嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

BB打卡介苗傷口有膿, 應該點處理呀?

如題!

大宅

Re: BB打卡介苗傷口有膿, 應該點處理呀?

暖水淸洗,索乾就得

公爵府

2024年龍年勳章 畀面勳章

不用理傷口, 應保持清潔便可, 千萬不要塗藥。 :-P bb好快會好。 如仍不相信可以致電健康院。

男爵府

我個B卡介苗針口又係發炎﹐開頭見佢含膿﹐好似粒黃豆咁﹐健康院姑娘'教'我唔使理會自己子﹐so...無理佢。
後來越含越大粒﹐跟住就穿左兼流膿﹐仲好大泡o下﹐唯有用棉花棒將d膿'咁'出黎﹐第一次'咁'唔清﹐再發﹐第二次'咁'清哂d膿﹐再搽番d野先至好番哂。

我的家有個馬桶, 馬桶裡有隻馬騮

複式洋房

funann:

我個B又係穿左流膿, 我都有"咁"D膿出嚟, 然後搵酒精紙巾抺個傷口, 如事者幾次都仲係有膿, 請問你幫你個B"咁"左D膿出嚟之後搽D乜野呀?

男爵府

好媽媽勳章

唔使理呀!冇問題既!!

男爵府

cyyy,

我同阿b搽左'獅子油'﹐只要'咁'清d膿﹐就會好得好快啦!
我的家有個馬桶, 馬桶裡有隻馬騮

複式洋房

funann:

thx

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我個囡o個時都係有膿,跟住佢麻麻話唔駛整穿佢,只係搽"臘梅油"好快就好番lu。

首頁

尾頁

跳至