烹飪搵食

跳至

首頁

尾頁

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 開心吸收勳章 精緻種植勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

上個月我個朋友買左蠔豉返屋企後,
佢放係廚柜裹面, 一直冇用過,
頭先想搵呢炆野, 發現蠔豉發毛 (有d轉左白色)
請問仲可唔可以食 ?

請問你地買左蠔豉後, 放係邊 ?
我放係雪柜 .

別墅

要放冰格

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 開心吸收勳章 精緻種植勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

係呀

男爵府

蠔豉一定要放冰格架!

而家發咗毛果d嚴唔嚴重? 如果只係表面有少少毛的話,可以用半乾濕既布抹咗d毛,放通風地方徹底吹返乾~~~

寶石宮

原帖由 Vca 於 09-8-5 17:42 發表
蠔豉一定要放冰格架!

而家發咗毛果d嚴唔嚴重? 如果只係表面有少少毛的話,可以用半乾濕既布抹咗d毛,放通風地方徹底吹返乾~~~

佢d蠔豉已變色 + 好多白毛毛.
我諗唔要得 lu.

thanks.

首頁

尾頁

跳至