潮流時尚

跳至

首頁
12345...19

尾頁

大宅

請問現在既可保值又時款的女裝手錶可考濾什麽牌子和款色,但價錢約在$50,000以下?

侯爵府

好媽媽勳章 環保接龍勳章

原帖由 carolycng 於 09-8-1 18:26 發表
請問現在既可保值又時款的女裝手錶可考濾什麽牌子和款色,但價錢約在$50,000以下?

一定是PANERAI.
烈火雄心,鄭XX,帶緊,胡杏X,余X曼,都係帶PANERAI
PANERAI好多款都要排架啦,

我要食牛柳

大宅

2024年龍年勳章

梗係Cartier同Rolex啦.

大宅

i think so~
我老公超like!
我都覺得比rolex靚好多!!!

原帖由 咸濕大師 於 09-8-2 08:47 發表

一定是PANERAI.
烈火雄心,鄭XX,帶緊,胡杏X,余X曼,都係帶PANERAI

大宅

How about "Rolex 綠玻璃"? I tried (put it on) it at the Rolex Shop in IFC and like it very much. But, it seems too big for me. It is much more fit for my husband.

原帖由 咸濕大師 於 09-8-2 08:47 發表

一定是PANERAI.

侯爵府

原帖由 NicoleTszChing 於 09-8-2 16:35 發表
i think so~
我老公超like!
我都覺得比rolex靚好多!!!

識貨,帶左PANERAI的人,好少再玩反ROLEX
玩得PANERAI的人99%一定有ROLEX
帶開ROLEX的人,就未必有PANERAI
今天去狗展,見到一女子,帶PANERAI型爆,再睇她老公,原來帶隻PP
我要食牛柳

侯爵府

原帖由 MrsKong 於 09-8-2 16:51 發表
How about "Rolex 綠玻璃"? I tried (put it on) it at the Rolex Shop in IFC and like it very much. But, it seems too big for me. It is much more fit for my husband.

好多女性,第一次帶,都會覺得大隻,我有好多女性朋友同妳一樣咁講,我都一樣咁講,信我,一星期內,妳唔會再帶40mm以下的錶,妳會愛上架啦.
我要食牛柳

大宅

我已經愛上o左啦! 不過, 個price對我o黎講真係幾貴!

你地講PANERAI, 邊款靚呀?

原帖由 咸濕大師 於 09-8-2 19:22 發表

好多女性,第一次帶,都會覺得大隻,我有好多女性朋友同妳一樣咁講,我都一樣咁講,信我,一星期內,妳唔會再帶40mm以下的錶,妳會愛上架啦.

大宅

我老公就淨係得個睇字.
因為佢唔可以買咁貴o既錶,
佢話唔比得人知佢有咁o既能力...

但佢個fd就有兩隻,
真係型到爆!!!

但佢兩個都無rolex,
因為佢地嫌rolex太common!

原帖由 咸濕大師 於 09-8-2 19:18 發表

今天去狗展,見到一女子,帶PANERAI型爆,再睇她老公,原來帶隻PP ...

侯爵府

原帖由 MrsKong 於 09-8-2 21:58 發表
我已經愛上o左啦! 不過, 個price對我o黎講真係幾貴!

你地講PANERAI, 邊款靚呀?

入門錶,唔太貴,但貨少,因為每年限量生產,入門model,000,005,111都是,(上錬),入門錶大約3萬.104,88,90,是(自動)都是入門架啦,自動錶入門大約4-5萬,大多數要排隊,未必有現貨,而且香港唔太多AD,多數是留名等CALL,
我見意妳買上錬啦,000,005,但貨比較少,每年全球發行千幾隻,111是三文治面透明低,但貨就多D,又貴D,

提供005的一幅相

我要食牛柳

大宅

嘩! Thank you 你呀咸濕大師, 你真係"名錶達人", 其實, 我對錶無o物研究, 通常我老公睇, 我又睇囉! 入門錶大約3萬的話, 可以喎?

唉! o甘"Rolex 綠玻璃"點算呢? 我未擁有它, 又對另一個有興趣, "名錶達人" 救命呀?

恕我無知問一句, PANERAI 有冇專門店? 係唔係大錶行就搵到PANERAI?

原帖由 咸濕大師 於 09-8-3 06:52 發表

入門錶,唔太貴,但貨少,因為每年限量生產,入門model,000,005,111都是,(上錬),入門錶大約3萬.104,88,90,是(自動)都是入門架啦,自動錶入門大約4-5萬,大多數要排隊,未必有現貨,而且香港唔太多AD,多數是留名等CALL,
我見 ...

侯爵府

原帖由 MrsKong 於 09-8-3 10:54 發表
嘩! Thank you 你呀咸濕大師, 你真係"名錶達人", 其實, 我對錶無o物研究, 通常我老公睇, 我又睇囉! 入門錶大約3萬的話, 可以喎?

唉! o甘"Rolex 綠玻璃"點算呢? 我未擁有它, 又對另一個有興趣, "名錶達人" 救命 ...

no啦,首先分清楚咩是金行,咩是錶行先,金行一定無,錶行得幾間有,歐洲X,景X(ONLY CWB,TST),英X,妳多數入去得幾隻係度架咋,要問呀,香港有專門店,係太子大廈,但唔好諗住專門店,就有貨,係一樣無貨,專門店無discount呀,去AD應該有10%到,唔好諗住入門錶,無人要,000,005個D係好多人要呀,買時盡量叫個SALE送D PANERAI禮品啦,有呀

我要食牛柳

大宅

係呀, 我之前帶開rolex後來買左隻panerai, 勁終意, 我就係鍾意佢夠大隻夠型

原帖由 咸濕大師 於 09-8-2 19:18 發表

今天去狗展,見到一女子,帶PANERAI型爆,再睇她老公,原來帶隻PP ...

侯爵府

原帖由 nataliesiu 於 09-8-3 11:57 發表
係呀, 我之前帶開rolex後來買左隻panerai, 勁終意, 我就係鍾意佢夠大隻夠型

ROLEX,已經好少帶啦 PANERAI,勁毒
我要食牛柳

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章

仲有無多d相睇

原帖由 咸濕大師 於 09-8-3 12:10 發表

ROLEX,已經好少帶啦 PANERAI,勁毒

瑪瑙宮

2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

Rolex啦

大宅

AD 係邊度??
我一直都好想買,但湊住亞囡真係無咩時間帶到....

原帖由 咸濕大師 於 09-8-3 11:30 發表

no啦,首先分清楚咩是金行,咩是錶行先,金行一定無,錶行得幾間有,歐洲X,景X(ONLY CWB,TST),英X,妳多數入去得幾隻係度架咋,要問呀,香港有專門店,係太子大廈,但唔好諗住專門店,就有貨,係一樣無貨,專門店無discount呀,去 ...

侯爵府

原帖由 NicoleTszChing 於 09-8-3 14:03 發表
AD 係邊度??
我一直都好想買,但湊住亞囡真係無咩時間帶到....

www.panerai.com
我要食牛柳

侯爵府

放下毒
我要食牛柳

伯爵府

原帖由 咸濕大師 於 09-8-3 17:14 發表
放下毒

hello, how much is this? this watch looks so cool!! I want to get smthn for my hubby this year as he said I always scold him.

I like Piaget (because their movement is thin and brand name is known by everyone). Piaget also has watches which is within your budget after discount, like Upstream (stainless steel), Altiplano and Protocol (gold with leather strap).

How come no one talks abt Franck Muller now? I always wanted to get one when I was young, but not now. Their quartz movement sucks (very 'chicken').

首頁
12345...19

尾頁

跳至