自由報料

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

瑪瑙宮

好媽媽勳章

今日去左, 係門口買 OK 啦 ..... 唔水訂票 WOR !

原帖由 河馬媽咪 於 09-8-8 18:59 發表
請問怎樣訂票?

男爵府

Do you know how much for the ticket?

原帖由 chickenwing2006 於 09-8-8 19:40 發表
今日去左, 係門口買 OK 啦 ..... 唔水訂票 WOR !

水晶宮

2023年兔年勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

我會明日去呀,請問好唔好玩呀

伯爵府

魅力王子

原帖由 ottomum 於 09-8-8 03:51 發表
Do you know how much for the ticket?

優惠套票詳情:
彩虹套票

可遊覽珍愛地球館及方舟生命教育館

$55(平日);
$65(星期六、日及公眾假期)

挪亞套票

可遊覽方舟花園及方舟多媒體博覽館

$90 成人;
$65 特惠( 1 )

方舟套票

可遊覽方舟花園、方舟多媒體博覽館、 珍愛地球館及方舟生命教育館

$100 成人;
$85 特惠( 1 )

方舟黃昏套票
(晚上四時至八時)

可遊覽方舟花園、方舟多媒體博覽館、 珍愛地球館及方舟生命教育館

$100 成人;
$85 特惠( 1 )

禁止訪問

子爵府

你上佢個網可網上買飛,,,去到門口再拎飛!
上個月去過,悶到爆,個food court d野唔好食都係意料中事,但神奇在豬流感期間,佢地food court個燈箱壞左,到你拎餐時,係個staff大叫你個number(食物喺佢地面前),而佢地係好齊心咁全部人將口罩載喺下巴....即係口鼻完全外露!...重要將五份餐放喺兩個盆叫我拎,我即時叫佢分好d先俾我(我唔係叫佢真係一份一個盆,但都唔好耐五份層層叠丫,其中一個膠係有5杯飲品加食物喎)
我以後唔會再去嘞,因為主要原因真係無乜好睇,我帶住小朋友+老人家都只係留左一陣就走嘞,我自己已買方舟票,只係覺得喺咁無野睇情況下重要分類??某d館又要check飛先入,多餘,我入到去咪又係轉頭出番嚟.....未去前真係覺得100蚊好抵好平,,,去完真係覺得免費入場就差不多,最多咪d影院收費...

禁止訪問

子爵府

叻叻勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

我睇過朋友去方舟啲相, 剩係影咗啲有彩繪嘅石頭, 環境完全無美感, 現在連丁點想去嘅衝動都無...

一場悶戲

瑪瑙宮

好媽媽勳章

人太多, 唔好玩 ..... 樣樣都要排 !

同埋天氣太熱, 真係有 D 貼$買難受 feel

原帖由 bighug 於 09-8-8 20:00 發表
我會明日去呀,請問好唔好玩呀

子爵府

原帖由 chickenwing2006 於 09-8-9 01:24 發表
人太多, 唔好玩 ..... 樣樣都要排 !

同埋天氣太熱, 真係有 D 貼$買難受 feel

我去o個日天氣好熱,戶外地方熱到過份(戶外地方樹陰都無),我朋友上次去落雨,亦出唔到戶外影相,,,,,影相點唔多,只係戶外影吓d假動物,有陽光or落雨更加唔知為乜???
我去o個日係閒日,無人我都無玩,,,,,

子爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

咁!沙田史樂比公園未仲好玩!
仲想遲d帶bb去玩添,

侯爵府

減齡達人勳章 親子王國15週年勳章 好媽媽勳章

原帖由 cameo 於 09-8-8 20:49 發表
你上佢個網可網上買飛,,,去到門口再拎飛!
上個月去過,悶到爆,個food court d野唔好食都係意料中事,但神奇在豬流感期間,佢地food court個燈箱壞左,到你拎餐時,係個staff大叫你個number(食物喺佢地面前),而佢地係好齊 ...

我都好同意, 起初重以為$100好抵, 去完真係唔係想像中咁好玩, 我weekday去其中一層都重要排晒長龍, 就算排左隊玩都係不外如是, 早知唔排, 12:45pm去到, 4:00pm就走, 好想行耐啲, 不過轉來轉去都係果幾個地方

大宅

唔係吖, 我覺得幾啱同小朋友去喎, 尤其係4-6歲嘅, 雖然我同bb去時佢只有8個幾月, 佢又唔知d展覽係咩嚟, 但佢用佢嘅方法都玩得好開心, 佢喺珍愛地球館直情玩到唔肯走, 見到d假動物都好興奮! 我哋平日去, 唔多人, 唔駛排隊, 不過就晒d熱d囉...

民房

回覆 1# skylark 的文章

Very bad experience.

We went on weekdays, and booked 2 tickets on-line. 1st time, system error, didn't even generate confirmation number. Then input again.

When we entered, they gave us 4 tickets. We told the gatekeeper we just booked 2 tickets, then they collected all my tickets. Before we left, we checked with the tickerting counter, and they said we booked 2 times, 2 tickets. We told them it's their system error, we didn't even got confirmation number. They refused to refund. Insist there's no procedure of refund! Hey, it's all your mistake and there's no refund??? We argued for long time, and they asked us to write to complain!

Afterwards, wrote to complain and took long time before refund. It's not about money, but the whole experience is really bad.

In addition, nothing to play. Agree Snoopy land is better.

伯爵府

好媽媽勳章

本身諗住遲些跟屋苑去($184包埋入場), 睇完你地d comment, 都係算罷啦....

子爵府

叻叻勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

$184肯定無得去哂全部展館, 到時唔知帶你去邊個展館參觀, 好似我FD, 剩係影咗幾舊石頭返黎, 完全無嗰啲動物, 人形...

原帖由 sarahlee 於 09-8-10 09:51 發表
本身諗住遲些跟屋苑去($184包埋入場), 睇完你地d comment, 都係算罷啦....

大宅

唔係咁差...
去到咁遠無嘢睇ga...mouth:
仲想一家大細去玩吓tim...

若果10月後去, 會唔會好d?
我係開心CarCar...
我最鍾意係車車

男爵府

好媽媽勳章

agree, 我都覺得幾啱同小朋友去喎, bb1歲生日時我同佢去, 雖然佢又唔知d展覽係咩, 但佢喺珍愛地球館都玩得好開心, 見到d假動物同埋睇3d電影佢好興奮!

原帖由 skylark 於 09-8-10 00:40 發表
唔係吖, 我覺得幾啱同小朋友去喎, 尤其係4-6歲嘅, 雖然我同bb去時佢只有8個幾月, 佢又唔知d展覽係咩嚟, 但佢用佢嘅方法都玩得好開心, 佢喺珍愛地球館直情玩到唔肯走, 見到d假動物都好興奮! 我哋平日去, 唔多人, 唔駛 ...

男爵府

好媽媽勳章

btw, 我地買到$100套票. 可以去晒所有地方.

原帖由 Ksnoopy 於 09-8-10 13:40 發表
agree, 我都覺得幾啱同小朋友去喎, bb1歲生日時我同佢去, 雖然佢又唔知d展覽係咩, 但佢喺珍愛地球館都玩得好開心, 見到d假動物同埋睇3d電影佢好興奮!

...

首頁

尾頁

跳至