跳至

首頁

尾頁

大宅

各位好,好快又開學啦﹗大家傾下計,聯誼下啦﹗

大宅

大宅

Grace,
你小朋友係上午班定下午班,主流定國際班?

大宅

Hi, 我係彥霖媽咪,霖霖N1嗰時係同你囡囡一班架!今年K1唔知會唔會都同一班呢?唔知鄧老師會教邊班呢?

原帖由 rainbow_ho 於 09-8-5 18:20 發表
各位好,好快又開學啦﹗大家傾下計,聯誼下啦﹗

大宅

霖霖媽咪︰

好耐無傾計啦﹗下年我估鄧老師可能唔做班主任啦,佢十月定十一月開始放產假。我個囡畫咗張thank you card都未送畀佢。

你平時係唔係自己送佢返學放學?

原帖由 amybaby 於 09-8-14 13:13 發表
Hi, 我係彥霖媽咪,霖霖N1嗰時係同你囡囡一班架!今年K1唔知會唔會都同一班呢?唔知鄧老師會教邊班呢?

大宅

my daughter full day class

am = 主流
pm = 國際班

how about u?

大宅

係姐姐帶佢返學架!

原帖由 rainbow_ho 於 09-8-14 16:37 發表
霖霖媽咪︰

好耐無傾計啦﹗下年我估鄧老師可能唔做班主任啦,佢十月定十一月開始放產假。我個囡畫咗張thank you card都未送畀佢。

你平時係唔係自己送佢返學放學?

...

大宅

沉日收到新班主任(柳老師)電話呀,佢話8月22日要帶埋相喎!我仲未同霖霖影添!唔知海晴係咪都係同一班呢?

大宅

我個囡讀上午班主流﹗

原帖由 Grace007 於 09-8-14 16:49 發表
my daughter full day class

am = 主流
pm = 國際班

how about u?

大宅

同班呀﹗同班呀﹗都係柳老師做班主任﹗
另外,海晴上芭蕾舞個同學仔都係同一班,真係好開心呀﹗
我上個月屋苑有得影,所以已經晒咗兩打,唔洗煩嘛。

原帖由 amybaby 於 09-8-19 10:07 發表
沉日收到新班主任(柳老師)電話呀,佢話8月22日要帶埋相喎!我仲未同霖霖影添!唔知海晴係咪都係同一班呢?

大宅

我七月開始唔做嘢,全職湊小朋友啦﹗所以會自己帶佢返學。

原帖由 amybaby 於 09-8-15 15:28 發表
係姐姐帶佢返學架!

子爵府

我囡囡讀上午主流班, 尋日收到黃老師電話, 相信下年都係由呢位老師做班主任; 請問有冇其他媽咪都收到黃老師電話?

另外, 除左相片外, 老師話要交番張接送證同埋書包喎.

大宅

柳老師只係話接送證無話書包喎?﹗

原帖由 GLG 於 09-8-20 21:18 發表
我囡囡讀上午主流班, 尋日收到黃老師電話, 相信下年都係由呢位老師做班主任; 請問有冇其他媽咪都收到黃老師電話?

另外, 除左相片外, 老師話要交番張接送證同埋書包喎. ...

大宅

柳老師都係話淨係相片同接送証,無話要書包喎!

原帖由 GLG 於 09-8-20 21:18 發表

另外, 除左相片外, 老師話要交番張接送證同埋書包喎. ...

大宅

你們好!我是李芷頴媽媽,從p.m.class 轉到a.m.class.
I just heard from teacher Ms. Wong, she said we need to bring back the small bag to school on 1 Sept 2009.

Hope to see you all in coming Sat.

子爵府

我好記得佢提過d書包會收番, 送去山區俾有需要既小朋友架, 佢仲話學校每年都係咁做架(因為我問佢, 乜書包唔係我地買左既咩? 後來我CHECK番, 小朋友讀N1時學校通告提過要購買書包, 但K1書單就冇, 所以黃老師話我地return番個書包, 會換過大d既).

反而黃老師冇同我講要相片, 係我老公提我既(佢話係N1既老師講既).

原帖由 amybaby 於 09-8-21 11:34 發表
柳老師都係話淨係相片同接送証,無話要書包喎!

子爵府

Hi jwong888, 我估我囡囡同你囡囡會讀同一班呀. 明天見啦.

原帖由 jwong888 於 09-8-21 17:36 發表
你們好!我是李芷頴媽媽,從p.m.class 轉到a.m.class.
I just heard from teacher Ms. Wong, she said we need to bring back the small bag to school on 1 Sept 2009.

Hope to see you all in coming Sat. ...

大宅

好開心呀﹗都仲有好多朋友仔同海晴同班,仲有柳老師話有小老師做,我估海晴會好開心,佢都好有班長仔性格嫁﹗

水晶宮

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

原帖由 rainbow_ho 於 09-8-23 08:16 發表
好開心呀﹗都仲有好多朋友仔同海晴同班,仲有柳老師話有小老師做,我估海晴會好開心,佢都好有班長仔性格嫁﹗

柳老師做班主任的話,你地可以好放心。佢超級好人,有愛心,又好有經驗。久唔久又會打電話比家長講下小朋友情況。

我囡囡由N1到K2都係柳老師教;囝囝K1都係柳老師教。而家囡囡都升三年級了,仲記掛住柳老師架!返親安基司柳老師都會攬住佢,真係好sweet架!

大宅

醒目開學勳章

聽到你咁講,真係好開心喎!!

不過家長日見到柳老師,對佢都好有好感呀!!估計佢係一個好老師!!

原帖由 YuYuMother 於 09-8-23 09:27 發表

柳老師做班主任的話,你地可以好放心。佢超級好人,有愛心,又好有經驗。久唔久又會打電話比家長講下小朋友情況。

我囡囡由N1到K2都係柳老師教;囝囝K1都係柳老師教。而家囡囡都升三年級了,仲記掛住柳老師架!返親安基司柳老師都會 ...

首頁

尾頁

跳至