跳至

首頁

尾頁

別墅

Re: 續西九龍(好靜!要擴大區域先得la!) 油尖旺區媽媽, 有時間入o黎傾

Hello Mamamui,

Since I have not installed the Chinese device at home, I have to switch to English Channel. Sorry.

My son did not like to go to school weeks ago and it gave us hardtime. Now the problem is overcome as we repeatly tell him there are lfriends around, he can sing & play with his little classmates and the teachers care him very much.

How is your daughter? Does she go to nursey?

大宅

Re: 續西九龍(好靜!要擴大區域先得la!) 油尖旺區媽媽, 有時間入o黎傾

Hi COMET,

我個女返

別墅

Hi mamamui

我囝囝返

大宅

COMET,

你囝囝都算適應得不錯了.很多人都同我講小朋友適應力很強,上幼兒園一兩星期已有明顯進步,但結果我個女就要用多好多時間,不免會

大宅

請問各位油尖旺媽媽:
唔知附近邊個公園有千秋打?最好係一個兜可以放BB入去果隻...
小女好中意打千秋,但我真係唔知屋企附近邊度有千秋.

水晶宮

我都想知邊度屋企附近邊度有千秋呀. 我仔好鍾意打千秋架.
而家只係每星期去嫲嫲度, 佢屋苑有千秋, 先至有得打咋.

別墅

Hello birdbird,

在澳海城1期尾地下的香港保護兒童會中銀幼兒院旁邊的公園內有千秋,是給小朋友玩,。另維港灣的平台公園內好像也有千秋。

水晶宮

COMET
多謝你報料呀, 等我 weekend 推阿仔過去打千秋先.

大宅

Thanks COMET.

唔知維港灣的平台公園是否只限住客呢?

洋房

Re: 續西九龍(好靜!要擴大區域先得la!) 油尖旺區媽媽, 有時間入o黎傾吓!

大家好,我係新手媽咪,住係佐敦,有沒有媽咪住係這區? 我個仔以家3yr,明年讀德信幼稚園,不知這間幼稚園好不好? 希望大家可以認識下。

別墅

Hi mamamui,

維港灣的平台公園相信是只限住客。

大宅

COMET - Thanks.

博宇媽 - welcome. 我都係住係佐敦,不過唔係住

洋房

mamamui

好開心認識你,你現在住係邊區。其實我個仔現在讀跟樂趣班,因為我俾佢一年讀,今年都有去考培正同民生,但係培正唔收佢,民生坐校車返學都要成個鍾,只好讀德信。

佐敦的永安百貨上面有間龍滕閣飲茶都好食,唔算太貴,食完之後又可以去永安行行。

大宅

Comet,

你好, 我都多謝你報料, 我都想帶個女去玩, 映番張相留念!
我都驚住將來都冇咗這個設施!

Mabel,
好開心, 撞到你同樂樂!

大宅

博宇媽:

Sorry, 我諗我D表達有問題,我係搬

別墅

Hi mamamui

乘車經過英皇佐治五世公園,見有小朋友在打秋千,但不知地點及環境是否適合你小朋友。

公園位置: 佐敦道與渡船街交界,廣東道政府合署斜對面。

複式洋房

Dear all,

終於搬了過來,昨天天氣麻麻又下雨又陰.好財都算順順利利.

先同大家打過招呼.hello.

mingming626

大宅

COMET,

好多謝你呀!英皇佐治五世公園好近我屋企,但平時經過覺得環境麻麻,反而冇留意到...

別墅

Hi 各位媽咪

我嚟報到架. 大家好 我個仔16個月, 叫洛洛呀.

tulipgdn
係呀, 你好搞笑, 認得... (應該係聽得) 我一叫: "洛洛", 就知我係bk友.... 哈哈..

伯爵府

I am working mom working in Mongkok, but not living in Mongkok

好想上班前 bring 亞女上 N1 (she is age 2 in coming Mar). then 放工後 bring her back home.

any good full time N1 in these area? (Mongkok)

首頁

尾頁

跳至