自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

好媽媽勳章

原帖由 chiuchiubetsy 於 09-8-6 10:29 發表
就算俾你約到個日子, 諗食乜都係一個難題.

問果陣個個都話無所謂, 到confirm果下就......

"韓燒?" "依! 咁熱氣!"

"火煱?" "咁燥!"

"中菜?" "日日都食緊啊!"

"泰國菜?" "嘩! 好辣架!"

"咁你提議啦!" "你話啦, ...

無錯 !!! 班大帝就係咁 .....

水晶宮

2024年龍年勳章

我同班朋友都係架. 每到邊個生日都會出來食餐飯, 吹下水. 不過每次都係我地自己出來, 唔會帶屋企人, ladies night only.... 至於食乜野, 由個主角話事. 如果個主角冇所謂既, 就大家提議下. so far 冇問題出過.

從天空到大地, 心臟在持續著令人眩暈的擺動, 那是初戀

男爵府

好媽媽勳章

我地呢班朋友, 都係中學同學, 有男有女, 而且我地呢班朋友當中又發展成幾個家庭再加 D 單身, 所以好多時都一家大細一齊出, 當然間中都會放低 D 細路, 我唔係成日做攪手果個, 但係主力既攪手都心淡喇,,,,

侯爵府

好媽媽勳章 睛靈勳章

原帖由 幸福 於 09-8-6 13:16 發表
我地呢班朋友, 都係中學同學, 有男有女, 而且我地呢班朋友當中又發展成幾個家庭再加 D 單身, 所以好多時都一家大細一齊出, 當然間中都會放低 D 細路, 我唔係成日做攪手果個, 但係主力既攪手都心淡喇,,,, ...

人多就實麻煩,學我老公話齋,你出唔到黎你既事,唔使等,有咩理由要成班人就你,咁就法約成年都約唔到啦!
有D人真係好老馮,成日覺得實有人攪,就當自己成個大班咁一味旨意人地安排。知道有人肯因為自己而遷就,就變本加厲,樓主你唔好縱壞佢地添呀。
同埋好似樓上講,最憎D人話冇所謂,但其實就乜都唔食得,buffet話食唔到咁多,泰菜怕辣,韓燒熱氣,西餐食唔晒,終於次次唯有食中餐!

伯爵府

原帖由 幸福 於 09-8-5 22:29 發表
一班朋友10 幾個,,,每次有人生日都會約出來聚下食下飯吹下水.... ,但係,,,,,,,,,,,,,,, 負責攪果個真係幾慘, 地點啦, 價錢啦, 日子啦,,,, 每每都不能達到共識, 講真, 而家大家都有頭家, 食得太貴 buffet 果 d. 一家 ...
我都有同感~唉!!本來今晚約左加埋我,5姐妹出黎食晚飯,由上個月講到今日先OK架麻,因為我地幾個都有頭家,一係就要返工...足足5-7年大家無一齊出黎見過喇,有2個仲幾年未見過添~我地個(契)大家姐仲要就黎再婚,嫁去台灣諗住佢都唔會成日返黎架喇....我地就係為左同佢慶祝,所以突登約出黎食飯見下,點知岩岩個主角打黎話屋企有事,今晚唔得...一係下次先食,再唔係我地自己4個食喎~我咪話囉:小姐,我地今晚就係為左你先約出黎食飯,依家你唔黎,我地出黎做乜???而且有個今晚收工收9點半,出到沙田都10點幾喇,唔通依家主角唔黎都照樣要人地由香港過沙田見我地咩!!!下個星期我個仔都開學喇,到時我想出都唔得喇...我又唔去得夜街,22號主角就返台灣喇...難得今晚我C6肯自己睇住D仔比我地5姐妹聚下舊....唉!依家主角話可以等佢係台灣返黎時先再約喎~講就咁講姐,到時有無時間再約都係問題呀!!!可能下次再約又要等幾年....依家攪到我有D唔開心呀
大b駿逸細b駿晞

侯爵府

我好明白搞呢d 嘢係好煩 ga!
所以呢
人哋搞,我通常咩都話 :ok,就大家啦!

又唔係日日出來,好/唔好都係一餐,志在傾下計嗟!

^^有緣能相聚,岩傾講兩句,岩笑揞住嘴,生活多樂趣^^

水晶宮

2018復活節勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

原帖由 chiuchiubetsy 於 09-8-6 10:29 發表
就算俾你約到個日子, 諗食乜都係一個難題.

問果陣個個都話無所謂, 到confirm果下就......

"韓燒?" "依! 咁熱氣!"

"火煱?" "咁燥!"

"中菜?" "日日都食緊啊!"

"泰國菜?" "嘩! 好辣架!"

"咁你提議啦!" "你話啦, ...
全中…hahaha!!

首頁

尾頁

跳至