懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

男爵府

原帖由 @陳師奶@ 於 09-7-16 16:31 發表

我叫我老公幫我影露肚 佢都唔肯阿

我老公肯幫我在屋企影,但我覺得唔靚呀!
原本我無諗住影,但見住自己個肚不停咁大,覺得好magic,又心思思想去影~~

男爵府

原帖由 @陳師奶@ 於 09-7-16 16:29 發表

吉G島幾時做特價阿

人人講法都唔同,有人話八月,有人話九月

複式洋房

好媽媽勳章 醒目開學勳章

改阿仔仔做Matthew 唔知好唔好呢 老公話想要m字頭英文名 有冇d好提意

m字頭英文名好喇 唔好m字額

男爵府

原帖由 katieyam 於 09-7-16 16:23 發表
我想問下大家有無一日去幾次便便?
之前我就一日一次既, 但係最近呢兩個星期每日都要去2-3次, 真係早午晚各一次.......仲要次次都去得ok多先嘔血喎.....

我又唔係食得特別多野, 唔知係咪bb壓住d腸所以d腸儲唔到d便便 ...

有得去好過無得去呀~~我都唔知幾想日日都有得去
我腸胃一向唔太好,要幾日先有一次,好彩(touch wood)暫時都沒有困難

男爵府

原帖由 @陳師奶@ 於 09-7-16 16:40 發表
改阿仔仔做Matthew 唔知好唔好呢 老公話想要m字頭英文名 有冇d好提意

m字頭英文名好喇 唔好m字額

呢個網幫到妳!
http://www.babynamespedia.com/start/m/m

侯爵府

好媽媽勳章

我同你一樣諗法…依家好肥…我好搞笑…淨係肥落塊面&手臂度…
原帖由 mh1001b 於 09-7-16 16:36 發表

我唔會lu, 而家好肥, 叫老公影下就算數!!!

大宅

加埋我,謝謝

carrieto/10月12日/屯門

大宅

原帖由 katieyam 於 09-7-16 16:23 發表
我想問下大家有無一日去幾次便便?
之前我就一日一次既, 但係最近呢兩個星期每日都要去2-3次, 真係早午晚各一次.......仲要次次都去得ok多先嘔血喎.....

我又唔係食得特別多野, 唔知係咪bb壓住d腸所以d腸儲唔到d便便 ...

我都是一日去幾次,時間無你咁定,想去就即刻要去,量就有多有少。我想都是因為bb壓腸的原故。

複式洋房

點解我咁耐都未收到chicco張100蚊coupon架

複式洋房

係阿 我想問 chicco果支二合一 沖涼液 係直接擦係bb到定係倒落d水到 果日問個sales 佢話加落d水到 唔係直接擦係身到 但我又見後面說明又話直接擦落bb到

都唔知邊個真

大宅

好厲害啊 ^^ 已經 part 6 喇喇喇喇

別墅

我剛剛收到惠氏張會員card, 請問惠氏張會員card係咪o係護協買野有折呀

別墅

我都係係東區生呀, 不過預產期係10月22號. 但我覺得我會早起碼一個星期生.
原帖由 cathy_cat8 於 09-7-16 15:43 發表
我預產期10月25日...會係東區生啊!
唔知有冇媽咪同我差唔多時間呢??

洋房

如果生得但得自己1個人係咪打999?

如果生得但得自己1個人係咪打999?/打救護站呢?

大宅

原帖由 tangerine 於 09-7-16 18:16 發表
我剛剛收到惠氏張會員card, 請問惠氏張會員card係咪o係護協買野有折呀

yes
買bb野可以用會員價

大宅

老公每星期都有幫我影~
另外...我join左face...$880...諗住試下...我prefer要影...因為留念ya ma

原帖由 jkfamily 於 09-7-16 16:37 發表

我老公肯幫我在屋企影,但我覺得唔靚呀!
原本我無諗住影,但見住自己個肚不停咁大,覺得好magic,又心思思想去影~~

男爵府

原帖由 gulolo 於 09-7-16 22:14 發表
老公每星期都有幫我影~
另外...我join左face...$880...諗住試下...我prefer要影...因為留念ya ma

可唔可以講下個package包什麼?例如幾多張相?

男爵府

原帖由 gulolo 於 09-7-16 22:14 發表
老公每星期都有幫我影~

複式洋房

通常d書話由於初生bb唔會好污漕, 所以通常都係加少少沖涼液係水到就得, 以免洗走哂天然保護bb嘅油份。
我知依家有d醫院教媽咪初生bb唔使加沖涼液, 用清水洗下d汗味同pat pat. 不過都要睇你自己, 我就會使下用清水先, 如果覺得唔乾淨先加少少沖涼液入水, 但一定唔會直接揸上bb身上, 以免太刺激。

原帖由 @陳師奶@ 於 09-7-16 17:27 發表
係阿 我想問 chicco果支二合一 沖涼液 係直接擦係bb到定係倒落d水到 果日問個sales 佢話加落d水到 唔係直接擦係身到 但我又見後面說明又話直接擦落bb到

都唔知邊個真 ...

大宅

好媽媽勳章

i was thinking about joining FACE's 888 package. it includes 20 photos in an album + 1 bigger size photo (like A5 size). but their booking seems quite full. this package only allows weekdays shooting, can book after work, latest 730pm.

i can't find other good photo-taking company as I prefer to have natural & happy photos instead of moody B&W ones...

原帖由 jkfamily 於 09-7-16 22:36 發表

首頁

尾頁

跳至