自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

原帖由 Sindy 於 09-8-8 05:13 PM 發表

打自己個仔好過啦

Agreed!!!
現在我們一家三口每日都過著幸福快樂的生活。~好感恩現在所擁有的一切人與事,我們必定會好好珍惜這個幸福的家!《幸福會遲到但不會缺席!》       ...

水晶宮

精叻鼠年勳章 2020勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

個呀媽甘做已經令佢個仔好憎佢啦!莫講話第時養佢啦!
個個十幾歲都係戀愛大過天架啦!
只怪個呀媽太盟塞.

子爵府

畀面勳章

同埋我覺得係個阿媽呻醋多lor
佢自己覺得養到個仔咁大,
要女友唔要老母先咁火遮眼

禁止訪問

最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

子爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

原帖由 easonkinki 於 09-8-8 17:28 發表
我覺得個呀媽唔o岩lo~仔拍拖就打到人流哂血,咁個仔搞大人個肚咪殺左條女---一屍兩命

子爵府

原帖由 oct27_2008 於 09-8-8 17:44 發表
阿媽打人係唔岩,
但個仔叫警員拉阿媽仲唔岩囉
話哂係養左自己十幾年丫

仲係單親媽媽..

係啦~~
阿媽得一個.點可以咁架.

水晶宮

2020勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

就算真係生你育你,都唔應該走去打傷個女仔嫁,
睇圖個女仔流好多血,睇黎個阿媽都好重手囉,
你要教好個仔,有好多方法,如果用咁o既方法,
我相信會令個仔更加反感,更加憎你,
好老實講大家年輕個陣,有邊個唔戀愛大過天丫,
仔女都好,終有一日會離開自己,
要接受呢樣野先得嫁,唔通想佢一世痴住你咩

水晶宮

2020勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

原帖由 yoyomum2002 於 09-8-8 20:45 發表

係啦~~
阿媽得一個.點可以咁架.

咁如果咁講,下次個阿媽拎刀去斬個女仔,
都係o岩囉,傷人就係傷人,邊個傷人都應該受到懲罰囉

大宅

好媽媽勳章

個阿媽又真係火爆得濟, 咁重手, 打到人地個女爆哂岡, 仲流咁多血...

咁樣個仔仲更加唔會聽佢話

禁止訪問

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

個阿媽太衝動啦,咁做盞反效果!以後同個仔講咩個仔都未必會理佢~咁嘅年紀初嘗愛情,越係拆散佢哋,佢哋越要走埋一齊!我諗個阿媽估唔到自己個仔會大義滅親,身為母親都幾心痛

子爵府

我諗我太 outdate 啦,
如果我 d 仔女咁年紀拍拖,
我激死都似

侯爵府

2020勳章 wyeth冷知識勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

大宅

好媽媽勳章

打人就肯定唔得啦,理得你天王老子,唔通錫個仔就可以成為行兇既理由?
換個角度,如果你系個女仔既父母會點諗?教仔女系自己既責任,自己教唔好仔女憑咩去“教”人地仔女?真系莫名其妙~
你話如果個仔為咗個女仔而打阿媽就系錯嗟,宜家只系報警拉一個打人既兇手嗟,甘都有錯?應該包庇?

我愛我家!

子爵府

如果我係個女個阿媽,
可能我打個女, 打得仲金

果個阿媽打人地個女真係唔岩,
要打, 就打自己個衰仔

琥珀宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

原帖由 oct27_2008 於 09-8-8 17:44 發表
阿媽打人係唔岩,
但個仔叫警員拉阿媽仲唔岩囉
話哂係養左自己十幾年丫

仲係單親媽媽..

agree ! 呢個仔, 都係衰格果隻, 呢個阿媽仲諗住老左靠佢...

珍珠宮

原帖由 sweetcouple 於 09-8-8 18:23 發表
個阿媽點做阿媽!? 以為點面對自己個仔???

個仔冇做錯喎......打人係唔岩, 刑事黎架.....

生佢養佢又點?! 可以週街打人!? 唔通仲可以打完人話係為自己個仔好咩!? 點都講唔通囉.... ...

呢次都係個媽唔啱多過個仔唔啱囉!個媽咁樣打穿人地個女個頭,咁要個仔點做?個仔都難做囉!無理由要個十四歲男仔咁識得處理呢D問題(亞媽打傷人),更何況個媽D行為真係連一個十四歲既細路仔都不如,郁D下就打人地個女,我諗佢打穿自己個仔個頭,個仔都無咁嬲.

子爵府

唔明白記者點解寫個仔"大義減親"
難道佢的年紀輕輕已經拍拖,就.....
我很替果位媽媽傷心,難過

男爵府

我夠15歲就同我老公拍拖啦..
其實年紀細拍拖唔一定有壞影响..只要做父母識得教..比d正確思想佢地..咁就ok..
我見好多學生拍拖..
一齊有目標去讀好書...
而家呢個狀況..要打人個個都係女仔個阿爸阿媽打你個死仔啦..
咁細個就去搞人個女...

今次個男仔做得啱架..報警拉佢阿媽..
當比個警告阻嚇佢d暴力都好..
佢阿媽實在太crazy啦,可以咁重手去打人..
如果今次佢咁打個女仔後,然後都可以安然返屋企..當冇件事..下次佢有d咩不滿..走去斬人都得啦??所以呢件事報警係啱!

大宅

點都唔應該打人地個女喇~要打就打自已個仔,不過打係下下策...唔知要唔要坐監?
最愛你的笑容

首頁

尾頁

跳至