自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

幾次放工勁煩忙既金鐘站,個個閘口都好多人,上次有個女人拎住一袋二袋,去到閘口先放個手袋上閘機,再放低一袋二袋落地,慢慢開手袋搵八達通,今日又有個男人係咁,放個手提包係閘機頂,慢慢搵八達通,真係火都滾起,唔係繁忙時間話之你,但人山人海先黎阻住地球轉,未搵行埋一邊搵得唔得? 直頭想一腳伸開呢o的自私精!

公爵府

wyeth冷知識勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

侯爵府

好媽媽勳章

搭巴士都係喇
企係度等巴士嚟唔揾定八達通同散字嘅
係要上到車先揾
都唔明啲人唸乜

珍珠宮

畀面勳章

香港太多呢d自私精la,無處不在...

等待驗證會員

好媽媽勳章 醒目開學勳章

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我如果行埋去嘟唔到, 我會超勁尷尬, 勁緊張, 面紅到耳仔都紅埋; 一定自動彈開囉

唔明點解d人點點可以做到咁優遊自在慢慢黎
THE CORDS ARE NEVER REALLY CUT.

珍珠宮

現在我們一家三口每日都過著幸福快樂的生活。~好感恩現在所擁有的一切人與事,我們必定會好好珍惜這個幸福的家!《幸福會遲到但不會缺席!》       ...

侯爵府

原帖由 一仔媽咪520 於 09-8-6 01:05 發表
搭巴士都係喇
係要上到車先揾
都唔明啲人唸乜

我覺得d人唔醒目, 一d都唔識為自己準備.....

侯爵府

原帖由 dj.hkhk 於 09-8-6 02:12 發表
我如果行埋去嘟唔到, 我會超勁尷尬, 勁緊張, 面紅到耳仔都紅埋; 一定自動彈開囉

唔明點解d人點點可以做到咁優遊自在慢慢黎

就係因為不同人對困難會有不同的反應, 如果唔係點會甘多人有失眠等問題....

禁止訪問

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

同佢講摷野行X埋一邊喇

伯爵府

好媽媽勳章 陪月勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

今朝我都好滾,有對男女上車,個女仔都幾高下,咁剩返車尾果行有孖位,(好多兩座位都坐左一位乘客),而最後果行又真係比前面果d位迫d,咁佢就好大聲講你會唔會頂住隻腳辛苦呀,咁個女仔就話我打斜坐囉,坐低後佢兩個一直傾計,初時都無咩嘅,到開車都仲傾,唔緊要,你唔係大聲,但係都係聽到有人講嘢(ee哦哦聽唔清講咩果隻),到大約十分鐘後,越講越大聲,我已經扮晒望嘢郁黎郁去幾次,佢地都仲係咁...跟住我就聽到後面有d聲...唔知係果個男仔隔離果d人同佢講叫佢細聲d丫定係有人望住佢示意佢細聲d,靜左半分鐘,個男仔就講左句:想我收聲,好難喇...個女仔就喺到笑...跟住佢兩個唔知係咪睇報紙定雜誌,喺到講會考放榜點點點,我果時又點點點,我都有廿幾分架....我心諗,你呢d人有廿幾分又點,一d教養同修養都無,成程車未停過咁傾,不斷咁"so擾"到人...果程車足足一個鐘,我落車佢都仲傾緊...中途我都有諗過:點解無d野蠻人(聲大夾惡,講多句就出手果d)出聲架,如果有,睇佢兩個所謂讀書人會點...

珍珠宮

畀面勳章

搭巴士都係喇
係要上到車先揾
都唔明啲人唸乜

呢樣我都唔明...仲要剿時阻住個門口位..唔俾你入....

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 開心吸收勳章 精緻種植勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

珍珠宮

2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

搭巴士都係喇
係要上到車先揾
都唔明啲人唸乜

無錯無錯...

後面排隊啲人又俾佢頂住,望住佢慢慢搵;車上面啲人又 "啤" 住佢,阻晒啲時間...

落雨的話,後面啲人仲慘... 都唔知點解啲人唔可以 prepare 定,或者將八達通放喺個一手就拎到嘅地方!追車啲另當別論。

嘻嘻... 我老公係巴士佬,佢話... 架架巴士最乾淨就係八達通過機個位... 因為... 好多人都好鐘意將個手袋、銀包 "抹" 落去... 哈哈~~~

仲有好憎嗰啲,過機時長響,而顯示無餘值時,都仲要過多幾次機嗰啲... 嘟多幾次就會有錢架咩???

老公話... 八達通最好唔好放 coins bag,因為啲 coins 會影響過唔到機,同埋... 唔好同 credit card 擺得咁近,因為會互相影響到!同埋... 銀包太厚,就唔該要將八達通放最外圍... 唔係部部機敏感度都咁高,可以 sense 到成吋厚嘅銀包入面張八達通架~~~

珍珠宮

我有時抱住個女, 都會放低過女, 攞咗張八達通出黎先過機架!
好好過每一天......

侯爵府

仲有朝早去美x, 東x堂買包, 條龍已經水蛇春咁長, 排隊果時有d人又唔拎定$, 響樹發夢, 好啦到佢啦就施施然搵$/八達通, 大佬/大嬋呀, 返工時間唔好玩啦, 阻住地球轉

伯爵府

搭巴士都係喇
係要上到車先揾
都唔明啲人唸乜
係喇,我都超憎依d人,我成日都帶住2件細既出街要搭車架麻,見到依d人企我前面就想一腳伸開佢!!!阻鬼住晒....由其時落緊雨果時梗加憎佢地,企係道等車等咁耐都唔拎定散子/八達通出黎,都唔知佢地企係道咁耐做乜!!!
大b駿逸細b駿晞

珍珠宮

hashtag影視迷勳章 玩具勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我都好怕呢啲人,一係上到去先搵,一係用左袋係到磨,又磨唔到,落雨真係最討厭

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

呵呵,去超市買野都好多數人吾會攞定$.到收銀報上銀碼,先慢慢攞銀飽揾散紙呀.:;pppp:

首頁

尾頁

跳至