母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

餵人奶可以減肥嗎 ?

複式洋房

Re: 餵人奶可以減肥嗎 ?

梗係唔好節食啦,會影響人奶o既質素,其實要應付喂奶需要,仲要食多500卡路里,要食蛋白質豐富o既食物,千祈唔好因小失大,為咗減肥而影响咗自己同bb健康.
喂人奶收身會快d,已經比喂奶粉優勝.

大宅

我未有bb之前,keep住90-100磅,但臨生之前果刻,大約160磅,呢一年以黎,我無減過肥,仲暴飲暴食tim....但依家我100磅都無!

所以我覺得餵人奶係唔洗減肥架!

禁止訪問

大宅

真架,我依家一起身食一個麥記大人餐[加大],隔3-4個鐘食叮叮點心/炒麵,隔一陣又食好多好多野,夜晚12點又食宵夜(多數食兩碗飯)

出街食又係食唔停,百人一朱我可以食倒,一個煱燒牛肉餐(包括大大碗烏冬,半打壽司,一大碟天婦羅)再執埋我條佬d手尾,hehe

複式洋房

我一日可以食三碗飯,重可以食宵夜,但係生完9個月,都係101LBS!

大宅

Are those mami can reduce fat are thin also before pregnant?

I've delivered my bb for 5 months and I have reduced nearly 30 pounds... (from 79.3 kg to 62.5kg) but still have 12 pounds to go b4 reaching the weight before pregnant...

everyday I eat 3 meals... breastfast (bread + low fat hiCal milk), lunch (2 bowls of soups + self made lunchbox), snacks afterwork, dinner (1/2 bowl to 3/4 bowl of rice, 4 bowls of soups, fruits...)

Paulina
吾家三隻小豬樂融融 ;-)  ;-)  ;-)

禁止訪問

大宅

我食量仲多過我個男同事, 所以成日比佢笑

伯爵府

me too, 好多人都話我唔似生了兩個
沒有醜嘅女人, 只有懶嘅女人!

別墅

我臨生時有成170磅, 42吋腰, 生完都有成150磅, 返工時bb兩個月大, 就停留左係135磅一直都冇咩點瘦, 不過我一直都食好多野, 好似大肚時咁多, (我未有bb時平均125磅), 不過到阿b6個月大, 我就著得返以前d褲了, 仲要係唔覺得窄, 而家阿b就快8個月大, 一直都全人奶, 我128磅, 已經好開心, 一直冇節過食, 不過我知阿b 一路會加多d固體食物, 食少左人奶, 睇黎我都係時候節制下, 唔係肥返就唔好啦!

餵人奶真係唔洗減肥, 不過瘦既速度就一dd人唔同既.
該用戶已被刪除

大宅

點解你地個個都咁易咁快瘦得返既...我生左成三個月囉...都係餵人奶...但點解同生完之後冇分別既???? ?-( ?-( ?-( ...我就係為左bb都唔敢減肥...而我老公就成日嫌我肥...同埋我以前既褲完全著唔到...所以我好擔心呀
[size=small]Mason is my life! :-)[url=http://www.babyhome.com.tw/bb/56857][size=small]

別墅

嘩! 3個月就想瘦返! 唔好心急啦! 我覺得瘦既速度係因人而異, 我都要阿b成半歲先著得返之前d褲.
該用戶已被刪除

禁止發言

公爵府

慘la慘la~起不是我咪瘦唔返好似E前咁lo~
我而家生完即刻著到E前D褲(不過係E前D拉屎褲) :-(

大宅

我以前d褲都慢慢著得返, 不過貼身的就仍未著到, 你睇下我! 生完14個多月咪又係未瘦得晒! 肥又好瘦又好, 唔好諗喇, 比心機餵好bb先啦!

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊