論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

唉!工人無端端話要返菲律賓3個星期,話唔知買樓定買地要親身攪手續,又話要出席一d meeting,又話老公想佢返去生仔,但問佢係咪唔想做又話做埋contract(下年6月完)先走,不過我奶奶話驚佢一去不返,又或者大 o左個肚返o黎,我問工人佢就話一定會返同埋唔會大肚囉,俾你信唔信?

侯爵府

原帖由 pywu 於 09-7-17 11:11 發表
唉!工人無端端話要返菲律賓3個星期,話唔知買樓定買地要親身攪手續,又話要出席一d meeting,又話老公想佢返去生仔,但問佢係咪唔想做又話做埋contract(下年6月完)先走,不過我奶奶話驚佢一去不返,又或者大 o左個肚返o黎 ...

信又點? 到時大左個肚返黎, sorry 一聲, 你奈佢乜野何?

係我就吾會比佢返去, 3weeks, 佢做左幾耐呀, 2年約先得14日假

複式洋房

第三年完o左,佢點都要走呀,如果我o地唔俾佢走,佢話我o地可以提早terminate contract wor...不過我o地都諗住搵過個啦,但係唔話佢知住...

原帖由 hinhinmummy 於 09-7-17 11:14 發表

信又點? 到時大左個肚返黎, sorry 一聲, 你奈佢乜野何?

係我就吾會比佢返去, 3weeks, 佢做左幾耐呀, 2年約先得14日假

大宅

搵定個啦,咁決心一定要走

大宅

我諗佢係去canada做,因為我個工人都係!!!
原帖由 pywu 於 09-7-17 11:18 發表
第三年完o左,佢點都要走呀,如果我o地唔俾佢走,佢話我o地可以提早terminate contract wor...不過我o地都諗住搵過個啦,但係唔話佢知住...

珍珠宮

信---------佢都有味!!

首頁

尾頁

跳至