跳至

首頁
12345...7

尾頁

男爵府

畀面勳章

有冇confirm姊妹黎傾下偈。等待見醫生照囊中…

禁止訪問

BK Milk勳章

複式洋房

我今日見完醫生, 大約6周1, 預產期為4月8日

禁止訪問

BK Milk勳章

男爵府

畀面勳章

保重, 一定要瞓多d, 唔好走圍走啦。

我今日照左, 預產期4月11日。醫生叫我唔好做粗重野, 但係阿囡成日要抱, 點算...

原帖由 hv245 於 09-8-15 14:46 發表
昨日有少量流啡跡象, 醫生話作小產, 俾左7日假紙我們

仲要我唔好抱大B.

複式洋房

原帖由 DalaDala 於 09-8-15 23:49 發表
保重, 一定要瞓多d, 唔好走圍走啦。

我今日照左, 預產期4月11日。醫生叫我唔好做粗重野, 但係阿囡成日要抱, 點算...

點解唔好做粗重野? 抱BB都唔得?

我仲未睇醫生, book左下個星期二去. 好緊張呀! 到時8W, 希望聽到心跳啦. 我同我老公連屋企人都未講呀. 怕壓力同失望 :(

而且我無晨吐....你地有無?

複式洋房

大家好! 我都係第2胎呀! 預產期係3月29日, 不過醫生話比預期細, 所以有可能係4月. 要8月尾再去照先知!
我係成日都發冷, 同埋想嘔...仲有, 已經重左1磅半, 而家8W...

公爵府

原帖由 DalaDala 於 09-8-10 19:44 發表
有冇confirm姊妹黎傾下偈。等待見醫生照囊中…

嘩! 唔覺意按錯製中咗入來, 估唔到見到你

男爵府

畀面勳章

哈哈, 比你發現左添...

原帖由 Cammy3007 於 09-8-17 13:14 發表

嘩! 唔覺意按錯製中咗入來, 估唔到見到你

公爵府

原帖由 HH_BB 於 09-8-17 10:08 發表

我仲未睇醫生, book左下個星期二去. 好緊張呀! 到時8W, 希望聽到心跳啦. 我同我老公連屋企人都未講呀. 怕壓力同失望 :(

而且我無晨吐....你地有無? ...

路過.........................
懷孕初期好易小產, 當年我就是太勞動(當時女兒11個月大, 要單拖湊她回家, 仲要買餸, 嫲嫲在將軍澳, 我住天水圍), 所以冇咗

我第一胎時, 一直都冇 , 胃口冇變, 冇水腫, 不知是否因我嚴格地戒口 & 睇氣功師? (其實我懷孕前身體極差)

公爵府

原帖由 DalaDala 於 09-8-17 13:17 發表
哈哈, 比你發現左添...

開始同囡囡洗腦未?

禁止訪問

BK Milk勳章

男爵府

畀面勳章

我睇完醫生之後流啡左2日, 開頭以為照完少少出血, 後黎覺得有d唔對路, 朝早抱過阿囡之後仲流多左, 但星期日又冇醫生睇, 惟有cancel晒d活動, 乖乖番屋企休息, 唔敢再抱阿囡。今朝終於好好多啦...嚇死。

我上次同今次(到而家)都冇嘔。

原帖由 HH_BB 於 09-8-17 10:08 發表

而且我無晨吐....你地有無? ...

禁止訪問

BK Milk勳章

禁止訪問

BK Milk勳章

男爵府

畀面勳章

我都覺我好殘忍, 阿囡好痴身, 遲d開學仲更加扭。而家惟有坐o係到抱佢, 陪佢多d....冇我抱, 我自己都好唔開心呀 不過真係冇計...我同阿囡講話bb大個d (過左3個月), 先抱佢。

原帖由 hv245 於 09-8-17 13:23 發表

係喇, 大B"Lau"眼瞓一定要我抱/攬住佢瞓. 好難唔抱
仲有, 我唔想大B覺得有左細B就唔同, 唔錫佢咁

男爵府

畀面勳章

未呀, 我剛剛先作小產, 等bb穩定d先啦。加上費事佢周圍同人講呀...

哎呀, 唔知你之前有咁既經歷, 你而家ok嘛? 幾時再黎?

ec, 我有左後個人好燥熱, 又唔敢食太涼既野, 加上鼻敏感鼻水倒流, 個喉嚨好乾, 請問有咩湯, 食療推介呀? 謝謝!!

原帖由 Cammy3007 於 09-8-17 13:19 發表

開始同囡囡洗腦未?

公爵府

原帖由 DalaDala 於 09-8-17 13:35 發表
未呀, 我剛剛先作小產, 等bb穩定d先啦。加上費事佢周圍同人講呀...

哎呀, 唔知你之前有咁既經歷, 你而家ok嘛? 幾時再黎?

ec, 我有左後個人好燥熱, 又唔敢食太涼既野, 加上鼻敏感鼻水倒流, 個喉嚨好乾, 請問 ...

你又知我會再"供"入來, hehe~
我(其實應該係晴爸)一直都等緊, 但一直都............
其實當時冇咗, 我個心好像輕了, 你都知我之前一直睇緊心理的.................現在really了, 但...............又來另一件大鑊事件.................一波3節

我當年有晴晴時都好燥熱, 當時剛有3個月, 讀緊中醫短期課程, 中醫教授叫我食天津鴨梨, 他話我唔怕食 (但其他媽咪唔好隨便試), 我有燉其他湯水
葡萄乾鴨蛋糖水<<<<
冬蟲夏草花膠貝母燉蜜糖<<<<

川貝花膠燉蓮藕<<<< 我當時有加冬蟲夏草磨粉(醫師徒弟整比我食)

其他的, 你去我blog內看, 唔明call我

公爵府

由於妹妹的同事都是剛懷孕, 妹妹幫她問醫師, 醫師話就咁用南棗煲水飲都好有益的

複式洋房

原帖由 hv245 於 09-8-17 13:26 發表

BB都好重呀, 話唔好太粗勞

我依胎都無嘔, 8W應該聽到心跳啦, 希望你快D有好消息啦.

聽到你話你都無嘔, 我都安心d. 原來我正常.

乜原來梨唔食得架? 我連續食左3晚呀!!
桃食唔食得呀o甘? 我林住要多d維他命所以呢幾晚狂食呀.....

首頁
12345...7

尾頁

跳至