論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1) 開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 想生BB熱投 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

事緣下午喺屋企抱住細仔,啱啱經過把風扇,突然間把風扇爆開,扇葉碎哂!嚇到死死吓
頂!原來印尼太太噚日拆開抹,裝得唔好攪到咁 我無叫佢拆嚟抹咖。
唔好懶叻啦!
我們都以為,很努力去做,就可以做好一件事。但原來我們是很用力地,去做錯一件事。

水晶宮

湯左佢!

別墅

嘩!咁危險!!?我個件今日先全部抹完喎,,依家check下先!

水晶宮

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1) 開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 想生BB熱投 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

真係好討厭,成日都懶叻又唔信人。佢房嗰把轟轟聲,幫佢噴嘢又話唔駛,轉頭自己又整唔到,又係我老l公出手。
打邊爐我唔識安嗰樽氣,老公又未返到,佢夠胆話比佢研究下喎! 癲癲地!

我們都以為,很努力去做,就可以做好一件事。但原來我們是很用力地,去做錯一件事。

洋房

咁你要小心你屋企嘅家電和!

禁止訪問

好媽媽勳章

珍珠宮

原帖由 005500 於 09-8-10 21:03 發表
嘩!咁危險!!?我個件今日先全部抹完喎,,依家check下先!

佢地好鐘意响廳中間拆哂把風扇嚟抹, 見到都驚!
教仔心得:媽咪容易犯的錯誤
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=951856&extra=&page=1

成日話「讚」可以改正小朋友壞行為,到底點解同點讚?   
http://forum.baby-kingdom.com//v ... page%3D1&page=1

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

好心你地炒D PK。遲早給你地痲煩。

伯爵府

哈哈...佢可能以為自己係個家電專家, 專破壞人地個家...哈哈...

男爵府

好媽媽勳章

原帖由 klm402 於 09-8-10 23:02 發表
哈哈...佢可能以為自己係個家電專家, 專破壞人地個家...哈哈...

我之前個工人都試過,佢折左我把吊扇來洗,結果,第二日,我一開風扇,成塊葉飛左出來

別墅

我以前嗰隻賓都似過,仲要連後面個正方型嗰嚿嘢嘅 cover都飛埋出嚟.....

原帖由 may123 於 09-8-10 23:36 發表

我之前個工人都試過,佢折左我把吊扇來洗,結果,第二日,我一開風扇,成塊葉飛左出來

公爵府

牛年勳章

嘩~~ 差d一鑊熟??
至於我和我家,我們必定事奉耶和華。(書24:15)

大宅

好驚. 咁有無勁柄?

水晶宮

佢仲講緊唔關佢事,我老公望住佢仲夠薑黑面

男爵府

原帖由 sillything 於 09-8-11 01:26 發表
佢仲講緊唔關佢事,我老公望住佢仲夠薑黑面

印印其實是聾啞人仕, 實際是聽不明白廣東話, 又"說"不到的. 她是好似鸚鵡一樣, 只懂說小小廣東話, 所以, 她例牌貨說: 不關她事.

所以, 我永遠都是拆出來給這些公主洗.

好在隻隻都是懶都死, 不會主動做事, 故未有此事發生, 真是幸運請到這些"懶"人, 免了一

大宅

樓主, 有冇買家居保? 睇下有冇得claim?? 或者當工人疏忽工作咁claim勞保都得.

唉~要減低$損失.

水晶宮

回覆 15# jadechant 的文章

佢絶對唔係聾啞人士,你見過識睇識聽識中文嘅印印未,我屋企就有個。

水晶宮

啱啱返嚟又見到佢用緊個風筒吹個電熱水煲嘅插蘇位,佢倒瀉水用唔用得?
佢話賠喎!

公爵府

回覆 1# sillything 的文章

呢兩個係咪印尼華僑呀?點解識睇中文?有d印學中文都學得幾快,只是你投訴佢的佢就聽唔明,你同人講電話佢就豎起耳仔聽.你d家事祕密佢就心知肚明.

珍珠宮

原帖由 sillything 於 09-8-11 17:03 發表
啱啱返嚟又見到佢用緊個風筒吹個電熱水煲嘅插蘇位,佢倒瀉水用唔用得?
佢話賠喎!

好危險喎, d水入咗個插蘇裏面, 風筒都吹唔乾架, 換咗佢啦~~個插蘇呀.

首頁

尾頁

跳至