自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我同c6同埋個仔訓埋一張床 4呎
又唔係話太迫 但訓得唔舒服囉..
我仔得21個月 又唔肯過去佢亞麻到訓

我真係好想好想 買過張床(已經去左睇 5呎都係2千4樓下 覺得好抵)

但我張床訓左2年咋 又覺得好似好曬錢唔環保咁

你地覺得應該買張新定試下等個仔2歲幾到肯唔肯去佢亞麻到訓好呢?

仲有另外個方法 就係同我奶奶掉床 佢張4呎半
但係我又唔想訓佢張床玉(因為都幾舊下)
但我諗 買過張床玉 不如買埋張床..-___-

俾d意見 pls..

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

買張兒童床比你個仔訓...

4呎3個人訓太細啦,會訓到好唔舒服...

如果換床真係好晒...

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 gucci_ha 於 09-8-7 03:47 發表
我同c6同埋個仔訓埋一張床 4呎
又唔係話太迫 但訓得唔舒服囉..
我仔得21個月 又唔肯過去佢亞麻到訓

我真係好想好想 買過張床(已經去左睇 5呎都係2千4樓下 覺得好抵)

但我張床訓左2年咋 又覺得好似好曬錢唔環保咁
...

點瞓呀, 4呎床, 好迫喎, 我之前都係咁, 最後換咗4呎半, 但有時細房要抽濕先3個瞓, 如果唔係就我同仔兩個瞓, 同埋我哋3個瞓, 老公同我要掉轉方向要夠位

大宅

我覺得你應該買張床比仔仔訓囉,
從來我都唔讚成同小朋友一齊訓,
更加唔讚成小朋友同老人家訓,
咩原因都好, 唔好比小朋友同老人家訓,
咁樣對小朋友唔好架.

伯爵府

畀面勳章

原帖由 nana832 於 09-8-7 09:01 發表
我覺得你應該買張床比仔仔訓囉,
從來我都唔讚成同小朋友一齊訓,
更加唔讚成小朋友同老人家訓,
咩原因都好, 唔好比小朋友同老人家訓,
咁樣對小朋友唔好架. ...

對,我都覺得不如買張床比阿仔瞓
或者先買一張單人床(如有位放,比你c6瞓住先),再慢慢訓練阿仔一個人瞓 (一定要+床欄)

首頁

尾頁

跳至