自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

畀面勳章

各位近嚟有冇買水蜜桃食ar...都唔知係咪落得防腐劑多得滯...買返嚟好靚但d肉落去都仲好實...諗住擺多2-3日先食(熟左又香又多汁)...撞鬼...擺到d皮收晒水...食落去又唔香d肉又爽...富士蘋果又係得個外表...又淡又冇香味...石硤龍眼仲衰...又係好淡又冇龍眼味...d大陸生果真係唔可靠...越嚟越差
真係好懷念日本ge水蜜桃

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

日本水蜜桃啱啱食完,仲係自己由日本拎番嚟果隻,45000丹12個,真係好多水 ! 大陸水蜜桃呢,細個果陣食果d真係好正,雖然細細個,但係好甜好香好多水,仲正過日本果d (可能未買到最頂班啦),而家就真係唔得!

水晶宮

係唔係有毛那一種, 以前d 人教, 要批皮食, 因為毛茸藏好多細菌同虫

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

原帖由 上校車 於 09-8-7 22:51 發表
係唔係有毛那一種, 以前d 人教, 要批皮食, 因為毛茸藏好多細菌同虫

yes! 粉紅色皮果隻!

水晶宮

要放係鼻聞吓...勁香嗰隻先會淋架...

有一隻青青地...放到出年都唔淋...唔好買 ~

水晶宮

我係勁鍾意食水蜜桃, 桃駁梨既人, 試過一次發現核有蟲之後, 每次都係切晒晒先會食

伯爵府

原帖由 alicemic 於 09-8-7 22:42 發表
日本水蜜桃啱啱食完,仲係自己由日本拎番嚟果隻,45000丹12個,真係好多水 ! 大陸水蜜桃呢,細個果陣食果d真係好正,雖然細細個,但係好甜好香好多水,仲正過日本果d (可能未買到最頂班啦),而家就真係唔得! ...

45,000 Yen 12 隻 。。。。。。

伯爵府

原帖由 上校車 於 09-8-7 23:26 發表
我係勁鍾意食水蜜桃, 桃駁梨既人, 試過一次發現核有蟲之後, 每次都係切晒晒先會食

校車妹,正宗北京水蜜桃真係又多水又甜架 。。。

水晶宮

原帖由 2bzmummy 於 09-8-7 23:28 發表

唔講唔覺, 近年覺得唔太好味, 皮好易黑, 好易爛

翡翠宮

原帖由 2bzmummy 於 09-8-7 23:27 發表

ee 打多咗個0,係4500Yen至真!

翡翠宮

原帖由 2bzmummy 於 09-8-7 23:28 發表

搵到邊道有得賣就通知聲啦唔該! 好多年都無食過啦! 得d日本野頂住,貴得嚟唔夠香甜!

伯爵府

原帖由 上校車 於 09-8-7 23:30 發表

唔講唔覺, 近年覺得唔太好味, 皮好易黑, 好易爛

三年前有國內朋友特登係北京帶左一盒俾我

伯爵府

原帖由 alicemic 於 09-8-7 23:35 發表

哦,咁就合理好多

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章

原帖由 alicemic 於 09-8-7 23:35 發表

維番起條數.......$3x.....一隻.....咁又差唔多....
因為香港都係賣....$50....一隻.....

男爵府

環保接龍勳章

上次在深圳的超市買了兩隻水密桃,4元多人民币,好鮮甜多汁!

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 熱血金章 精緻種植勳章 好媽媽勳章 超級版主 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

原帖由 2bzmummy 於 09-8-7 11:27 PM 發表

係囉......會唔會多左個0? (原來真係)

盡我一己之力,發放正能量!

翡翠宮

原帖由 召藥師 於 09-8-8 00:48 發表

係囉......會唔會多左個0?
貴到咁真係

上面都已經話咗打多咗個0咯 比條生路行下好喎!

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 熱血金章 精緻種植勳章 好媽媽勳章 超級版主 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

原帖由 alicemic 於 09-8-8 12:50 AM 發表

上面都已經話咗打多咗個0咯 比條生路行下好喎!

唔好意思,睇到6樓就回應左喇!
妳不如去番個回應編輯內容改番啱咪唔會有人再誤會囉!唔係個個都會由頭睇到最後先回應架!
盡我一己之力,發放正能量!

侯爵府

好媽媽勳章

係呀~ 前排買過幾隻, 好味又多汁, 再買多幾隻返黎, 擺左成個week都係甘硬, 食佢唔係, 唔食佢又唔係...
原帖由 monchan 於 09-8-7 22:35 發表
各位近嚟有冇買水蜜桃食ar...都唔知係咪落得防腐劑多得滯...買返嚟好靚但d肉落去都仲好實...諗住擺多2-3日先食(熟左又香又多汁)...撞鬼...擺到d皮收晒水...食落去又唔香d肉又爽...富士蘋果又係得個外表.. ...

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

早2年我丫ma跟我老豆返鄉下...
因為鄉下都幾遠下..要搭十幾個鐘火車果d地方啦...
佢地買左一箱北京水蜜桃落黎...熟哂果陣真係成間屋都係果香..好甜....後尾食唔哂..見佢開始熟到有d想爛...
就比我拎左去整雪葩....
咁大個女未食過咁香咁甜o既雪葩....
之後再買香港果d水蜜桃黎整都唔得啦

始終都係北京o既好味

Karl  was born on 9th Oct 2009   Lok was born on 29th jun 2011

22:18   48cm long                         18:31   50cm long

首頁

尾頁

跳至