自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章

請大家幫幫忙!

不小心放了文件在keyboard上, 電腦畫面倒轉了, 請問應該怎樣才可還原?

已重新開機. Vista 版.

侯爵府

UP 請幫幫忙

洋房

原帖由 諺諺mum 於 09-7-28 11:52 發表
請大家幫幫忙!

不小心放了文件在keyboard上, 電腦畫面倒轉了, 請問應該怎樣才可還原?

係桌面左下角window符號(閞始)點一下,然後按
控制台-->Intel(R)Graphics Media Accelerator
--->再按"顯示設定"按鈕

係彈出的畫面上旋轉的設定上點取 0 度就可以回復正常了!

跟手再點取"快速鍵"按鈕, 將原來已打click的啟用快速鍵取消, 咁下次就5會再意外發生同樣事情ka la...

(上次阿女用完我部電腦後又係好似妳咁, 我5知重以為阿女亂上網中左毒tim ar)

不愛虛浮誇張、性格平實內歛的父親。
堅信"正義、真理"但常被狗輩竊笑on 居;  厭惡"擦鞋、虛偽"之流但無奈為現實所低頭而與之為伍的人。

版主

2018復活節勳章 版主 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

Ctrl + Alt + "up arrow" 就向上.

原帖由 諺諺mum 於 09-7-28 11:52 發表
請大家幫幫忙!

侯爵府

剛試完, 但冇反應

原帖由 clpapa 於 09-7-28 12:39 發表
Ctrl + Alt + "up arrow" 就向上.

侯爵府

入咗去 '顯示設定' 內, 但看不到有旋轉設定

原帖由 超人BB 於 09-7-28 12:36 發表

控制台-->Intel(R)Graphics Media Accelerator

跟手再點取"快速鍵"按鈕, 將原來已打c ...

大宅

原帖由 諺諺mum 於 09-7-28 13:07 發表
剛試完, 但冇反應

得喎, 我多手試左, 你要ctrl,alt 按住, 之後按箭咀

禁止訪問

侯爵府

ok啦! 唔該晒!

原帖由 超人BB 於 09-7-28 12:36 發表

跟手再點取"快速鍵"按鈕, 將原來已打c ...

侯爵府

唔知點解, 再試呢個都你唔得.

不過,都多謝晒各位!

原帖由 beagledog 於 09-7-28 13:16 發表

得喎, 我多手試左, 你要ctrl,alt 按住, 之後按箭咀

複式洋房

原帖由 臭八婆 於 09-7-28 13:19 發表
我上次將個芒倒轉用又ok喎

都唔可以長期咁做啦
短暫時間就可以

首頁

尾頁

跳至