家庭理財

跳至

首頁

尾頁

子爵府

原帖由 pumpkinbe 於 09-8-5 17:20 發表
ic. 我睇好#67, 諗住有力上$4, 諗住過$4 先考慮止賺

如果再跌低d, 我返去倒櫃桶底睇下仲有冇錢買:lol

男爵府

認識瑞士牛牛第一回

Lau, you can't come right?

原帖由 lau 於 09-8-5 20:38 發表
[quote]原帖由 阿早! 於 09-8-5 20:16 發表
1) 0906 (prefer Sep)
2) sweetcouple (anytime ok)
3) pumpkinbe (prefer Friday night)
4) 阿早 (prefer Sep ...

子爵府

原帖由 0906 於 09-8-5 22:14 發表
Lau, you can't come right?
YES, 我要做神秘人...

男爵府

認識瑞士牛牛第一回

OK:>

so bad can't meet u.

原帖由 lau 於 09-8-5 22:17 發表
YES, 我要做神秘人...

子爵府

原帖由 0906 於 09-8-5 22:18 發表
OK:>

so bad can't meet u.

駛乜crying, 幻想我是一個靚女咪得law..

禁止訪問

好媽媽勳章

子爵府

原帖由 sweetcouple 於 09-8-5 22:23 發表
LAU, 唔黎食野唔緊要, 至緊要繼續見到你日日同大家姊妹吹吹水!
有時覺得自己好多口水...

男爵府

好媽媽勳章

..我遲左黎報到呀

ALL HI

大宅

same as u , help help
原帖由 mariefish 於 09-8-5 19:18 發表
我5隻有4隻跌, 衰貪心
之前次次沽左都爆升, 所以今次隻隻都死等目標價先沽, 點知原黎一早沽左仲可玩幾轉
究竟我以後應該一有得執就閃定係默默等目標價好呀? ...

大宅

lau,
校長今日走咗去邊,我早2日掛住睇個市,都忘記了要做月結,唔係大佬提我,我仲痴痴咁望住個腦,呢2日個市又咁,真係無咩mood做野呀

複式洋房

郭家耀:推薦國美電器

國美電器(00493):供股完成後,資本架構改善,引入貝恩資本有助穩定市場信心。
貝恩資本委任三名非執行董事進入國美,亦有助提升公司管治。未來公司將透過關閉低效益的分
店,增加旗艦店的數目,改善營運的效率。國美現時市值跟市場份額相若的對手蘇寧電器有頗大
的差距,只要能改善盈利,收窄兩者的估值機會頗高。國美現時預測市盈率約17倍,在內需股
中並不算偏高,可趁近日新股出籠股價受壓時,侍機收集。建議買入價為2﹒25元,止蝕位為
2元,目標價為3元。(建議時股價:$2﹒31)

網上轉貼,大家比D意見.如果現在買仲有沒有水位?(現價2.48)

男爵府

我都唔好你好多, loss左隻810, 換了67, 希望升回我loss個o的啦. 仲有817同155, 諗住換完一隻先一隻, 好在隻1051都頂住...唔係就真係全軍覆沒喇.

原帖由 阿早! 於 09-8-5 16:41 發表
報到~

手上5隻股全跌~~

伯爵府

原帖由 YY888 於 09-8-5 23:39 發表
郭家耀:推薦國美電器

國美電器(00493):供股完成後,資本架構改善,引入貝恩資本有助穩定市場信心。
貝恩資本委任三名非執行董事進入國美,亦有助提升公司管治。未來公司將透過關閉低效益的分
店,增加旗艦店的數目,改善營運的效率。國 ...

shd be yes, someone recommended me at 2.2 but i have their bond so didn't buy their stock. HB sold at 1.9 so i thought 2.2 was high chase so ignored it.

i will wait until it drops back to 2.2x.

男爵府

報個到先...追唔番今日成10pages...唔追喇...

子爵府

原帖由 Lmykfg 於 09-8-5 23:02 發表
lau,
校長今日走咗去邊,我早2日掛住睇個市,都忘記了要做月結,唔係大佬提我,我仲痴痴咁望住個腦,呢2日個市又咁,真係無咩mood做野呀
隻C6食厭左出面味精, 鐘意留家食住家菜, 終於覺得我煮野好味, 我而家唔用家樂牌那些雞粉, 我用素店賣個D雞粉, 健康D, 同埋好味D, 不過成三十幾蚊細細樽, 要慳D用....

你月結win 幾多, 快樂不知時日過, 咁咪重好,眨下眼又一個月..

別墅

我又報到先, 手上持有555, 286, 182, 578, 除555,2888外, 全部crab,
today cut loss #810 loss $2100(bankcharges included)

大宅

我又嚟湊熱鬧先,今日沽左#850執3900,手上仲有8隻貨,4隻升4隻跌,不過我諗聽日全部都會變蟹喇.....

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

手上有 #817 bot@$2.75, #67 bot@ $3.45

琴日cut loss既 #2777,bot @$17.2 sold @ $16.9...買呢隻既頭幾日,原本賺1k幾,但無放..最後要蝕錢走人...

子爵府

好媽媽勳章

Morning ar,,,, i see the post for outing:

1) 0906 (prefer Sep)
2) sweetcouple (anytime ok)
3) pumpkinbe (prefer Friday night)
4) 阿早 (prefer Sep, 呢個月去旅行~)
5) lau (恕小妹不能出席, 保持神秘, 夫家有人睇呢個網, 遇見, 以後真係要消失)
6)vb04 (sorry le, i also cannot come coz busy in weekend, lazy in weekdays)
Hello everybody~~!

子爵府

好媽媽勳章

原帖由 c-wong 於 09-8-5 23:43 發表

shd be yes, someone recommended me at 2.2 but i have their bond so didn't buy their stock. HB sold at 1.9 so i thought 2.2 was high chase so ignored it.

i will wait until it drops back to 2.2x.

c-wong & lau,

U2 are so hard working on bk!? Still doesn't sleep?? Will u wake up early today le???
Hello everybody~~!

首頁

尾頁

跳至