訴專員 ([email protected]) 表達我對裁決強烈的不滿.

如果我有特首的電郵, 我一定會去寄給他!!!!

大宅

畀面勳章

我都有去信律政司, 勁angry

別墅

我都打咗個電郵去壹週, 大家一齊團結做D嘢啦, 如果唔係下次就唔止飲血啦.

大宅

我都會FULLY Support, 要我哋點support你先得呢?我地一定要出聲 ]

其實用經血煮嘢比D顧主食唔係印尼人的習裕,聽D工人講這個做法係東南亞,尤其印尼係用唻"落x頭"!等飲咗佢D經血的人會聽佢話!

原帖由 Monice 於 09-7-16 18:54 發表
我都打咗個電郵去壹週, 大家一齊團結做D嘢啦, 如果唔係下次就唔止飲血啦.

禁止訪問

等待驗證會員

其實我地D僱主咁慘..點解D工人識遊行..我地唔得O者,,
搵D議員出黎嘈下啦,,我一定出黎.. 佢地咩福利都有,,我地自己打工,,搵10000蚊人工..比左一半佢地,,都咩都無啦,,
有咩事睇醫生咪又係食自己..坐車咪又係自己..點解佢地仲唔知足

搵人出黎搞下啦.. 唔好比個屎政府咁衰..剩係幫外人

禁止訪問

伯爵府

原帖由 FA8866 於 09-7-16 13:52 發表

因為今次記者要做專題,佢地搵緊一D工人做既呢類行為,但僱主又告唔到但就不安既CASE.
希望大家幫手搵下,等可以報導出黎比人知幾離譜.

我初初以為只係講出我地既聲音,如果係我一家去,但如果要親身經歷,touchwood暫時未有!

但如要任何聲喚,我一定去!

伯爵府

原帖由 Monice 於 09-7-16 18:54 發表

點打呀?打d咩架?我地一齊send多d去,再去埋東周啦,等佢地正視下嘛!

伯爵府

原帖由 Laling 於 09-7-16 18:39 發表
我都有去信律政司, 勁angry

可否pm或post個sample出黎,等我都出一分力!

複式洋房

咁都告唔入,咪啫係坐大啲工人!
容乜易佢地餐餐係道煮經血又話唔係飯法架!
都唔知個官點判,景然無罪釋放,實在太難以置信,佢有冇唸過佢咁評會害到好多人架......??
咁樣唔係傷害他人,咁可唔可以係:使他人受驚嚇,影響精神,心靈受傷害等..一講到影響到精神都好大煱架嘛~
[size=medium]囡囡 21-10-04 [size=medium]仔仔 25-10-06

男爵府

我又要幫手投訴, 可以點做 ?

原帖由 irene_the_pooh 於 09-7-16 19:37 發表

可否pm或post個sample出黎,等我都出一分力!

別墅

有証有據都告唔入, 佢地都食屎架!
封信點寫? 我都想寫封去投訴! 支持係FACEBOOK開GROUP!

子爵府

醒目開學勳章

原帖由 FA8866 於 09-7-16 13:05 發表
急!!!依家有記者朋友肯做專題報導啦.請幫忙!!!!!
要快啦,明天要受訪,如有僱主肯出黎既我會陪您出,唔駛驚.
如只可電話受訪都請出聲.

被害卻不能從法律途徑告佢地既CASE.

被工人既行為令自己心理驚恐?

http://foru ...

大家真係要炳之餘,都諗諗有無類似個案or 疑案,可以做個電話訪問都好過無啦!
要得到社會人士轉變睇法,就一定要企出來,企唔到,有把聲都好過無oY!

子爵府

原帖由 gigi0528 於 09-7-16 19:29 發表
其實我地D僱主咁慘..點解D工人識遊行..我地唔得O者,,
搵D議員出黎嘈下啦,,我一定出黎.. 佢地咩福利都有,,我地自己打工,,搵10000蚊人工..比左一半佢地,,都咩都無啦,,
有咩事睇醫生咪又係食自己..坐車咪又係自己..點解 ...

支持!

首頁
12345...8

尾頁

跳至