跳至

首頁
23456...9

尾頁

侯爵府

玩具勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章

余醫生叫我最好休息一年添,我朋友之前都係余醫生接生,今次又揾番余醫生。我朋友之前係生今胎係女,真係完美到暈,拿拿淋生埋可以正式收工。我同你一樣今胎攪左兩年先有呀,我都好羨慕D人話想生就有,同埋D人成日話有意外,呢個世界邊有咁容易有意外,你做晒避孕都有BB同中六合彩一樣咁難喇。
余醫生已經加左價,現在佢接生要收$18K,近年來多左人生BB,佢一定揾唔少。

原帖由 dorothynpy11 於 09-8-4 12:19 發表
個時余醫生話要隔9個月先好再有BB..你個朋友都好勁...不過人地話剛剛生完BB是好容易有BB...你朋友真係3年抱2啦....哈哈!!

有時生BB真是由天安排...唔係你想有就有...個時我都努力兩年幾先有BB....唉 !!! 有時都好羨 ...

洋房

我都信余醫生搵唔小..我之前次次去都要等成個幾鐘...
我在TST看他家...你呢?

呀...你有沒有FACEBOOK 家? 你介唔介意Share BB D 相?

侯爵府

玩具勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章

我都係在TST睇的,話唔定碰過面都唔定,次次睇佢都等到變化石,我有一次等到差唔多到我,佢又要趕返仁安接生,結果我要等多兩個鐘頭。
我有Facebook架,我PM個email address比你,你add我喇,我都想睇下你囡囡。

原帖由 dorothynpy11 於 09-8-4 19:29 發表
我都信余醫生搵唔小..我之前次次去都要等成個幾鐘...
我在TST看他家...你呢?

呀...你有沒有FACEBOOK 家? 你介唔介意Share BB D 相?

洋房

I added you la.. you confirm me la... see u in FB la

大宅

你地就好啦, 仲可以有時間出下POST, 囡囡SAT比老公傳染左感冒, 呢個WK勁扭計, 攪到我人都癲, 頂唔順叫左媽媽黎幫我手~

我.... 咪就係六合彩都咁易中個仲囉, 真係1次就BINGO左啦, 係結婚個晚做左囡囡出黎囉~~

乜衣家余醫生收咁貴啦, 第日想搵番佢, 咪分分鐘過20K~

我覆診時都有問過余醫生, 我可以既時再生, 佢同我講半年喎..... 我話咁快??? 唔係1年咩?? 佢竟然答我... 人地就1年, 你就半年好啦, 因為你年紀問題呀.. 比佢激死~~

我都有玩FB架, 可以ADD我嘛?

大宅

嘩~~ 乜真係咁岩, 我個時又係去TST到睇~

洋房

HI JCWBB

I PM my email to you, you can add me in FB

民房

你哋好!我個女都係12月30日出世,喺法國醫院,而家囡囡都幾百厭,鐘意笑.:)番咗工三個月,而家至有點時間上網,看到各位媽咪的經驗.不知各位媽咪開始為小朋友找幼兒班未?囡囡係細b上學問題真是費神

侯爵府

JWCBB,

咁你真係好幸運啊!我PM我email比你,你可以在Facebook add我。

原帖由 JWCBB 於 09-8-7 02:40 發表
你地就好啦, 仲可以有時間出下POST, 囡囡SAT比老公傳染左感冒, 呢個WK勁扭計, 攪到我人都癲, 頂唔順叫左媽媽黎幫我手~

我.... 咪就係六合彩都咁易中個仲囉, 真係1次就BINGO左啦, 係結婚個晚做左囡囡出黎囉~~ :happy ...

侯爵府

mftong,

Hello!原來12月30日咁多囡囡出世。我諗住要囝囝讀書做大仔,做細仔無著數同D大仔比會蝕底,好多朋友話如果做細仔真係學習跟不上人,都會令到他們對學習產生抗拒同有自卑感架,但我都會比囝囝足兩歲插班先返幼兒園玩下,但幼稚園就真係等佢做大仔。

原帖由 mftong 於 09-8-7 17:50 發表
你哋好!我個女都係12月30日出世,喺法國醫院,而家囡囡都幾百厭,鐘意笑.:)番咗工三個月,而家至有點時間上網,看到各位媽咪的經驗.不知各位媽咪開始為小朋友找幼兒班未?囡囡係細b上學問題真是費神 ...

洋房

我都諗住俾亞女做大B...好似BB會無咁辛苦

大宅

我都有諗過比囡囡做大b, 但我又擔心做大b個年, 即係今年牛年勁多人生bb, 咁相對, 佢又競爭大左咁...... 真難選~

侯爵府

其實由豬年開始已經多左好多人生BB喇,金豬年果年直情係高峰期,牛年應該無金豬年果年咁多人生。如果話競爭大,咁做大仔仲著數,幼稚園收都收大仔先。

你地去BB展有咩收獲,我買左好多玩具同買左尿片尿片有得送貨唔需要自己拎返屋企如果唔係都唔買因為真係太多嘢拎唔到。

大宅

我又係買左好多玩具呀, 主力買combi, 真係好抵呀, 仲買左Grobag冬天睡袋, 我仲要連續去左2日先買晒我想買的野~

大宅

畀面勳章

Hello 各位,

我個仔都係12/30出世架,因為我預産期係1月中,所以無係呢邊傾過。

你地bb出牙未呀??

侯爵府

南瓜妹

哈哈!預産期係1尾添,我個囝囝早左一個月出世,我都在0901見過你留言。我個囝囝仲未出牙!影都唔見,佢只係勁流口水同係咁揾嘢咬。

原帖由 南瓜妹 於 09-8-10 23:56 發表
Hello 各位,

我個仔都係12/30出世架,因為我預産期係1月中,所以無係呢邊傾過。

你地bb出牙未呀??

侯爵府

我有買CombiVtech玩具,Vtechbooth細到嘔又多人,我逼到死死下先入到去比錢

原帖由 JWCBB 於 09-8-10 22:32 發表
我又係買左好多玩具呀, 主力買combi, 真係好抵呀, 仲買左Grobag冬天睡袋, 我仲要連續去左2日先買晒我想買的野~

洋房

你地就好啦....買到咁多好野...我最後因為無時間所以去唔到....浪費了一個機會...嗚嗚...

e.....本來我預產期都係1月中...不過12月30日覆診..醫生一檢查就話唔夠胎水要生啦 !! 我個女都未出牙...不過近排她樣樣野都放入口咬...唔知是不是牙痕呢?

侯爵府

今年無時間去,咁出年再去過囉,有D嘢真係平過平時,仲有好多sample攞,去完真係好滿足。

成日咬嘢係就想出牙。我等個仔出牙等到頸都長,人地有D六個月就開始出添。呢幾日我個仔成日自己扶住床欄企起身,非常危險,我要較高床欄同再set低塊床版,唔係我驚佢真係會跌左出來mouth:

原帖由 dorothynpy11 於 09-8-11 18:11 發表
你地就好啦....買到咁多好野...我最後因為無時間所以去唔到....浪費了一個機會...嗚嗚...

e.....本來我預產期都係1月中...不過12月30日覆診..醫生一檢查就話唔夠胎水要生啦 !! 我個女都未出牙...不過近 ...

大宅

畀面勳章

原帖由 HappyDay2008 於 09-8-11 16:46 發表
南瓜妹

哈哈!我預産期係1月尾添,我個囝囝早左一個月出世,我都在0901見過你留言。我個囝囝仲未出牙!影都唔見,佢只係勁流口水同係咁揾嘢咬。

...

哦,其实因為我揀咗開刀所以早咗啫!!

我bb而家有点白色嘢(都白咗好耐),但係隻牙都仲未捨得出。

首頁
23456...9

尾頁

跳至