懷孕前後

跳至

首頁
34567...11

尾頁

禁止訪問

男爵府

歡迎晒!!!
原帖由 123onebaby 於 09-7-22 17:31 發表
我都離報到, 我大B 18個半月, 細B 18週, 我住太和, 呵呵..

男爵府

原帖由 Charliewong 於 09-7-22 15:24 發表
haha... 又唔好話西利啦...
搞到有o的面紅添...

係呀, 我大b而家開始學緊行, 成日要人拖住先肯行, 唔係就要抱, 睇少陣都唔得..

我係在職媽媽, 有個工人幫我照顧大b, 不過, o黎緊我就要自己放工之後照顧 ...

學行階段真係好辛苦 .. 努力呀 !!
coming, 我都係 大細b一齊訓咋
因為屋企冇地方
諗緊買小童床, 但係又未睇岩
加上大b好痴身

男爵府

原帖由 chu87377 於 09-7-22 17:22 發表
我大囡3歲几la!!細b出世佢就4歲幾!!希望到時可以搞得掂la!!!

4歲, 又返左學, 應該冇咁heavy !!

男爵府

不過佢係返半日,同埋佢好痴身,只肯跟我瞓,其他人都吾得!!!
原帖由 phoebe_liu 於 09-7-24 10:24 發表

4歲, 又返左學, 應該冇咁heavy !!

男爵府

畀面勳章

我唔係準mama, 生咗2個, 細仔係0902 baby, 但都係住大埔, 可唔可以一齊傾呀?

我個大女23個月, 就嚟返n1, 細仔5個幾月喇~ 我係full time mama嚟架!!

男爵府

我黎報到嫁~我岩岩搬左去大埔頭~預產期係2010年3月~因為未照超聲波,仲未知邊日生~我要8月中先照第一次呀~
岩岩7月22日去左王少清做第一次產檢~果到D姑娘同醫生都好好人呀~見到凍,即刻搵毛巾"嬲"住我~之後見醫生,佢見我好驚,話可以放過我唔洗檢查下面~話之後照超聲波先睇都一樣~

伯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

原帖由 carman2412 於 09-7-24 15:29 發表
我黎報到嫁~我岩岩搬左去大埔頭~預產期係2010年3月~因為未照超聲波,仲未知邊日生~我要8月中先照第一次呀~
岩岩7月22日去左王少清做第一次產檢~果到D姑娘同醫生都好好人呀~見到凍,即刻搵毛巾"嬲"住我~之後見醫生,佢見 ...

我都覺得王少清o既姑娘同嬸嬸好好人, 而且去到由等到睇都唔會好耐, 一般來講1個鐘內一定走得

男爵府

當然歡迎la!!!!你自己湊2個辛苦ma???
原帖由 karenball 於 09-7-24 13:16 發表
我唔係準mama, 生咗2個, 細仔係0902 baby, 但都係住大埔, 可唔可以一齊傾呀?

我個大女23個月, 就嚟返n1, 細仔5個幾月喇~ 我係full time mama嚟架!!

男爵府

歡迎!!我預產期都係2010年3月吖!!!你宜家几多週吖??
原帖由 carman2412 於 09-7-24 15:29 發表
岩岩7月22日去左王少清做第一次產檢~果到D姑娘同醫生都好好人呀~見到凍,即刻搵毛巾"嬲"住我~之後見醫生,佢見 ...

男爵府

畀面勳章

好彩個細仔錫住我, 好少扭計, 所以都ok~ 但係就無哂私人時間囉~

洋房

我都係大埔媽媽, 第一胎 而家13 week.
我會去浸會生, 唔知會唔會太遠?

大宅

多謝晒, 我會努力o架...

我都想大細b一齊訓, 咁我就唔駛咁辛苦自己餵夜奶, 不過, 無辦法啦, 為o左唔想細b嘈聲大b, 咪唯有自己今次辛苦o的囉.. :)

你要買小童床啦? 其實大b幾大就要訓小童床呢? 大b係咁痴身o架, 想你疼佢多o的麻... 過多幾年大o個o左唔痴身你又會懷念o者...

原帖由 phoebe_liu 於 09-7-24 10:22 發表

學行階段真係好辛苦 .. 努力呀 !!
coming, 我都係 大細b一齊訓咋
因為屋企冇地方
諗緊買小童床, 但係又未睇岩
加上大b好痴身

大宅

浸會都唔係太遠既, 尤其你係第一胎, 應該無咁快就生到, 唔駛擔心。

原帖由 Latmama 於 09-7-24 16:48 發表

大宅

你咪好囉... 細仔錫住你少扭計, 如果我就快出世既細b好似你個細仔咁乖就好囉..

係咁o架啦, 一個湊兩個係無乜私人時間, 我遲o的咪一樣, 雖然我唔係全職媽媽, 不過, 放o左工一樣要趕返屋企湊仔。

原帖由 karenball 於 09-7-24 16:38 發表
好彩個細仔錫住我, 好少扭計, 所以都ok~ 但係就無哂私人時間囉~

大宅

我都係住大埔,係0907媽咪,各位好!

男爵府

畀面勳章

可能細佬係第2胎, 所以無咁緊張同埋家姐嗰時成日抱, 攪到要抱住嚟瞓, 好辛苦, 到依家都仲要我暗佢先肯瞓~

所以一有咗細佬我同自己講唔可以抱慣, 對佢仁慈即係對自己殘忍, 咁佢依家真係好少扭抱同埋夜晚嗰餐食飽抱佢落床就會自己瞓~ 正好多呀!!~

你第時咪仲辛苦, 放咗工仲要趕返屋企湊, 有無人幫手呀?

原帖由 Charliewong 於 09-7-24 17:35 發表
你咪好囉... 細仔錫住你少扭計, 如果我就快出世既細b好似你個細仔咁乖就好囉..

係咁o架啦, 一個湊兩個係無乜私人時間, 我遲o的咪一樣, 雖然我唔係全職媽媽, 不過, 放o左工一樣要趕返屋企湊仔。

...

大宅

好媽媽勳章

哈哈!我哋真係有緣,我應該下個月中搬,你住邊樹呢?
好呀!出來tea一tea,人都開心啲。

原帖由 phoebe_liu 於 09-7-22 14:23 發表

haha...原來你係係呢度搵到我0既
我仲諗緊, 你係邊個post見到我tim !

你幾時會搬返入黎呀 ?
平時可以出黎tea一tea

男爵府

我第一胎都係在浸會生,几好架!
原帖由 Latmama 於 09-7-24 16:48 發表

別墅

其實唔伯太遠, 不過講環境我就覺得仁安好好多.

Birth 3.88kg > 5.17kg > 6.15kg > 7.25kg

首頁
34567...11

尾頁

跳至