想生BB

跳至

首頁

尾頁

別墅

好媽媽勳章

如果bb向媽媽身體9週後, 發現冇生長, 冇左心跳,,

見左紅, 個肚痛, 但未排出, 去左醫院, 係咪食左藥個胎就會自動排出? 定係要醫生整爛個胎先會流出黎家??

我好想知...唔該大家

大宅

其實9周如沒有仍是似細胞, 係冇型的(我記得)

我係做刮宮手術, 之前都要食粒藥, 另子宮放鬆, 跟住流血, 翌日一早就做手術...

放鬆心情, 康復後調理再來過 

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

原帖由 tc123 於 09-8-6 17:00 發表

見左紅, 個肚痛, 但未排出, 去左醫院, 係咪食左藥個胎就會自動排出? 定係要醫生整爛個胎先會流出黎家??

我好想知...唔該大家 ...

去到醫院, 醫生會照下個胎囊係咪子宮裏面, 如果仲有, 會俾藥你食試排出, 仲未排到就安排做括宮

別墅

我三年前都試過, 當時大約8週, 醫生話BB唔識長大而且check唔到心跳, 屬於一個唔健康嘅細胞, 身體會自動將佢排出, 等多4~5日之後, 我就嚟m喇, 足足嚟咗兩個禮拜, 之後去檢查, 醫生話嚟咗月經就正常番, 唔駛做手術, 果次月經之後, 我跟住又bingo咗, 阿仔宜家已經兩歲喇. (因為我唔駛做手術, 所以亦唔需要特別調理身體, 醫生話可以隨時再有)

你應該去醫生度檢查一下, 睇吓到底裡面清哂未, 如果未就可能要做手術......

大宅

我9weeks3阿b無左心跳, 去醫院再confirm照多次, 第一次塞藥血流成河咁, 但仲未清, 第二次再塞藥無咩反應, 最後刮宮

大宅

食藥如果不能排出或未能排清組織, 醫生就會要求再做刮宮手術~

複式洋房

07年我試過,去睇私家,佢話bb好細,唔似有3個月,又無心跳,第日早上扮肚痛再去廣華睇急証,即晚塞藥,佢無叫我出院,到零晨流血不止,要打止血針,第日照超聲浪,就乾淨晒,d姑娘幾好,會幫我睇下流左d咩出來,祝安康

大宅

醒目開學勳章

我岩岩5月尾小產
有左12weeks5day
因為我8weeks既時候去過的家照u/s
約左13weeks先再照
點知12w5d個日去做產檢
聽唔到心跳 即寫紙入院
原黎我個b大約8-9w既時候停左心跳
但係我一路都冇小產跡象
所以我懷左成個月死胎
醫生都話冇得解
結果我揀左最快既刮宮

民房

我兩次小產都係自然流出

第一次見紅5週見私家醫生, 個胎已經唔係子宮, 再驗小便, 已經好淺色, 醫生話一係宮外孕, 一係兩日到會排出, 第二日已經自然排出, 好痛, 醫生又無比假, 休息了2天返工, 血排清去私家再檢查, 確定排清了.

第2次一路好驚有時, 以為好好彩, 好不容易渡5週見紅的陰影, 6週去照, 得個空囊, 一路等奇蹟至9週都沒有成長 (一路也沒有見紅,以為仲有希望, 點知原來是失望, 唉.....) , 私家醫生寫紙去政府醫院括宮, 好唔捨得, 很辛苦才下定決心去括宮, 到了醫院, 其中一個醫生說明天可以安排括宮, 點知另外一個話好似見到個"食物包", 叫我唔好括宮, 其實我已經由6週等到9週, 個心已經很痛苦, 每一天都陀住一個不成長的bb, 卻又是我最想要的bb, 日日都係度偷偷地喊, 3星期度日如年, 終於4日後又自然排了, 醫院叫我拿組織回去化驗, 不過都唔知邊一堆血塊才是組織, 拿回去的只是血塊, 如果拿了組織去醫院會化驗.

小產後去睇另外一個中醫, 有助排清血, 好唔想那麼辛苦排出了, 因為唔乾淨而要括宮.

小產後好好休息, 原來人好虛弱, , 散心走左去唱k, 完全無氣, 我想是氣虛吧.

調理好2-3個cycle再試過, 我都努力中, 加油

複式洋房

我個次小產係自然排出, e生叫我被一兩日時間等自己自然排出, 無刮宮咁傷身. 之後佢再幫我檢查就話我排清晒了.

洋房

我bb 8-9wks時無心跳, 睇左2個醫生都建議刮宮 (可能對佢地方便d), 咁就刮左, 前後都係幾日嘅事, 坐係屋企休息左2個幾wks, 而家身體都ok, 心情大致ok, 但有時無端端諗起都好唔開心

複式洋房

6周時BB有心跳,後來無左,醫生開2日藥,食緊果2日好肚痛流好多血同血塊。

食完藥去睇醫生,醫生話胚胎已排出,但尚有瘀血,再開多幾日藥。

之後果幾日血量似普通M,幾日藥之後血量變得好少,再流多個兩個禮拜左右流清。不用手術。

要BB這條路好難行,身體要復原當然緊要,但心情就好難復原。

珍珠宮

玩具勳章 冬日勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

我今年3月小產既,9WEEKS,無心跳,無肚痛,只流啡,我入左醫院照唔到BB心跳,醫生比多左一星期時間我,如果一星期後都照唔到,就要做手術啦!!一星期後當然都係照唔到心跳啦,因為我係上午入院既,之後醫生就安排我做手術,醫生有比我選擇做手術定塞藥,我簡了做手術,如果你選了做手術既話唔洗怕架,全身麻醉!! 之後記住好好調理身體 !!
祝安康

首頁

尾頁

跳至