跳至

首頁

尾頁

大宅

可能佢地唔習慣有野ku住個pat pat 掛.
同埋BB的耐性有限, 要佢地坐咁耐未必忍受到.

所以我知道細b疴poo-poo 的脾性後, 我會等佢差唔多去到時先除片坐廁所.

原帖由 milmok 於 09-9-9 02:10 發表

唉呀~~係咪個個bb都係成日yuk身yuk 架...
我果個都係呢!
但因為屋企廁所比較細,唔想佢周圍搞d野,所以冇得俾佢坐廁板呢....

複式洋房

原帖由 tammy104 於 09-9-9 09:51 發表
我阿女半歲開始坐廁板poopoo,
我湊哥哥嘅經驗係要身教架, 我阿仔果時係我老公示範俾佢睇, 之後佢就肯試....就係咁開始企响度veevee同坐廁板poopoo.

到咗妹妹可能見過哥哥坐廁板, 所以都好快接受咗!

...

HAHA~~我鍾意"老公示範"呢個pt!!

大宅

叻叻勳章

原帖由 tammy104 於 09-9-9 09:51 發表
我阿女半歲開始坐廁板poopoo,
我湊哥哥嘅經驗係要身教架, 我阿仔果時係我老公示範俾佢睇, 之後佢就肯試....就係咁開始企响度veevee同坐廁板poopoo.

到咗妹妹可能見過哥哥坐廁板, 所以都好快接受咗!

...

大宅

haha!!坐厠板示範, 只係一個動作來je....唔係真開大架

原帖由 milmok 於 09-9-9 12:57 發表

HAHA~~我鍾意"老公示範"呢個pt!!

複式洋房

我屋企有一個舊式既啖礶 唔知幾大可以比佢住呢

bb先得9個月大.. 可以咁快訓練去厠所嗎?

大宅

叻叻勳章

原帖由 pakwun1128 於 09-9-10 16:57 發表
我屋企有一個舊式既啖礶 唔知幾大可以比佢住呢

bb先得9個月大.. 可以咁快訓練去厠所嗎?

聽人講要bb大d, 明白你叫佢做緊乜先得, 千萬唔好迫佢, 如果唔係佢就會好抗拒, 唔肯再用
依家只不過係俾佢習慣下姐, 唔一定要佢大小便~

複式洋房

原帖由 tammy104 於 09-9-10 11:06 發表
haha!!坐厠板示範, 只係一個動作來je....唔係真開大架

我同婆婆講左啦,佢話驚一陣阿b見到爸爸著住褲坐,一陣佢都唔肯除褲wor~~

不過雖然阿b唔識坐厠板,但佢識得叫去廁所,要我地兜囉~
不過,佢愈大就愈覺得兜佢好辛苦...

首頁

尾頁

跳至