自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

好媽媽勳章

原帖由 wing0120 於 09-8-4 17:59 發表

我就笑唔出咯

禁止訪問

好媽媽勳章

公爵府

好媽媽勳章

原帖由 焯嵐媽咪 於 09-8-4 18:02 發表
個個小朋友都唔同教法,我就比左個貼紙我囝,每次早上起身問佢有無濕,無濕同佢講好叻囝,比個貼紙佢,如果濕左同佢講唔緊要,我地聽日再努力!

我呢個咩方法都用盡都冇用 我都放棄

伯爵府

牛年勳章

我個仔6歲 , 都仲瀨尿 , 之前都仲有著片
諗住可能有依賴 , 但依家無著片 , 但都瀨
一晚要帶佢去痾三次尿
有時我唔知醒佢就瀨左.........

仁德厚澤載福慧輝炫矢志盛風華

侯爵府

原帖由 米豬蓮 於 09-8-4 17:12 發表
我個仔4歲幾,係一日(9點至4點)可以瀨8次尿,夜晚未訓之前再瀨3,4次,到左12點幾訓左,就唔瀨佢訓著左尿急都會識起身痾,呢樣先最激 依家我唔激啦~全天候著片 ...

你有沒有懷疑過你孩子泌尿上有問題呢???

大宅

My daughter will be 5yo next month. She wears pull up every night and definitely makes it wet for sure! Does your boy / girl drink milk at night? I am struggling when to stop her milk, perhaps that is the first step of toilet training.

珍珠宮

原帖由 焯嵐媽咪 於 09-8-4 18:02 發表
個個小朋友都唔同教法,我就比左個貼紙我囝,每次早上起身問佢有無濕,無濕同佢講好叻囝,比個貼紙佢,如果濕左同佢講唔緊要,我地聽日再努力!

佢訓到咁淋, 點會記得d 貼紙?

子爵府

我仔仔都賴尿賴到2年班架,嗰時真係一晚起身3,4次,叫佢去痾尿, 如果無叫,一定賴,仲要賴幾次,跟住我張垃圾膠袋放喺床單下,去keep住張床玉唔濕. 而家9歲,番學時就好d,臨瞓一次,朝早6點幾起身就多數唔會賴,不過唔洗番學呢, 到8點幾起身,就會濕底底,又未至於賴,好dd.
[img align=right]http://i116.photobucket.com/albums/o21/keiyan76/CEO.gif[/img]

珍珠宮

女仔比較難介嗎? 晚上, 我都突登唔比禁多水佢飲, 等但佢冇禁多尿, 但C6話我冇理由因為要佢唔多尿, 就唔俾水佢飲, 仲一晚給2-3杯水.

個仔細個時都成日瀨尿, 一晚叫他去多次都有濕, 有一次開始, 發現佢冇濕, 就說他叻仔, 後來給我發現, 原來佢晚上自已走去厠所. 之後間唔中都有濕. 但已好過之前晚晚都濕.

首頁

尾頁

跳至