跳至

首頁

尾頁

別墅

7周年華麗國民

請問有冇媽媽識車衫啊???

我想車d bb咁著既小制服啊~好似警察衫,消防衫等等...
可以計反$比你地架,有冇媽媽識車啊??
有興趣可pm我~thx~

王國長老

至尊種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 爸B勳章 王國長老 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 魅力王子 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

我識,由起紙樣到起版+配料全部都得,但無車同無時間

子爵府

原帖由 醜樣豬 於 09-8-2 21:01 發表
我識,由起紙樣到起版+配料全部都得,但無車同無時間

豬豬好堅呀!!!

王國長老

至尊種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 爸B勳章 王國長老 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 魅力王子 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

原帖由 高比 於 09-8-3 23:25 發表

豬豬好堅呀!!!

妖:;pppp: :;pppp: 做車衣女工就叻!

子爵府

原帖由 醜樣豬 於 09-8-3 23:44 發表

妖:;pppp: :;pppp: 做車衣女工就叻!

想問下如果車一個梳化套難唔難?

王國長老

原帖由 高比 於 09-8-7 17:42 發表

想問下如果車一個梳化套難唔難?

難,因為有"狐"度,又大塊,要放地下起紙樣先掂,加上sofa套會厚料D,比起普通料會易D斷針,要好夠力嘅衣車先攪得掂(e.g.舊款黑頭車),E+D勝家摩打車好差未必車到

子爵府

原帖由 醜樣豬 於 09-8-7 19:15 發表

難,因為有"狐"度,又大塊,要放地下起紙樣先掂,加上sofa套會厚料D,比起普通料會易D斷針,要好夠力嘅衣車先攪得掂(e.g.舊款黑頭車),E+D勝家摩打車好差未必車到 ...

唔怪得我問樓下街市果檔車窗廉的, 佢話唔同我車, 起紙樣係咪就咁劃落副布到, 留埋駁口位就得?

王國長老

原帖由 高比 於 09-8-10 09:12 發表

唔怪得我問樓下街市果檔車窗廉的, 佢話唔同我車, 起紙樣係咪就咁劃落副布到, 留埋駁口位就得?

唔係架儍瓜,起一幅紙樣要好準同埋要好多"架生"架(e.g.狐尺/直尺/劃粉/布紙.......etc),未學過真係咪亂黎,E+D梳化布吓吓都過百蚊一碼架,買散剪(唔夠一疋都叫散剪)又要五至十碼起,貴到嘔出黎 去買現成好過!!!

子爵府

原帖由 醜樣豬 於 09-8-10 20:24 發表

唔係架儍瓜,起一幅紙樣要好準同埋要好多"架生"架(e.g.狐尺/直尺/劃粉/布紙.......etc),未學過真係咪亂黎,E+D梳化布吓吓都過百蚊一碼架,買散剪(唔夠一疋都叫散剪)又要五至十碼起,貴到嘔出黎 去買現成好過!! ...

其他係因為怕隻貓抓爛, 所以依家我地用床單笠住, 但次次坐要次次整, 好很煩!

王國長老

真係上你度咁多次都未見過佢一次,好神秘嘅貓貓

子爵府

原帖由 醜樣豬 於 09-8-12 08:50 發表

佢好驚人, 聽到門口有聲就搵地方"lei"

子爵府

好媽媽勳章

原帖由 醜樣豬 於 09-8-12 08:50 發表

呢隻咪係高比隻貓囉!

子爵府

原帖由 babycanny 於 09-8-12 14:58 發表

呢隻咪係高比隻貓囉!

勁喎傻媽!!! 佢叫亞Q, 諾諾同嬅嬅細個時一樣叫佢做蕉蕉!

王國長老

原帖由 高比 於 09-8-12 14:27 發表

佢好驚人, 聽到門口有聲就搵地方"lei"

下次捉佢出黎玩!!!

子爵府

好媽媽勳章

原帖由 醜樣豬 於 09-8-12 16:43 發表

下次捉佢出黎玩!!!

你捉佢因住佢抓到你變花面貓

子爵府

好媽媽勳章

原帖由 高比 於 09-8-12 16:42 發表

勁喎傻媽!!! 佢叫亞Q, 諾諾同嬅嬅細個時一樣叫佢做蕉蕉!

些些

子爵府

原帖由 babycanny 於 09-8-12 17:16 發表

你捉佢因住佢爪到你變花面貓

因為佢好惡我地無抱慣, 有時我行埋d佢都會出抓, 只有一個人可以抱佢-我大伯個囝, 因為qq同佢好friend, 知佢過黎會自己行出黎搵佢!

大宅

回覆 8# 醜樣豬 的文章

我想問呢,一碼即係幾多呀?

王國長老

原帖由 544007 於 10-6-18 17:10 發表
我想問呢,一碼即係幾多呀?

一碼三尺,一尺=12吋,一碼=36吋,有D布行會求其比一米你,大約三尺三,即係39吋

民房

路過搭訕 :
其實梳化套可唔可以咁?
搵d 硬身果d 海棉 (人地送貨包住果d) 剪個shape
然後搵兩塊薄d 既布 包住咁車, 咁咪唔怕車斷線lo~?

發下夢only, 我都唔識車野

首頁

尾頁

跳至