跳至

首頁

尾頁

別墅

如題!打算帶囡囡去慶祝生日,但不打算住酒店,只玩一天,有咩要準備同注意呀?有經驗的媽媽可否分享一下?

複式洋房

Pls check PM

大宅

好媽媽勳章

我都諗住佢2歲生日同佢去迪迪尼呀. 可不可以pm埋我?

謝謝!

洋房

can you PM to me too, thanks.

別墅

原帖由 nagual 於 09-7-27 21:21 發表
can you PM to me too, thanks.

haha.....the PM is not related to the topic ah.
Oh, how come nobody response.
Any mama can share your experience ah?

複式洋房

1.近日天氣熱,最重要帶水OR 他們喜歡的飲品.
2.如果唔方便帶BB車,可以入到去係CITY HALL附近租.
3.基本上每個遊樂設施附近的TOILET都有換片既地方
4.係大街的西餐隔離有間BB房,可以換片,RE-HEAT BABY FOOD,有bb chair, 大吉利是bb發燒,都可以買到 panadol
5.記住要帶外套,因為d冷氣好凍下
6.除咗門口可以同廸士尼朋友影相之外,可以去幻想世界 影, but多數只係mickey, minnie ,pluto, goffy, pooh or tigger, 如果要影其他的公仔,又撞唔見可以去城堡前面既詢問處問係邊同幾點.
7.生日的人可以係city hall免費攞生日牌,有 mickey,minnie,donald,chip & dale可供選擇.
8.可以帶膠樽裝飲品,唔理你帶幾多的,只要是膠樽就得
(入面汽水每支$20,鮮果汁好似係$22)

禁止訪問

大廚勳章 畀面勳章

大宅

好媽媽勳章

原帖由 MarvilandMavis 於 28-7-2009 02:25 發表
1.近日天氣熱,最重要帶水OR 他們喜歡的飲品.
2.如果唔方便帶BB車,可以入到去係CITY HALL附近租.
3.基本上每個遊樂設施附近的TOILET都有換片既地方
4.係大街的西餐隔離有間BB房,可以換片,RE-HEAT BABY FOOD,有bb ...

大宅

好媽媽勳章

thanks a lot.
your tips are very useful ar.

原帖由 chick1stbb 於 28-7-2009 15:51 發表

大宅

我覺得有d浪費金錢的感覺~~上星期剛去完,bb勁唔喜歡迪士尼,原因如下:
1.天氣熱
2. 無謂口食野
3. 好多遊戲不太懂玩or不准玩
4. 不要去獅子王個show,一入去會無啦啦黑,之後又嘈又有怪獸,我個女由以前唔怕黑,自從個次,嚇到以後都怕
5. 最好book酒店啦~~有游泳池玩,是她去迪士尼最開心的時間
.....我不是想掃興,但bb太細和天氣太熱,真的玩得不太開心

大宅

好媽媽勳章

有點擔心...
想問佢地係咪唔駛俾錢入場?

複式洋房

原帖由 chick1stbb 於 09-7-29 15:09 發表
有點擔心...
想問佢地係咪唔駛俾錢入場?

3歲以下免費.

唔玩得既應該得space mountain

酒店2點check in,12點check out.要好好預計節目,如果唔係都唔知做過d乜.

獅子王就一個個bb,我個女睇得好開心,拍晒手. 我個女最鍾.意就係同米奇&朋友影相既時候.因為佢可以講出晒佢地d 名.

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 大廚勳章

可帶蛋糕仔..餅...提子乾等等小食比小朋友

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 大廚勳章

最好帶蚊貼、蚊怕水, 因近日常落驟雨,會多蚊

禁止訪問

大廚勳章 畀面勳章

複式洋房

D行李可以寄夜係入口左邊的寄存室.

複式洋房

原帖由 MarvilandMavis 於 09-7-30 08:22 PM 發表
D行李可以寄夜係入口左邊的寄存室.

其實好depends佢地執完房未. 我上年七月去. 十二點半到左. 等到點零鐘去reception 同佢講話思哲仔要訓教,可唔可以比間房我先,佢地即刻check左比間房我. 不過之後我d同事全部都要三點先比到房. 帶片同小食重有幾件衫去換就夠. 最好帶埋BB車. 可以週圍泊. 大部份BB都應該會鐘意既. 不過大人就辛苦好多. 冇得玩之如重要take care個BB.

禁止訪問

畀面勳章

別墅

really thanks a lot for the sharing, I will go next week, hope my little honey will be happy about that!

洋房

thanks for sharing ar! 可以參考參考!
想請問要預早幾多日book酒店? 因為都盡量想可以就天氣...預早一個星期會不會太少?

首頁

尾頁

跳至