親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

別墅

因為我知一定玩唔哂, 請推介有咩一定要玩, 等我可以集中火力排隊!

侯爵府

2021勳章 好媽媽勳章

蜘蛛俠™神奇歷險列車
史力加 4-D 歷險記™
魔鬼終結者 2:3-D
水世界

千其唔好排"烈火雄心"
http://www.usj.hk/
My name is Phoebe 我用手機上BK , 麻煩唔好點評問我野哦

侯爵府

牛年勳章 2021勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

係呀, 烈火雄心簡直side時間, 唔駛去, 又如果你的小朋友是十歲以上而又去過迪迪尼睇過3D片, 這個影城都不需去, 因為佢地會好悶. 千篇一律, 而且每次入場前佢地都會要你企定定聽一輪日文介紹, 如果你地行到好累真係想死呀, 要企起碼十分鐘聽佢豬up但又唔明佢講咩, 所以如你地去要三思, 而且入場費好貴, 成400元一位, 成人計.

原帖由 phoebepanpan 於 09-8-5 21:20 發表
蜘蛛俠™神奇歷險列車
史力加 4-D 歷險記™
魔鬼終結者 2:3-D
水世界

千其唔好排"烈火雄心"
http://www.usj.hk/
可憐天下父母心 :cry:

侯爵府

查實我都打錯字, "烈火雄心" 多數係唔駛排隊可以直入

My name is Phoebe 我用手機上BK , 麻煩唔好點評問我野哦

大宅

BK Milk勳章

都唔係呀,始終迪迪尼和呢個個主題都好唔同,有好多係戲裡面的角色,都好有共鳴。我上年帶兩個仔自由行去,個大仔9歲,細仔3歲,佢地都玩得好開心。我上年有暑期優惠,下午一時後入場大人票假3000円,我們玩到閉園,差唔多全部遊戲都玩哂。

我覺得侏儸紀和大白鯊都好岩小朋友玩,不防一去啊!

大宅

I know they have something like fast pass but we have to pay extra for this. Is it worthy to buy ? If we go with a 6 years old girl, can she go & watch 烈火雄心 ? Please advise.

大宅

BK Milk勳章

我覺得Fast Pass真係唔使買,因為佢地個票價會貴些,除非你只停留很短時間而又想玩好多遊戲啦。

烈火雄心其實唔係想像中咁刺激的,只係近距離有火咁啦。好難提議你個女玩唔玩得,真係要視乎佢會唔會驚火囉。

原帖由 elsawong 於 09-8-6 13:16 發表
I know they have something like fast pass but we have to pay extra for this. Is it worthy to buy ? If we go with a 6 years old girl, can she go & watch 烈火雄心 ? Please advise.

男爵府

Spiderman is VERY GOOD.
but I queued over 1 hr to get in!

the roller coaster ride is also very good.

Other than that, noting really interesting.

their souveniors are very bad.
lunch inside is horrible too.
so make sure you bring ur water and lunch inside. they don't check your bag.

and you can't get re-enter like the Disneyland in HK!

侯爵府

同意!烈火雄心只係觀眾企响場邊既網上面,睇住D場景哩度噴下火,嗰度又噴下火,畀你近距離感覺到較強烈既熱力同震動咁啦,無乜特別,唔夠時間,可以唔睇
原帖由 Ellen 於 09-8-6 13:30 發表
我覺得Fast Pass真係唔使買,因為佢地個票價會貴些,除非你只停留很短時間而又想玩好多遊戲啦。

烈火雄心其實唔係想像中咁刺激的,只係近距離有火咁啦。好難提議你個女玩唔玩得,真係要視乎佢會唔會驚火囉。

...

別墅

吓? 我只係兩個大人去, 咁係咪唔駛"side"$$$去玩 ?點解人地d blog話好好玩嘅??

侯爵府

原帖由 WINGHE 於 09-8-6 21:47 發表
吓? 我只係兩個大人去, 咁係咪唔駛"side"$$$去玩 ?點解人地d blog話好好玩嘅??

好玩, 同唔好玩, 真係好睇個人喜好呀.
USJ 多數係觀感視覺剌激, 我日本USJ 去過兩次, N年前亦去過澳洲USJ , VERY ENJOY !

複式洋房

Snoopy Slide

侯爵府

牛年勳章 2021勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

對呀, 如果你喜歡這些的便覺得很好玩, 所以好睇個人喜好, 我自己唔係好鐘意呢樣野, 所以玩左大白鯊, back to the future及烈火雄心已走人. 覺得好side錢.

原帖由 phoebepanpan 於 09-8-6 22:01 發表

好玩, 同唔好玩, 真係好睇個人喜好呀.
USJ 多數係觀感視覺剌激, 我日本USJ 去過兩次, N年前亦去過澳洲USJ , VERY ENJOY !
可憐天下父母心 :cry:

大宅

畀面勳章

你幾時去呀,上次我星期二去,玩機動遊戲唔洗點排隊,最多都係排5分鐘(好似VIP咁)
其實最好星期二,三,四去,不過暑假就會多D人

必玩既有 :
SPIDER MAN
回到未來
4-D史力加
神奇歷險列車

大宅

Hello Rayma,

Any idea about the games for kids? We are planning to go next Wednesday, and still thinking if we should pay for the fast pass.

Thanks

原帖由 RAYMA 於 09-8-7 12:27 發表
你幾時去呀,上次我星期二去,玩機動遊戲唔洗點排隊,最多都係排5分鐘(好似VIP咁)
其實最好星期二,三,四去,不過暑假就會多D人

必玩既有 :
SPIDER MAN
回到未來
4-D史力加
神奇歷險列車 ...

男爵府

回覆 15# elsawong 的文章

how old is your kid ar? cos many games have height limit wor!

there's a snoopy area that is good for younger kids. Also, bring a rain coat for the slide. else your pat pat would get wet!

大宅

She is 6 years old , height 116cm . We plan to play 侏儸紀, 大白鯊, 水世界. Can kids play Spiderman?, or any other suggestion for me? Please advise

大宅

畀面勳章

有家長一齊玩,小朋友107cm就可以玩啦

侯爵府

2021勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

在USJ的網頁看到,但睇完都唔知佢講乜?

男爵府

醒目開學勳章

我仔仔08年年頭時五歲都有玩侏儒症儸紀和Spiderman...

原帖由 elsawong 於 09-8-7 18:55 發表
She is 6 years old , height 116cm . We plan to play 侏儸紀, 大白鯊, 水世界. Can kids play Spiderman?, or any other suggestion for me? Please advise

首頁

尾頁

跳至