夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

BK Milk勳章

原帖由 hellomiffy28 於 09-7-24 16:57 發表
我阿 b 出世兩個多月, 呢兩個幾月以來, 我 99 一星期 7 日, 無論晴天陰天, 落雨打風, 都會走上黎我屋企, 由朝坐到晚, 全日抱住阿 B, 我真係頂唔順, 情緒好困擾......傾訴無門, 好想大家比 d 意見我..... ...

妳99點解會咁既?是否她好錫個BB呢?
咁如果係咁。。不如叫妳99湊BB仲好啦

大宅

BK Milk勳章

有左BB好難避免99唔出現~
99仲大把籍口出現TIM

別墅

其實我99都冇乜野, 仲好鍚個女, 但唔知點解, 依然覺得佢好鍾意同我争仔, 未生前争佢個仔, 生完争我個女

好似得佢最知我個女咁, 我依家覺得佢係度就等佢湊個女, 我少d出聲好d

瑪瑙宮

老公點都係 99 生同湊大o既, 要尊重佢o既勞苦.

佢幫您湊比您有得抖重好啦. bb 需要多 d 愛, 唔單只 from 父母.

洋房

我明白佢係錫我地同 BB, 先日日 走上黎, 但係我都要空間架, 佢唔係坐一陣 ( 例如 一兩粒鐘), 探下阿B 就走, 而係由朝坐到晚, 由朝到晚抱住阿 B, 咁樣會令BB 養成壞習慣, 叫佢唔好咁又唔聽, 而且佢乜都睇住我, 洗奶樽佢睇, 換片佢睇, BB 食人奶佢又睇, 連朋友上黎揾我傾計, 佢又睇住兼加埋把口.....唔係我唔體諒同尊重99, 而係我真係頂佢唔順,.....唉,... 老人家唔識做, 會令後生好為難.....

瑪瑙宮

成日有人抱住 bb , bb 會好扭計的, 到時叫佢唔好返屋企過埋夜幫您湊就差唔多.

有無得叫老公同佢講? 我地想..咁咁咁. set 個時間叫佢返屋企?

' 得架喇, 得架喇, 您聽日過黎, 您都要休息假麻 ' 睇下掂唔掂.

原帖由 hellomiffy28 於 09-7-25 13:30 發表
我明白佢係錫我地同 BB, 先日日 走上黎, 但係我都要空間架, 佢唔係坐一陣 ( 例如 一兩粒鐘), 探下阿B 就走, 而係由朝坐到晚, 由朝到晚抱住阿 B, 咁樣會令BB 養成壞習慣, 叫佢唔好咁又唔聽, 而且佢乜都睇住我, 洗奶樽 ...

洋房

我媽媽都係咁呀,,不過我仲未生...
佢已經叫我買定張單人床俾佢,,放係bb room到,,佢可以24hrs照顧bb啵...
but我&我老公都5想媽媽黎...
因為我媽媽係個日哦放哦既老女人...
我已經被佢哦足21年啦

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章

樓主, 我都想我99一個星期上黎我屋企三四日
不過可惜我係同99住日日都日對夜對呀
你一個星期見幾日咪好囉 , 好彩你唔係一齊住
如果唔係你仲多野煩添呀 , 你已經好幸福架喇

好似我咁 , 我唔係全職定半職媽媽
我係全年冇休既媽咪 ~ 一個星期番三日工四日湊仔
番工既日子就番工收工番屋企湊仔 ,但有時收十一點
番到屋企仲要哄個仔訓 , 佢而家十四個月大
放假又要做家務又要執好多手尾成日冇停
我屋企有姑9姑仔各一個 , 6299 同老公啊B一隻貓
日日訓醒都要煲水 , 吸塵拖地收衫同BB沖涼
洗奶樽 , 執手尾 , 包括老公啊妹用完D雲吞要幫佢執啦
6299成日用完D奶咀唔用蓋啦 , 個蓋成日唔見晒
用完D口水堅同紗巾周圍掉 , 枱一條 , BB床一條 ,
床一條咁啦 , 仲要湊埋個仔餵佢食野哄佢訓
好多時做完就第二日又番工 , 其實都好辛苦架

其實你99對你有咩要求高呀 ?
我試過有一日冇晒凍水冇煲到 ,因為佢屋企飲水飲好多
之後99番到黎屋企見冇煲水佢話 :唉..冇水都唔識煲既
之前陀BB七個幾八個月時話買奶樽 , 佢叫我地唔洗咁急
到BB出左世未出得院因為有D事 ,
之後我係屋企99問我奶樽係邊要拎出黎洗我話未買
佢話 : 你都得架喇你, BB出院唔洗用呀 ?

仲有好多野都好唔夾.... 例如BB發燒醫生都解釋N次
話唔好著咁多衫 , 99永遠怕佢熱唔死咁著到雪人咁
同佢講著到咁散唔到熱 , 佢又唔信我之餘仲要話番我
" 你識咩丫你 , 你老公我都係咁湊大架 "
慶幸我老公冇咩大問題姐... 6299 又唔衛生
奶咀趺左落地又比番BB食 , 流口水佢地搵手指幫BB抺完
再抺落自己條褲到 , 奶樽飲完水就唔知個蓋放左去邊
一日到黑都係係到執佢地D手尾
老公家姐啊妹用完D野又唔執 , 食完飯又唔洗碗
自己飲完野D杯放係廚房又要洗 , 屋企亂又冇人執

唉.... 所以有時真係做到死,,,全年冇休
你見幾日真係好幸福架喇
我都知同99相處係好辛苦 , 我著咩衫都要佢管
但有時你同老公UP多幾句佢又話你煩架喇
最好你99講就有佢講飽佢 , 自己扮聽唔到
講多幾次你唔理佢佢自然收聲
我一向都係咁 , 死忍 , 但有時D野唔可以忍就要出聲
我以前都好怕出聲好大件事 , 但為左BB唔可以驚
有道理就要出聲 , 好似BB唔食得既野我一定會出聲
有次99比BB用左D唔知乜野山草藥沖涼
沖完BB敏感要去急症睇醫生 , 番黎我都話佢
" 我都話左BB易敏感唔可以乜野狗屎垃圾都沖涼架啦"
雖然自己知唔應該由我把口出聲話佢
不過佢都知自己衰左所以冇野話我
加油啦~~~ 我都想快D唔洗見到我99呀

大宅

你都可以忍到, 勁丫!!

你個背景同我好似丫, 有姑9(一家)有姑仔, 仲有兩2個退左休冇野做既62/99
原帖由 loklok200866 於 09-8-10 12:20 發表
樓主, 我都想我99一個星期上黎我屋企三四日
不過可惜我係同99住日日都日對夜對呀
你一個星期見幾日咪好囉 , 好彩你唔係一齊住
如果唔係你仲多野煩添呀 , 你已經好幸福架喇

好似我咁 , 我唔係全職定半職媽 ...

首頁

尾頁

跳至