論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

你於2009年7月17日致各行政會議成員的電郵收悉,謝謝。
有關你對僱用外傭的意見,我們會轉交有關政策局參考

行政會議秘書
(何仲華 代行)

參考?參咩x考呀?參考即係石沉大海啦!

我地可以點呀?

大宅

x,預咗佢耍Q我地啦...
原帖由 irene_the_pooh 於 09-7-20 20:09 發表
有關你對僱用外傭的意見,我們會轉交有關政策局參考。

行政會議秘書
(何仲華 代行)

我地可以點呀? ...
~~MAG~~

大宅

珍珠宮

可能係叫政策局D高官既工人參考下,點樣煲湯
原帖由 irene_the_pooh 於 09-7-20 20:09 發表

行政會議秘書
(何仲華 代行)

我地可以點呀? ...

大宅

好媽媽勳章

不知所謂

水晶宮

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1) 開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 想生BB熱投 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

廢話
我們都以為,很努力去做,就可以做好一件事。但原來我們是很用力地,去做錯一件事。

洋房

當局應該要參透吓煲湯用咩材料, 飲落係咩味把啦~ 廢話

行政會議秘書
(何仲華 代行)

我地可以點呀? ...

禁止訪問

有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章 陪月勳章

伯爵府

我打算遲d將呢d垃圾回覆再去比傳媒,但唔知策略應該係點,有冇人可以建議下?

伯爵府

原帖由 pipi331 於 09-7-21 01:11 發表
實際d.
不如整兩煲經血湯 比特首辦 & 有關 政策局同仁研究啦.. 

係咪要搞番次遊行, 整煲大大煲既經血湯(煲外痴幾塊染"血"M巾)一齊捧去政府總部?

夠晒震憾, 肯定大把記者 ~

再交埋請願信, 請各位接待的政府找表飲番碗, 補充一下蛋白質!

水晶宮

原帖由 pipi331 於 09-7-21 01:11 發表
實際d.
不如整兩煲經血湯 比特首辦 & 有關 政策局同仁研究啦.. 

I am very agree your suggestion

禁止訪問

大宅

忽發奇想..........

僱主係有責任提供膳食俾工人,作為1個負責任既僱主,我打算提供以下食物俾我家小印姐姐:

早餐:
鮮尿(晨早第1篤,童子尿更佳)煮麥皮 - 高纖低熱量,童子尿更係固本倍元既珍品

午餐:
螞蟻撈麵 - 高蛋白質,營養充足又低脂

晚餐:
屎炒蛋 - 早年日本勁hit名菜,用處女所出最佳,不過屋企冇,用我D頂住先
姨媽老火湯 - 鐵質豐富(因供應量關係,每月只能提供l),大家記得幫姐姐撇油,否則食壞左佢D什麽團體又唔放道我地喇

我咁俾心機伺候姐姐,真行氹得佢好開心,D官老爺唔知點睇呢?

禁止訪問

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

參考下 d 經血點煮至有害呀
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

複式洋房

咁樣就不了了之嗎 ?

大宅

真係廢到冇朋友

水晶宮

原帖由 炒人唔手軟 於 09-7-21 11:36 發表
忽發奇想..........

僱主係有責任提供膳食俾工人,作為1個負責任既僱主,我打算提供以下食物俾我家小印姐姐:

早餐:
鮮尿(晨早第1篤,童子尿更佳)煮麥皮 - 高纖低熱量,童子尿更係固本倍元既珍品

午餐:
螞蟻撈麵 - 高蛋白質,營養 ...

其實咁即係我地煮番d m血湯俾個外傭飲 都係合法啦!!!

伯爵府

搞啦..快D搞遊行..我都去呀....

大宅

合到不得了,我地再加幾錢肉緊,1下唔覺意D外傭團體頒番個什麼什麽最關懷僱主俾我地咁就掂哂喇

原帖由 shannnb 於 09-7-21 13:45 發表

其實咁即係我地煮番d m血湯俾個外傭飲 都係合法啦!!!

首頁

尾頁

跳至