跳至

首頁

尾頁

民房

各位UK嘅媽咪:
我將会係9月生啦!唔知"走佬袋"要帶乜,聽人話E院無衫換,係咪?連入產房件衫都要自備?唔該話我知
Thankyou

子爵府

牛年勳章

全部野都要自己帶,係病房只會派一個凍水壺同一隻膠杯,係KUM多! 如果要餵奶粉都有得供應.
入產房件衫,著緊乜衫疼到生得就著乜衫入去生GA LA,我個陣係著住T-SHIRT係屋企上救護車直接入產房...

原帖由 貓西媽咪 於 09-7-16 23:46 發表
各位UK嘅媽咪:
我將会係9月生啦!唔知"走佬袋"要帶乜,聽人話E院無衫換,係咪?連入產房件衫都要自備?唔該話我知
Thankyou

大宅

原帖由 貓西媽咪 於 09-7-16 23:46 發表
各位UK嘅媽咪:
Thankyou

你要帯自己同bb d衫去.醫院無衫比你同bb換架!bb最好帯多―兩套,因隨時嘔奶
仲有乜都自己帯,衫褲鞋襪啦産後衞生巾,牙膏牙刷,bb用品,但bb奶粉醫院就不斷供應,産後衞生巾都有,但有時厠所無晒産後衞生巾,又唔好意思問d護士加 

大宅

衞生巾,我呢度冇包呀

子爵府

牛年勳章

我呢度都冇包呀...最慘係我係EMERGENCY入院生,走佬袋都無,要係產房等成各種先揾到2塊比我頂住檔

原帖由 BoeyC 於 09-7-20 05:57 發表
衞生巾,我呢度冇包呀

大宅

禁我好好多啦! 生兩胎﹐兩胎都住單人房﹐房有一個箱﹐ 入面有類似紙under 既褲
同埋衛生巾﹐用完叫d midwife羅都仲得﹐因為果度d midwife 差唔多個個都好好人
! 仲有阿仔出世時系under weight﹐d midwifes 仲俾d prematured 既cardigan同
帽俾我添!!

anyways﹐你都系帶定所有野需要既野﹐因為各處鄉村各處例﹐帶定無‘雖’﹐仲有
跟住帶你本pregnancy notes!!!

大宅

仲有你一生得﹐入院住果間房已經系產房離架啦﹐所以你要換衫既話﹐就要一早換定。
佢唔會左推你去第二度生﹐除非touchwood 你要開刀﹐錦佢地會俾件袍你著。跟住
生完之後會送你上病房 (我果度系分單人房 同三人房)

大宅

我生果時間醫院dmidwifes 又係好好人,我順産失血過多,所以生完就暈都企唔到,佢地立即買件三文治比我食同用輪椅車我入病房~

民房

真係唔該曬呀!如果唔係我真係"拿手唔成世"呀
我依家知要帶乜啦. thank tou so much

首頁

尾頁

跳至