自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

用衛生棉條去浸溫泉........好唔衞生呀 -.-!

伯爵府

我都試過係量多日子要陪小朋友落水, 之前問晒朋友又提早一日比自己適應; 到當日好驚架, 成日留意大脾位, 每2個鐘換一次. 最后OK喎, 安全渡過, 以后量多日子都轉做棉條, 真係舒服好多.

珍珠宮

畀面勳章

原帖由 huanghou 於 09-8-6 15:25 發表
我最後買咗Playtax(Gentle Glide)因為一pack有2種吸收量嘅棉條

今晚放工買左,但睇完instructions都係唔識點用TIM

我試過放哂入去但又拎唔番個膠導管出黎有無媽咪可以教下我呢

珍珠宮

我覺得量少時就ok囉...

現在我們一家三口每日都過著幸福快樂的生活。~好感恩現在所擁有的一切人與事,我們必定會好好珍惜這個幸福的家!《幸福會遲到但不會缺席!》       ...

伯爵府

原帖由 gigi1020 於 09-8-6 15:09 發表
下, 點解無m都塞住佢, 你驚下面入水?

我驚啲水 DIRTY, 感覺好啲~

伯爵府

原帖由 Sueita 於 09-8-6 16:18 發表
係真架, 你用力谷D水會感覺到佢走出黎...
所以我想知係咪我用錯左??

放得唔夠入.....正常用左冇乜唔舒服感覺.

別墅

支導管不用放晒入去,留番個尾尾自己揸住,等棉條順利地被推入後就可以拉番條導管出來,跟手掉咗去。唔好意思,你明唔明我講乜?我驚我表達得唔好。

原帖由 SandyWu 於 09-8-7 01:34 發表

今晚放工買左,但睇完instructions都係唔識點用TIM

我試過放哂入去但又拎唔番個膠導管出黎有無媽咪可以教下我呢

珍珠宮

畀面勳章

原帖由 huanghou 於 09-8-7 10:39 發表
支導管不用放晒入去,留番個尾尾自己揸住,等棉條順利地被推入後就可以拉番條導管出來,跟手掉咗去。唔好意思,你明唔明我講乜?我驚我表達得唔好。

...

唔該哂妳既解說呀

我尋日試過,想問下係咪個圓頭(好似子彈個part)係要放入d,先拉個尾出黎呢,我尋日就係拉唔到,好實,所以浪費左成條棉條...

別墅

係,導管個圓頭先入,淨番少少係出面(用第一同第三隻手指hold住),then用index finger(as explained in the instruction)all the way推棉條入去(因圓頭有開口,棉條會順住條導管入到去裏面)。棉條就位後,導管就可以功成身退,咁就拉番出嚟就得喇。

原帖由 SandyWu 於 09-8-7 11:19 發表

唔該哂妳既解說呀

我尋日試過,想問下係咪個圓頭(好似子彈個part)係要放入d,先拉個尾出黎呢,我尋日就係拉唔到,好實,所以浪費左成條棉條...

大宅

where are you going, Sandy? I am Pilita, do you remember my girl also born in May 11, 2002? Hope your girl enjoys the trip....

原帖由 SandyWu 於 09-8-6 14:59 發表
唔該哂大家,其實我自己都唔游水架,不過行程有去水上樂園,咪諗住阿囡玩下,老公都會陪佢,不過阿囡想一家3口玩,開心d,至於浸溫泉我都係會著住泳衣阿個囡浸一陣就起身,因為到時都已經係m既第3,4日,應該唔會好勁量 ...

珍珠宮

畀面勳章

原帖由 pilita_ho 於 09-8-7 12:36 發表
where are you going, Sandy? I am Pilita, do you remember my girl also born in May 11, 2002? Hope your girl enjoys the trip....

我梗係記得妳啦,我地既囡囡同一日出生喎

我今晚mid-night出發去korea玩5days呀,阿囡超happy 而我咪為左m小姐煩惱緊law

我一定會好enjoy個trip,thank you

珍珠宮

畀面勳章

原帖由 huanghou 於 09-8-7 12:30 發表
係,導管個圓頭先入,淨番少少係出面(用第一同第三隻手指hold住),then用index finger(as explained in the instruction)all the way推棉條入去(因圓頭有開口,棉條會順住條導管入到去裏面)。棉條就位後,導管就可以功成身退,咁 ...

huanghou,

Thanks for your detailed explanation

我尋晚仲傻傻地以為個導管都係埋入面tim 因為好難"tung"番佢出黎

我會再試下用,希望可以陪阿囡係水上樂園玩一陣,anyway我會盡量唔落水

首頁

尾頁

跳至