嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

大宅

BB面爆拆, QV or Mustela 好 ?

BB面爆拆, QV or Mustela 好 ?
平時用開seba med, 搽身就ok, 面就唔多得.
娥羅納英都用過, 面珠都係紅pok pok ,
見好多人都介紹QV, 搽面要用 Cream or lotion ?
在那裡可以買呢?
另外mustela都好多人講, 那隻較好呢?

洋房

Re: BB面爆拆, QV or Mustela 好 ?

我bb早嗰輪都係勁爆拆, 用過vaseline, acqueous cream, mustela stelatopia emollient cream 都唔得, qv我就未用過, 因為唔敢買, 驚bb唔啱用會"side", 嗰次去shopping, 有位媽咪都唔抵得, 介紹我用娥羅納英, 佢話如果都唔得, 可以試fancl隻baby cream, 我試過用第1隻, 因為平d, 但唔得, 咁試fancl就暫時ok, 不過, 就好貴囉, $6x得10g, 約每日3-4次, 搽咗8日就搽完喇 , 希望個冬天快d過啦, 否則, 淨買cream都買窮喇

另外, 如果嗰位媽咪都有上BK, 藉此機會都多謝佢一聲

男爵府

QV Cream is very good! You can buy it at Watson's or Manning!

別墅

QV cream 應該mild d,我女有濕疹皮膚搽佢都OK。而Mustela 隻baby face cream 我仔(normal skin)用過有敏感反應添。

複式洋房

QV正,醫生都介紹用.大人用都岩^^我老公都用

子爵府

我個囡用QV very good呀!

用mustela就有小小敏感, 而且爆刷起上黎, 真係靠佢就唔掂!!

男爵府

我兩隻都有用過mustela好好用...我B有奶sin都搽佢, 我係用mustela防敏感個隻 :wink:

大宅

兩隻都試過, 爆拆時用qv效果較好!

男爵府

我bb塊面用Mustela Cold Cream,都幾潤

別墅

其實欠缺水份係最大問題, 用cream只係防止水份流失, 只係用作預防, 真正要小朋友皮膚好, 要多習慣飲水及定量吸取生果及蔬菜
我們應該感恩 神的話語令人清醒
該用戶已被刪除

大宅

我仔仔有濕疹皮膚用mustela Cold Cream搽面都冇問題,另外仲有用johnson baby粉紅色個隻lotion及好平嘅雙妹x雪花膏(最掂!!)

請問QV全名係咩呀?
珍惜眼前人[/url]

男爵府

QV係牌子名, 藍色盒, 屈記有售, 但係葯房平

翡翠宮

係呀,我都用過mustela, 不過都唔夠雙妹x掂!!!

大宅

邊隻cream揸bb面爆拆好,真係要bb自己試過先知!!! 我bb平時都係用 Mustela 好好,但一到好乾既北風吹一吹塊面就死啦!揸云咁多款唔同既 Mustela Cold Cream, Facial Cream, 試埋 QV, Khiel's 都唔得. 反而最平個隻凡士林就ok!!! ?-(

禁止訪問

禁止訪問

大宅

all:
我既bb女係用aqueous cream BP嫁..
係萬寧(有得配藥)買嫁.
都好好嫁..

水晶宮

BB面爆拆, 唔一定用 QV or mustela 先至好.

平平地如 aqueous cream ($32.9 一大 urn), 俄羅納英, 雪花膏, 什至乎 花士令 都得. 睇下bb 受唔受得

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至