潮流時尚

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

琴日見到尖沙咀b+ax夏天衫大減價, 又入咗好多貨, 買完真係超開心, 爽。想戒呢個購物習慣真係好難。

男爵府

唉, 我又係成屋都係衫, 有時買回來都唔係著既放埋一邊,
一個人就用成大個衣櫃都仲要唔夠放....
真係好想介左買衫呢個習慣呀...

禁止訪問

侯爵府

好媽媽勳章 睛靈勳章

你地好犀利呀,捨得買又捨得丟,屋企又有咁多位擺衫

侯爵府

好媽媽勳章 睛靈勳章

你地好犀利呀,捨得買又捨得丟,屋企又有咁多位擺衫

禁止訪問

回覆 7# noatall 的文章

男爵府

我都好中意買衫.....係衫啫,鞋同袋就唔會成日買,以前見到又平又靚的袋就會即刻買﹐但最後呢d袋用一陣就唔會再用,所以零願儲埋個舊錢買個中意的名牌袋,雖然貴,但係真係可以用好多年同好襟興。

至於衫呢就唔得喇,基本上一換季就忍唔到手,所以每次換季都會清衣櫃,將d唔著的衫俾親戚或者工人,其實清衣櫃都好辛苦架,又要選、又要執,都唔係好過癮lor,同埋諗吓d衫係千打千咁買返來,最後都係唔要,几內疚架。

特別係大減價時期,因為見到平,通常都唔理係咪中意,買咗先算,但係買咗之後又會好後悔,可能1次都唔會著,所以要時時提自己,係咪真係好中意先,唔好咁衝動住,唔好因為平而買,因為好多時返到屋企攞返d衫出來試,發覺原來唔係真係咁中意架咋,呢d經歷實在太多了,真係唔可以再買得咁濫。

男爵府

me 2 i like shopping

首頁

尾頁

跳至