跳至

首頁
12345...7

尾頁

大宅

好媽媽勳章

係呀, 我上星期去法國上bb堂, d姑娘仲係話無得陪產喎. 我仲以為佢講大話添. 原來都係未得, 好失望呀.

民房

回覆 1# Wong_C_Lai 的文章

等我下星期二覆診時再問吓e生, 不過如果唔得就真係好失望, 希望H1NI怏D走啦.

複式洋房

其實QEH都可以陪產,點解法國無得陪吖?

大宅

原帖由 yolandachu 於 09-9-1 01:01 發表
其實QEH都可以陪產,點解法國無得陪吖?

QE都好似無啦....

大宅

原帖由 saltato 於 09-8-22 17:19 發表

各位媽咪, 我琴日覆左診啦, 醫生話簽紙陪產其實只係propose緊, 即係未實行架, 不過佢話到我地生時應該ok, 因為好多人都唔滿意無得陪產, 但係真係到呢一刻都未confirm可以, 我地可以positive d咁諗, 到我地生時應該 ...

我預咗無啦...一返學d h1n1又勁咗...sigh...

複式洋房

原帖由 monmuifamily 於 09-9-1 13:28 發表

QE都好似無啦....

我有個朋友2星期前係QE生,佢先生都可以陪產呀!

男爵府

你地準備好走佬袋未呀? 我個friend個阿嫂32wks多d早產左呀~~
Choose a job you love, and you will never have to work a day in your life. - Confucius

大宅

你地知唔知法國有咩日本奶粉提供架?

大宅

原帖由 yolandachu 於 09-9-1 23:24 發表

我有個朋友2星期前係QE生,佢先生都可以陪產呀!

我係8月尾9月頭入咗qe...佢地貼咗張notice係產房門口話all depends on situation去決定有無得陪....可能一日有..一日無...無人知...8月中可能仲有...但我入院既時候已經唔係一定有啦....

男爵府

我響產前產後o個邊有個媽咪剛剛8月底生完話法國有得陪呀~ 第一身講係咪都可靠呢?
Choose a job you love, and you will never have to work a day in your life. - Confucius

大宅

我星期四去產檢, 醫生都同我講話有陪產, 醫生同我傾開計, 問我開刀會選擇全麻定半麻, 佢話全麻就冇得陪產, 我咪問醫生唔係冇得陪產咩 ??? 佢話有不過象徵式要簽張生死狀喎 ~~~

複式洋房

原帖由 babeBBDoll 於 09-9-12 17:13 發表
我星期四去產檢, 醫生都同我講話有陪產, 醫生同我傾開計, 問我開刀會選擇全麻定半麻, 佢話全麻就冇得陪產, 我咪問醫生唔係冇得陪產咩 ??? 佢話有不過象徵式要簽張生死狀喎 ~~~ ...

That's good!希望到時有得陪啦!

大宅

好媽媽勳章

原帖由 Fira 於 09-9-11 21:01 發表
你地知唔知法國有咩日本奶粉提供架?

只係得雪印一種jar, 其他全部係本地奶粉.

大宅

hi~
我之前產檢時都問過醫生, 佢話e+冇得陪產, 因為豬流感, 但係上星期聽過朋友講, 只要簽張野就可以啦~
Cherry豬終於

大宅

原帖由 saltato 於 09-9-11 07:41 PM 發表
你地準備好走佬袋未呀? 我個friend個阿嫂32wks多d早產左呀~~

我仲未準備呀! 不過就應該買齊哂d野啦! 我都驚早出黎呀~
Cherry豬終於

大宅

原帖由 Wong_C_Lai 於 09-9-14 23:55 發表

只係得雪印一種jar, 其他全部係本地奶粉.

其實bb飲醫院提供的奶粉駛唔駛錢架?
如果我自己帶奶粉比bb飲又得唔得呢(醫院冇供的奶粉)?

大宅

原帖由 bbcome 於 09-9-15 05:12 PM 發表

其實已經計埋落去雜費到啦, 而且佢都唔會比你帶奶粉同奶樽, 就算帶左, 佢地都唔會理你架~
Cherry豬終於

男爵府

原帖由 alicesy 於 09-9-15 18:06 發表

其實已經計埋落去雜費到啦, 而且佢都唔會比你帶奶粉同奶樽, 就算帶左, 佢地都唔會理你架~

我都覺得無論政府or私家醫院響佢地眼中所有唔同牌子既奶粉都係一樣架~所以佢地係唔會理你架~

大宅

好媽媽勳章

原帖由 bbcome 於 09-9-15 17:12 發表

係呀, 其他 mami 講得啱, 醫院係唔會俾你帶/用自己的奶粉&奶樽ga. 不過, 一罐奶粉係細數, 由得佢哋啦.

我覺得仲好, 帶少d嘢. 我今日拾咗個走佬袋&bb袋啦, 都唔係太多嘢, 好輕咁. 不過, bb的出院衫仔就未洗, 等天氣好d先用手洗.

大宅

原帖由 Wong_C_Lai 於 09-9-16 01:26 發表

係呀, 其他 mami 講得啱, 醫院係唔會俾你帶/用自己的奶粉&奶樽ga. 不過, 一罐奶粉係細數, 由得佢哋啦.

我覺得仲好, 帶少d嘢. 我今日拾咗個走佬袋&bb袋啦, 都唔係太多嘢, 好輕咁. 不過, bb的出院衫仔就未洗, ...

我執左一半咋, bb個d都未執, 你有冇執牙高牙刷呀? 我都唔知執唔執好?
另bb 個袋, 應該駛執咁多厚衫掛? 到時應該唔會太凍的.

首頁
12345...7

尾頁

跳至