家事百科

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

畀面勳章 環保接龍勳章

冬天, 對手成日爆擦, 點算好!?

一到冬天, 我對手就勁乾, 已經成日搽潤膚油, 仲要係勁油個款. 但係都冇乜用, 天氣一凍d, 對手d曲折位, 仲有一條條細小既列痕,(見到小小血) 一洗手就好痛, 大家有冇咁既問題?邊隻潤膚露好?
謀事在人,成事在天,個天先係最終揸"fit"人!!

你恨的人,來生不會再見,所以別在他身上浪費時間;你愛的人,來生也不會再見,所以今生要好好對他。

禁止訪問

Re: 冬天, 對手成日爆擦, 點算好!?

水晶宮

畀面勳章 環保接龍勳章

andreaaaa782004 寫道:
會唔會係主婦手呀

唔係掛? 主婦手唔係"一撻"架咩? 我一條小"列痕"咋喎.
不過都幾痛.

你恨的人,來生不會再見,所以別在他身上浪費時間;你愛的人,來生也不會再見,所以今生要好好對他。

禁止訪問

禁止訪問

大宅

我用緊Neutrogena Norwegian Formula Hand Cream,效果都幾好。
http://www.baby-kingdom.com/index.php?uid-34397-action-spacelist-type-blog

水晶宮

畀面勳章 環保接龍勳章

andreaaaa782004 寫道:
除左有一條條細小既列痕之外
咁有冇痕

冇痕癢喎, 剩係有d痛囉, 好似比野介親咁.

水晶宮

畀面勳章 環保接龍勳章

GreyParrot 寫道:
我用緊Neutrogena Norwegian Formula Hand Cream,效果都幾好。

我而家都用緊, 都係唔夠潤, 我直頭用一隻叫做"甘油"既野, 都唔得. ?-(

禁止訪問

公爵府

My feet also like that, what lotion or cream shall I use? Pls advise.

Thanks.

民房

搽完甘油(哩種油膩既都可以),戴對膠手套,焗下佢會好D!

複式洋房

搽潤膚油係治標方法,想皮膚情況改善,可多吃一點海魚,最好連魚皮也吃些,另外,應及收多些維生素E,可改善皮膚,糙米有大量維生素E。

在防止手乾方面,應少用太熱的水洗手或洗東西,多把手藏起來保暖,減少被北風吹。

水晶宮

畀面勳章 環保接龍勳章

今日去買左一支"Revitallife"既 Moisturising balance cream 黎試下, 睇下得唔得.

唔該晒各位. :mrgreen:

子爵府

mclam :

教你個方法!喺N年前我喺SALON幫人洗頭時,一到冬天,隻手唔濕水都會無啦啦流血.果陣真係痛到甩LOOK呀!但個師傅教我,只要你每晚用D俄羅立英搽二浸,第一浸薄薄地搽,按到佢吸收晒,第二浸就厚厚地咁搽上隻手然後帶對勞工手套,瞓過夜,第二日你隻手就會明顯好轉,但係要留意,有D人本身皮膚過敏,有機會會起粒粒,或者起紅架!咁你可以選擇減輕份量,又或者係停用呢個方法!如果你受倒既話,一星期後你就可以唔駛再用呢個方法,隻手都會自然好返架!
朱家有個小豬B,人人叫佢做家熹!
【醒世文】- 頭四句父母不親誰是親  不重父母重何人  你若重他十六兩  後代兒孫還一斤 千兩黃金萬兩銀  有錢難買父娘身  在堂父母百年稀  生時不孝死後悲

子爵府

好媽媽勳章

我用花士令, 平靚正~!
...... 不過都幾"立" :-|
我想要9999呀...

水晶宮

畀面勳章 環保接龍勳章

唔該晒大家!! :mrgreen:

洋房

我試過搽完萬秀雷郭, 包上透氣膠布, 第二天便沒事了,
我都有時手指有裂痕, 好痛

水晶宮

畀面勳章 環保接龍勳章

琴晚用"俄羅納英"重覆搽左幾次, 等佢完全滲透, 今日好左好多. 真係掂呀!!

[size=x-large]Thank you!!

禁止訪問

公爵府

Can anyone tell me how to treat if the feet like this? Many thanks.

首頁

尾頁

跳至