自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

密士,呢個世界邊度有公平架,上黎呻完就算,開心番啦

伯爵府

hashtag影視迷勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

樓主依家咪知道老闆同大老闆幾睇得起自己囉!
話時話
呢位返工仲嘆個老闆既人兄平時响公司做咩架???

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

睇到我都好火呀, 感同身受~

d衰人3日唔埋2日又話睇醫生晏d返, 又遲到又病假, 明明d野係佢做既夠膽死話唔做比人做, 佢就無事無幹喎, 如果我say no又話我唔helpful, 都唔知咩世界~

不過可能佢地識落鞋油掛~

侯爵府

做咩.... 我點知佢做咩....理都唔想理佢~:;pppp:

日日遲到最少 15mins... 返到黎落去食埋個 breakfast 先上黎做野.... 10:00先正式開工....

有5條 0靚幫佢做野.... 半個 hrs - 45mins 落去食一次煙, 明明要佢簽單時, 永遠見唔到佢, 佢d 0靚就將d單拎晒比的簽, 簽交叉到我手到軟埋~

放工5點45前一定唔見左人果隻囉~

仲有咪個個星期一同星期5既 daily attendance 到見到話佢 sick leave 囉!!!

原帖由 KCKmom 於 09-7-22 15:47 發表
樓主依家咪知道老闆同大老闆幾睇得起自己囉!
話時話
呢位返工仲嘆個老闆既人兄平時响公司做咩架???

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 RonicaKwok 於 09-7-22 15:52 發表
做咩.... 我點知佢做咩....理都唔想理佢~:;pppp:

日日遲到最少 15mins... 返到黎落去食埋個 breakfast 先上黎做野.... 10:00先正式開工....

有5條 0靚幫佢做野.... 半個 hrs - 45mins 落去食一次煙, 明明要佢簽單 ...

呢d粉葛真係小得少呀!

伯爵府

hashtag影視迷勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

原帖由 RonicaKwok 於 09-7-22 15:52 發表

有5條 0靚幫佢做野.... 半個 hrs - 45mins 落去食一次煙, 明明要佢簽單 ...

係咪咩皇親國戚嚟架?
咁都仲有得留低?
真係叫老闆出埋佢份糧比你啦!

侯爵府

唔係皇親國戚嚟架....

就係做左 10年半囉~

我有同老闆講架...不過無人有反應之麻~:;pppp:
原帖由 KCKmom 於 09-7-22 15:58 發表

係咪咩皇親國戚嚟架?
咁都仲有得留低?
真係叫老闆出埋佢份糧比你啦!

伯爵府

原帖由 RonicaKwok 於 09-7-23 09:06 發表
唔係皇親國戚嚟架....

就係做左 10年半囉~

我有同老闆講架...不過無人有反應之麻~:;pppp:

密士,咁唯有講一句,您老闆盲架 .............

侯爵府

只係我公司從來唔炒人~

開業 2X 年, 炒過2個人... 仲要係賠足比佢地走架~

原帖由 2bzmummy 於 09-7-23 09:16 發表

密士,咁唯有講一句,您老闆盲架 .............

珍珠宮

我老板都好好, 唔會抄人, 或減人工, 雙糧, 花紅, 都照出, even沙士年代.

妳同事, 一係好識擦鞋, 一係好多客/生意係手, 妳地人人都唔夠佢勁囉

原帖由 RonicaKwok 於 09-7-23 09:20 發表
只係我公司從來唔炒人~

珍珠宮

原帖由 2bzmummy 於 09-7-22 03:45 PM 發表
密士,呢個世界邊度有公平架,上黎呻完就算,開心番啦

Agree!!!:lol :lol :lol :lol :lol :lol :lol
現在我們一家三口每日都過著幸福快樂的生活。~好感恩現在所擁有的一切人與事,我們必定會好好珍惜這個幸福的家!《幸福會遲到但不會缺席!》       ...

伯爵府

原帖由 RonicaKwok 於 09-7-23 09:20 發表
只係我公司從來唔炒人~

密士

過去廿幾年係 HK,您呢個行業應該係黃金時期,不過今時唔同往日喇 mouth: mouth:

侯爵府

畀面勳章 大廚勳章

d老細係專蝦d勤力人架,因為勤力人唔識say no嘛!

侯爵府

無錯~

原帖由 2bzmummy 於 09-7-23 10:18 發表

密士

過去廿幾年係 HK,您呢個行業應該係黃金時期,不過今時唔同往日喇 mouth:mouth:

首頁

尾頁

跳至