親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

子爵府

請問邊度適合一家大細去玩呢? 酒店方面哪間好? 應報團OR 買PACKAGE好? THANKS!!!!

洋房

I want to know too. Can somebody help?
原帖由 yatjeh 於 09-7-21 16:51 發表
請問邊度適合一家大細去玩呢? 酒店方面哪間好? 應報團OR 買PACKAGE好? THANKS!!!!

男爵府

如果係呢個時間,兩邊都會好熱,好晒!老人家同小朋友會辛苦d。盤龍峽睇瀑布,入山多樹會涼一d。不過都要行樓梯(唔記得有無得搵人揹)。

洋房

Hi Cottontree

Thanks for your info.
I can imagine that extremely hot.
Would you please advise other places for 3 days holiday with kids.
Thankyou.
原帖由 cottontree 於 09-7-23 08:09 發表
如果係呢個時間,兩邊都會好熱,好晒!老人家同小朋友會辛苦d。盤龍峽睇瀑布,入山多樹會涼一d。不過都要行樓梯(唔記得有無得搵人揹)。

男爵府

你d小朋友幾大?

除左熟少少的大梅沙,其他我都唔多識,都係睇下網頁,參考下大家的意見。我一個十歲(早熟),一個三歲(超級大bb),有時都幾難兼顧,好似大個個話好想去雲南,但考慮到個細的,最終都係放棄左。
夏天,佢地都係最喜歡游水同水上活動,兩個都會好盡慶,我的煩惱又少d。
大的都好喜歡睇d展館,但細個個只會破壞,便要分開進行。好似動物園,大的睇到有d厭,細個個就勁喜歡。
所以夏天兩三日,我地都係選d最大路的;番禺、塘廈、索菲特、大沙梅/南澳(爸爸公司近個邊方便d)、棕櫚島、中山珠海個d,遠少少三亞,墾丁。你係BK 睇下,一定搵到自己想去的。

洋房

Hi Cottontree

Thanks for your advise. My daughter is 10 years old. She like playing water the most.

侯爵府

育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

呢個時間週圍都熱, 華僑城過少少就係大梅沙, 可以兩個地方同遊, 至於盤龍峽, 天氣涼少少去會好d, 果度有溫泉, 雖然可以夜浸, 但天氣太熱都係唔多適宜, 仲有去盤龍峽要預最少三個鐘車/船程.

侯爵府

育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

冇人揹, 但可以搭車上到頂, 先行番落去會舒服d.
原帖由 cottontree 於 09-7-23 08:09 發表

首頁

尾頁

跳至