跳至

首頁
12345...7

尾頁

男爵府

原帖由 monmuifamily 於 09-8-12 12:23 發表

如果開刀...有無得陪產gar???

如果h1n1單野ok左咁就開刀同順產都應該有得陪產架。
Choose a job you love, and you will never have to work a day in your life. - Confucius

大宅

原帖由 saltato 於 09-8-12 14:36 發表

係啦!希望h1n1快d無事,就一定有得陪產啦!

大宅

原帖由 saltato 於 09-8-12 14:36 發表

咁係唔係已經可以陪產啦???

大宅

原帖由 monmuifamily 於 09-8-12 18:00 發表

咁係唔係已經可以陪產啦???

我個醫生話依家可以啦!

大宅

好媽媽勳章

近排我去法國上bb堂, 每次都會行吓d地方睇吓. 見3人/6人房通常都爆滿, 反而d二人房, 好多時都只有一人入住. 我同老公講想住2人房, 可以舒服d, 靜d.

男爵府

原帖由 Wong_C_Lai 於 09-8-13 16:38 發表
近排我去法國上bb堂, 每次都會行吓d地方睇吓. 見3人/6人房通常都爆滿, 反而d二人房, 好多時都只有一人入住. 我同老公講想住2人房, 可以舒服d, 靜d.

我諗住住6人房省d錢...其實2人房同6人房差幾錢?
Choose a job you love, and you will never have to work a day in your life. - Confucius

大宅

好媽媽勳章

原帖由 saltato 於 09-8-14 11:10 發表

我無留意價錢呀, 只係想休息時唔好俾人嘈住jar.

大宅

原帖由 saltato 於 09-8-14 11:10 發表

2人房同6人房差好遠.....因為手術室...醫生fee..全部唔同.....

3人房好d...因為少d人...但手術室...醫生fee同6人房一樣.....

男爵府

原帖由 monmuifamily 於 09-8-14 13:06 發表

2人房同6人房差好遠.....因為手術室...醫生fee..全部唔同.....

3人房好d...因為少d人...但手術室...醫生fee同6人房一樣.....

我上次去visit我阿嫂, 佢住6人房, 都ok, 幾靜 (相信係睇其他床咁arm有d乜野人...), 如果順產只係住兩日, 慳慳住6人房我都ok架‧

大宅

原帖由 saltato 於 09-8-14 14:22 發表

我上次去visit我阿嫂, 佢住6人房, 都ok, 幾靜 (相信係睇其他床咁arm有d乜野人...), 如果順產只係住兩日, 慳慳住6人房我都ok架‧

我揀3人房因為 end up 個bill... 3人房同6人房係相差幾百hkd左右...所以揀3人房law....我唔會揀2人房..因為相差太多lou....幾千...我覺得都係住3-4日...貴幾百蚊我都ok gei...hehe.....

男爵府

原帖由 monmuifamily 於 09-8-14 14:53 發表

我揀3人房因為 end up 個bill... 3人房同6人房係相差幾百hkd左右...所以揀3人房law....我唔會揀2人房..因為相差太多lou....幾千...我覺得都係住3-4日...貴幾百蚊我都ok gei...hehe..... ...

乜差幾百蚊咁少咩? 係一差幾百or總數差幾百? 如果係後者又ok喎。

大宅

原帖由 saltato 於 09-8-14 15:06 發表

乜差幾百蚊咁少咩? 係一差幾百or總數差幾百? 如果係後者又ok喎。

總數呀....因為床位好似差100-200左右...其他所有野同6人房一樣.....咁都有數得計啦.....係房錢唔同JAR喎...不過2人房就MUG都DOUBLE咁濟...差好遠.....

複式洋房

剛剛打去法國問,無陪產!點算ar

男爵府

原帖由 ceciho 於 09-8-17 17:32 發表
剛剛打去法國問,無陪產!點算ar

下? 唔係話有返架咩?!

複式洋房

冇ar!好吾開心ar!我有係瑪嘉列登記,諗住到時十一月生前個刻打去問,如果冇就去政府生。為左呢樣野,我有d depress ar...我第二胎,第一胎因為產房太多人無得陪,今次揀私家又遇流感..............

男爵府

原帖由 ceciho 於 09-8-17 17:47 發表
冇ar!好吾開心ar!我有係瑪嘉列登記,諗住到時十一月生前個刻打去問,如果冇就去政府生。為左呢樣野,我有d depress ar...我第二胎,第一胎因為產房太多人無得陪,今次揀私家又遇流感.............. ...

有無問你個私家醫生呀? 會唔會答案唔同呀? 等我今個星期五覆診時問下佢先得!

複式洋房

I'll try to ask my dr. later. ls tell me yr dr.'s answer after Friday/..thx

大宅

原帖由 saltato 於 09-8-17 17:49 發表

有無問你個私家醫生呀? 會唔會答案唔同呀? 等我今個星期五覆診時問下佢先得!

好似同醫生講簽張野就可以陪產喎....你最好FRIDAY見完醫生UPDATE吓我地.....

大宅

但係我上星期一去巫醫生度產檢時,佢親口話早一個星期幫另一個媽媽開刀時,都有C6陪產喎,只要入產房前簽紙就得啦!

不過呢幾日睇你地既post又話唔陪得,真係有d擔心,因為C6陪產,對我地黎講真係好緊要架!

男爵府

原帖由 卡卡豬 於 09-8-18 20:24 發表
但係我上星期一去巫醫生度產檢時,佢親口話早一個星期幫另一個媽媽開刀時,都有C6陪產喎,只要入產房前簽紙就得啦!

不過呢幾日睇你地既post又話唔陪得,真係有d擔心,因為C6陪產,對我地黎講真係好緊要架! ...

各位媽咪, 我琴日覆左診啦, 醫生話簽紙陪產其實只係propose緊, 即係未實行架, 不過佢話到我地生時應該ok, 因為好多人都唔滿意無得陪產, 但係真係到呢一刻都未confirm可以, 我地可以positive d咁諗, 到我地生時應該有~~

首頁
12345...7

尾頁

跳至