懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

醒目開學勳章

想問問廣華,聯合,QE邊間醫院生bb好d???

QE又要邊區既地址呢???

最重要係哩3間醫院邊間有得陪產???聽講廣華無得陪呀

陪產係咪都要老公上晒d堂???

Plz help!!!!!!!

大宅

醒目開學勳章

有無人可以幫下我呀????因我快要登記了~

100000個thx!!!

大宅

我本人剛7月在廣華順產,但不建議你去廣華!至於陪產係有既,唔駛上堂都可以陪產!

大宅

點解唔好去廣華呀??

原帖由 kelvinho313 於 09-8-9 15:49 發表
我本人剛7月在廣華順產,但不建議你去廣華!至於陪產係有既,唔駛上堂都可以陪產!

大宅

醒目開學勳章

原帖由 kelvinho313 於 2009-8-9 03:49 PM 發表

你係廣華有不快經歷???可唔可以話我知咩事呀,thx!!!

侯爵府

好媽媽勳章

雖然我5係govt hosp生 but聽甘多fd講 最好係廣華wor
原帖由 Ms.FH 於 09-8-9 17:54 發表

你係廣華有不快經歷???可唔可以話我知咩事呀,thx!!!

大宅

醒目開學勳章

原帖由 ShinTeresa 於 2009-8-9 05:57 PM 發表
雖然我5係govt hosp生 but聽甘多fd講 最好係廣華wor

廣華好似係婦,產科出名囉!!!但又好似好多人有不愉快經歷,同埋好似話廣華而家無得陪產呀!!!

大宅

我7月中覆診問過姑娘話廣華仲有得陪產喎....
宜家係吾洗上堂就有得陪產....而吾係冇得陪產喎.,
原帖由 Ms.FH 於 09-8-9 17:59 發表

廣華好似係婦,產科出名囉!!!但又好似好多人有不愉快經歷,同埋好似話廣華而家無得陪產呀!!!

大宅

醒目開學勳章

原帖由 marie貓 於 2009-8-9 06:48 PM 發表
我7月中覆診問過姑娘話廣華仲有得陪產喎....
宜家係吾洗上堂就有得陪產....而吾係冇得陪產喎.,

真係唔洗上堂都有得陪呀?咁係咪要之前申請先定到生果陣同佢講要陪產就得呀???

你係廣華產檢d姑娘&醫生點呀???會唔會好多人生唔夠人手呢???

sorry太多問題了!!!thx!!!

侯爵府

畀面勳章

原帖由 Ms.FH 於 09-8-9 07:37 發表

Plz help!!!!!!! ...

聯合超好,同埋我老公上左堂就可以陪我生啦,我生果陣我老公一直都陪住我,但聯針就會叫佢走咁囉..

大宅

醒目開學勳章

原帖由 潘高壽 於 2009-8-9 07:42 PM 發表

聯合超好,同埋我老公上左堂就可以陪我生啦,我生果陣我老公一直都陪住我,但聯針就會叫佢走咁囉..

即是一入產房已經可以叫老公入黎???唔洗等到臨生先入黎???

咁醫生d手勢點呀???因聽人講聯合大部份都係實習醫生,聯針手勢好差呀!!!有d人仲要拆過再聯添呀

同埋d姑娘&嬸嬸又好唔好人呢???thx~

大宅

廣華宜家真係唔洗上堂就有得陪產!
到生產果震會問你老公想吾想陪產...咁當然如果太多人生緊or情況吾容許都吾會比陪喇

廣華產檢d姑娘&醫生都ok....我又吾覺有乜特別好or差...咁公立醫院就係咁架喇...當然吾會服侍周到喇....
但應該都夠人手ga

其實我曾多次進出廣華婦科,我仲住過幾次院..我覺得d醫生ok架喎...咁當然除左d實習醫生喇...
我覺得佢地係好認真處理每個住院case架.....
所以我今次第一胎先揀係廣華生.....

其實我覺得間間醫院都有不偷快事件..我有朋友係聯合, qe, 廣華生產過程都好順利...佢地都覺得好好!!我覺得呢d好講際遇...

原帖由 Ms.FH 於 09-8-9 19:38 發表

真係唔洗上堂都有得陪呀?咁係咪要之前申請先定到生果陣同佢講要陪產就得呀???

你係廣華產檢d姑娘&醫生點呀???會唔會好多人生唔夠人手呢???

sorry太多問題了!!!thx!!! ...

大宅

醒目開學勳章

原帖由 marie貓 於 2009-8-9 09:14 PM 發表
廣華宜家真係唔洗上堂就有得陪產!
到生產果震會問你老公想吾想陪產...咁當然如果太多人生緊or情況吾容許都吾會比陪喇

廣華產檢d姑娘&醫生都ok....我又吾覺有乜特別好or差...咁公立醫院就係咁架喇...當然吾會服侍周到 ...

聽你咁講我都放心d,因為原本我首選都係廣華的!!!不過驚無得陪產~

而家你話我知我就放心喇!!!

同埋我想知住黃大仙區係咪都係去廣華的呢?thx!!!

大宅

黃大仙好似可以去廣華生架..
你最好打電話去問左先...因為樂富都可以去廣華生的.....

原帖由 Ms.FH 於 09-8-9 21:29 發表

聽你咁講我都放心d,因為原本我首選都係廣華的!!!不過驚無得陪產~

而家你話我知我就放心喇!!!

同埋我想知住黃大仙區係咪都係去廣華的呢?thx!!! ...

大宅

醒目開學勳章

原帖由 marie貓 於 2009-8-9 11:20 PM 發表
黃大仙好似可以去廣華生架..
你最好打電話去問左先...因為樂富都可以去廣華生的.....

ok.....唔該你呀!!!我打去問問先!!!!

複式洋房

我BB係6月底係廣華出世 (開刀既, 我傷口仲好快recover tim), 我覺得好好wor, 的姑娘同的醫生絕大部份都OK, 佢地仲會將香港同國內產婦分開房住, 係住醫院其間仲有的講座 (如沖涼, 餵人奶, 換片等等). 另外只要上講座就可以陪產 (不過順產先有ga, 我開刀就冇lu, wowowo)... 希望的資料對你有用la~~~

原帖由 Ms.FH 於 09-8-9 07:37 發表

Plz help!!!!!!! ...

禁止訪問

好媽媽勳章 陪月勳章

大宅

係呀,廣華而家唔駛老公上堂都可以陪產,不過要早少少通知佢地。另外助產士小組d姑娘同我講最好都係俾老公聽o左個分娩前講座,等佢有定個心理準備會好少少。

禁止訪問

大宅

會將內地人士同香港人分開咩,我果陣無喎,都係7月24號既事!

首頁

尾頁

跳至