母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

大宅

我阿b....之前不嬲都肯埋身又肯用樽(1-2個月)
但相對用樽黎講..佢就唔鐘意食..因為nuk的奶嘴有防吸氣設計....佢覺得好難吸入口

自從用左pigeon的奶咀就唔肯埋身努力食(因為易食左)
埋身食都係食五至十分鐘就算...明顯唔夠飽就黎喊要食番樽!
如是這我就用泵啦....橫掂返左工都唔埋得0甘多身!!!

最近巢番d nuk奶嘴比佢食
因為佢而家夠力食...(6個月)
所以佢唔介意用番了!
但因為比起埋身又難度高左d
所以佢夜晚唔想用腦果陣又埋番身黎食奶奶

bb呢樣野真係好過癮......做媽媽的絕對係同佢鬥智鬥力呀!!!!

但而家大問題係佢出左牙會咬人-_-"(因為奶咀是不會叫救命的..... )

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

幾多個月會出牙呀?
出牙仲可以埋身餵嗎

大宅

我果個就5.5個月出牙(6個月已明顯見到白色牙仔)
我照餵呀...但....只係夜晚佢神智唔清果陣餵

因為....佢發脾氣既時候真係咬死人呀

大宅

原帖由 hidecatcat 於 09-8-4 10:32 發表
我果個就5.5個月出牙(6個月已明顯見到白色牙仔)
我照餵呀...但....只係夜晚佢神智唔清果陣餵

因為....佢發脾氣既時候真係咬死人呀 ...

我個仔宜家11個月,開始出第4隻牙,我發覺佢神智唔清醒時餵仲弊,因為佢一甩咀就係好緊張咁咬番住,搞到好鬼痛...反而佢醒果時又唔食整痛我喎!

大宅

你果個乖囉
我果個.......哎....成條鱷魚0甘咬呀...(咬完扯...兩頭fing)

大宅

你 lee 篇o野好好笑 ... 有 d 共鳴

唔好話你o個 b 出o更牙會咬人丫,我o個件仲有個幾星期先 4 個月已經識咬人啦 ... 同你o個件一樣 "咬住扯/ 兩頭 fing" 痛到亞媽都唔認得

原帖由 hidecatcat 於 09-8-4 22:30 發表
你果個乖囉
我果個.......哎....成條鱷魚0甘咬呀...(咬完扯...兩頭fing)

大宅

我個B剛滿三個月,由兩個月開始,當我奶頭是彈弓一樣,扯到損晒,痛死我啦....

大宅

我果個都係就黎 3 個半月...佢都係成日咬住黎扯... 係咪而家多數 bb 都係咁既呢 ?因為我大囡(22個月大 )...果時食得好詩文的...

大宅

形容得好搞笑
原帖由 hidecatcat 於 09-8-4 22:30 發表
你果個乖囉

公爵府

我位大少又係咁呀~~

你果個乖囉

禁止訪問

有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章 陪月勳章

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊