論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

我個工人好多嘴, 我同仔 or 老公講緊野 佢成日做做下野都加巴口來講埋一份, 又色做門面野, 又色買口乖,
以前d工人好小講野, 只會做野, 間唔中都只係同我傾下計, 但而加呢位工人, 好多時都會同我老公搭下嘴
唔色被記一下

各位sister 我要點做, 叫佢唔好咁多口 和唔好成日同老公搭傘

我前幾日先同佢講唔好著埋d 貼身t-shirt 佢都有改善

伯爵府

tell her lor...very simple. She seems very smart.

大宅

直接講你吾鐘意佢答咀囉!

男爵府

親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

不用客氣,叫她死開!

大宅

原帖由 saiwanho 於 09-8-7 11:34 發表
不用客氣,叫她死開!

佢係好醒架, 做左d嘜野都會一定講你知 佢做左架

點同佢直接講, 叫佢唔準同先生講呀?

侯爵府

醒目開學勳章

yes, 就係咁直接咁同佢講, 以後有mei野都直接同你講好了, 唔駛同先生講. 因為先生話你煩, 唔答你又無禮貌. 先生話想間屋靜d喎. hahahaha

原帖由 sally1 於 09-8-7 11:42 發表

佢係好醒架, 做左d嘜野都會一定講你知 佢做左架

點同佢直接講, 叫佢唔準同先生講呀?

別墅

你打比個a準叫個a準婉轉d同佢講羅!
我通常幫客搵到工人之後(1個月左右)都會,打比d客同工人睇下有無咩問題!同除時打比我咖!

珍珠宮

唔講工人, 就講自己小朋友, 如果人地講緊野, 細路冇規舉係咁插咀, 你會點教?

男爵府

我個工人'博'我嘴添呀

大宅

原帖由 Siuchoi 於 09-8-7 12:41 發表
唔講工人, 就講自己小朋友, 如果人地講緊野, 細路冇規舉係咁插咀, 你會點教?

因為小朋友係有樣學樣嫁...
所以做父母既要以身作則...
做好個榜樣俾小朋友睇...

大宅

原帖由 小布bubu 於 09-8-7 16:58 發表

因為小朋友係有樣學樣嫁...
所以做父母既要以身作則...
做好個榜樣俾小朋友睇...

我重要對佢2年 , 都係要同佢講下
唔好咁多事 做好你既工作就得

別墅

原帖由 sally1 於 09-8-7 17:06 發表

我重要對佢2年 , 都係要同佢講下
唔好咁多事 做好你既工作就得

開好個頭, 唔係你就煩. 我唸佢有海外經驗, 想表現自己, 搏你好感, 如果迎合到你, 佢咪得米囉. 我以前都遇到過兩次呢種工人, 都過唔到 3 個月, 因好快發覺佢地係有問題唔可以留底. 希望你個唔係啦.

大宅

直接同佢講呀我地成家人講野唔好搭傘呀..你同佢講你係姐姐唔該做好自己既野,,,得閒就搵 d 家務黎做野啦..你叫佢唔洗同阿 sir 講咁多野呀..阿 sir 唔知你講咩呀...我個bun 之前都係咁呀..我教小朋友我講佢又講我忍唔著剷埋佢呀 ..我問佢呀你係阿 b 個阿媽呀..我教仔唔洗你搭咀呀...依家唔敢啦...

伯爵府

嘩....樓主, 你個姐姐咁似我哥哥之前0個個既, 佢係印仔, 又係一望個樣就覺佢超醒0個只, 做野真係幾乾淨, 話頭醒尾, 不過就姣姣地, 成日中意著到sexy(放假時),,,如咁0岩係同一人....嘩...世界真細小呢.

大宅

原帖由 klm402 於 09-8-9 03:54 發表
嘩....樓主, 你個姐姐咁似我哥哥之前0個個既, 佢係印仔, 又係一望個樣就覺佢超醒0個只, 做野真係幾乾淨, 話頭醒尾, 不過就姣姣地, 成日中意著到sexy(放假時),,,如咁0岩係同一人....嘩...世界真細小呢. ...

我個工人26yr old 之前係9龍城工作

我fir話左佢唔好再搭傘, 佢又係到豬多解釋, 我直頭同佢講先生話你煩呀, 以後有咩同我講得啦.
點知....sun又來搭傘.....我同老公傾緊部tv放係邊....佢又搭嘴.....真係c性難改.....琴日有人來食反.....我同人傾計....佢係kitchen一路做一路笑......我走去關左佢遁門.....等佢知唔好咁8

大宅

原帖由 sally1 於 09-8-10 09:17 發表

我fir話左佢唔好再搭傘, 佢又係到豬多解釋, 我直頭同佢講先生話你煩呀, 以後有咩同我講得啦.
點知....sun又來搭傘.....我同老公傾緊部tv放係邊....佢又搭嘴.....真係c性難改... ...

up

大宅

工人如果鍾意講野多過做野你要小心點!!!!一定要比佢知佢再犯嘅嚴重性, 唔好比佢覺得你無料到ar!!! 我d工人一做錯我就話, 我仲會黑面!!!做啱都會讚!佢地而家好驚我!!

大宅

原帖由 janmama 於 09-8-10 13:53 發表
工人如果鍾意講野多過做野你要小心點!!!!一定要比佢知佢再犯嘅嚴重性, 唔好比佢覺得你無料到ar!!! 我d工人一做錯我就話, 我仲會黑面!!!做啱都會讚!佢地而家好驚我!! ...

我fri同佢講過架啦, sun佢又好似忘記左咁
我同老公傾呢個問題 佢覺得我多餘 但我覺得工人好影響好我

伯爵府

你都好d,工人新黎,可以話佢,我個個做咗幾年啦,如果唔係仔女細,我都唔同佢續而家呢張。
我個個似諒賣熟,竟然夠膽係我mama面前數我,話我呢樣唔arm,個樣唔arm,又話我做佢好嬲.....
不過佢估唔到呁就整嬲咗我阿ma,我而家唔俾佢去買送同cook dinner,我自己整,我仲久唔久話我自己就黎冇野做,自己湊返小朋友。
佢而家都有d怕怕地,不過都係個句,表面野囉,有時話佢都會黑面ka,早2晚我返mama home dinner,叫佢cook俾老公食,等佢同老公2個人+老公第2日lunch,佢竟然cook好多送,老公話佢cook咗好多,我咪問佢做咩cook咁多,老公話我好話個工人wor,頂....買送唔洗$ka,cook咗食唔晒又浪費、夾硬食自己又辛苦,咁都唔話得工人唔arm咩。我咪冇理老公,黑面對佢地2個囉。

所以如果你講咗佢都唔做好d,打俾agent講,叫agent話佢,一次唔得2次,第3次出信,之後就fire佢。

原帖由 sally1 於 09-8-10 14:35 發表

我fri同佢講過架啦, sun佢又好似忘記左咁
我同老公傾呢個問題 佢覺得我多餘 但我覺得工人好影響好我

伯爵府

好奇一問, 貴家公主叫咩名呀.

原帖由 sally1 於 09-8-10 09:17 發表

點知....sun又來搭傘.....我同老公傾緊部tv放係邊....佢又搭嘴.....真係c性難改... ...

首頁

尾頁

跳至