基督家庭

跳至

首頁

尾頁

別墅

Re: 點先合乎資格受浸?

WongMing,

恭喜你 !

子爵府

我已經知道受浸日期啦~~~係3月27日(星期日)呀! 好緊張,因為想叫埋我老爺奶奶去觀禮,佢地完全未接觸過基督教架,更加好似唔知,佢個仔已經俾我"拉埋入會"(我老公未正式信,BUT有返CHURCH!) :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

大宅

WongMing

Congragulations!

我好高興, 你同我一様都係廿七號星期日受浸. 我間教會響九龍區, 會唔會咁橋呢?

子爵府

mablewong,

hi! 我諗好多church都會係復活節有浸禮呀! 我唔係妳church架,我間church係喺葵涌架!

妳地係成個人浸入水定灑水架?我地係全個人浸,所以我有d擔心星期日d天氣,我地無暖水供應,係凍水,所以如果天氣涼,咁就......

恭喜妳! 希望大家在主裡一同成長!

男爵府

wongming

恭喜你呀.

子爵府

siuso...嘩,妳8到黎哩到呀? 妳又係christian黎咩?
siuso 寫道:
wongming

恭喜你呀.

男爵府

我見到個題目吸引到我, 咪走入黎睇下囉.

查實我中, 小學都係讀基督教學校, 但讀書時好少返教會, 因為我懶囉.

我係唔係基督徒???點講呢........., 我都唔知, 因為我未受浸, um.........總之我有事或且唔開心既事 (例如海"兆"), 咁我就會祈禱囉.

子爵府

siuso....傻豬~~~邊個話一定要用受浸黎介定係唔係christian架?! 只要妳真心去相信,願意接受上帝俾我地永生哩份gift,咁就ok架la!

唔...我諗妳去睇挪亞方舟la~~~片尾啱妳睇!
siuso 寫道:
我見到個題目吸引到我, 咪走入黎睇下囉.

查實我中, 小學都係讀基督教學校, 但讀書時好少返教會, 因為我懶囉.

我係唔係基督徒???點講呢........., 我都唔知, 因為我未受浸, um.........總之我有事或且唔開心既事 (例如海"兆"), 咁我就會祈禱囉.

子爵府

各位親愛嘅主裡弟兄姊妹:

我今日終於喺"萬人洶湧"下接受浸禮,因為今次有成28個弟兄姊妹受浸,所以教會弟兄姊妹連同受浸肢體邀請的親朋戚友,迫滿個hall,跟住成村人落操場睇浸禮,成200人呀,好開心,好感動! 而且,我曾擔心天氣會凍,浸凍水我會頂唔住,不過,神聽了祈禱,天氣和暖之外更出太陽呀! 好美好的一天!

男爵府

正想入黎問下你今日受浸既情況, 但你已經快我一步答左lu.

我都有幫你祈禱呀.

男爵府

siuso....多謝妳呀!

喂,不如妳都為生bb哩件事多祈禱呀,我都有架,我相信縱然我都有時諗起都有d驚,不過,我相信天父會有預備同計劃係我身上,同時,佢都會一樣,為妳預備最好的!

加油!
siuso 寫道:
正想入黎問下你今日受浸既情況, 但你已經快我一步答左lu.

我都有幫你祈禱呀.

男爵府

皇阿米

多謝你呀.

查實我都有諗過為呢件事祈禱, 希望神會令我堅強d. 我今晚就開始la.

我都相信神會有預備同計劃係我地既身上.[quote]

皇阿米 寫道:
siuso

同時,佢都會一樣,為妳預備最好的!
[quote]

首頁

尾頁

跳至