論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

好媽媽勳章

support & $$$ no problem

男爵府

私人條例方案?good idea喎,夾$no problem,Thanks for fa fa,義工同出席嘅BK mom,有消息麻煩上黎update下la, 大家要團結....

男爵府

畀面勳章

夾錢預埋我.
一萬個支持你們

大宅

一定支持

伯爵府

多謝晒fafa同各位義工!

一定支持!

大宅

I will support in any ways!!

大宅

原帖由 FA8866 於 09-8-11 23:15 發表
2. 如我地都仍得不到有關部門的合理回覆.第二步我地要團結,大家夾$$搵人草擬私人條例.一於將爭取推出黎比公眾知道小僱主的不滿及受到不公平對待.

如要行呢步,愈多僱主願意夾$$,大家可以夾愈少.希望可以每人$200-300,不致令大家太重負擔.

any deadline for 有關部門的合理回覆 then goes for the next step?

If need to 夾$$ , please count me in. pls check pm for my email address.

男爵府

我樂於支持

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原帖由 EQ 於 09-8-14 23:32 發表

any deadline for 有關部門的合理回覆 then goes for the next step?

If need to 夾$$ , please count me in. pls check pm for my email address.

首先我地都要拎d鄰近國家既條例出黎睇下,做好資料後先會出信.
出信後又要等覆.
之後才會決定行第二步.老實講,點都希望唔好增加僱主負擔.如第一步有好結果[發夢中~],咁大家就唔駛夾$$.

大宅

2. 如我地都仍得不到有關部門的合理回覆.第二步我地要團結,大家夾$$搵人草擬私人條例.一於將爭取推出黎比公眾知道小僱主的不滿及受到不公平對待.

如要行呢步,愈多僱主願意夾$$,大家可以夾愈少.希望可以每人$200-300,不致令大家太重負擔.

我都好支持, 遊行夾錢都冇問題, 到時PM我可以MA?
SORRY我唔係好識政治, 想請問下咩叫"私人條例", 有咩作用同成效架?

THX

洋房

好多謝你地班落力的代表,只要大家齊心,唔好再讓班立壞心腸的外傭胡作非為,大家一定會支持

男爵府

多謝晒咁多位義工既努力,同埋葉太既支持~~~要夾錢,無問題~~~~

男爵府

i agree please push

男爵府

好媽媽勳章

support! $$ no problem!

大宅

I will support in action & $$. Will also ask my friends to support, even they might not have helper at home. I beleive that all locals should support this [I do not have any helper now...they make me sick of teaching....]

別墅

絶對樂意夾錢

別墅

大家覺得夾錢登廣告,可吾可以引發社會關注及反思呢

男爵府

BK Milk勳章

夜嘛嘛,發夢:
夢見阿張毒掌門&登凸頭師父两位其實一早已經有我們的想法,只不過已簽了什麽人拳等等曲約,驚俾人話而沒有藉口重新再改編獨立外乂曲譜。 他們想看我們的大合唱的Show 好唻呢, 咁的確要齊人Show啲Quali 一斉唱先知曲理何在。

講到底仍然是有些人覺得少自己一個罷了,咁個個唔出來唱的話,聲音唔夠,點上傳正確的曲理出去? 亦因為咁那些過時的曲譜便会世世代代的變為蠻橫無理性的曲理,幾時才可撥亂反正全靠每一個都要唱出來俾人聽俾人知我們的苦曲!

男爵府

BK Milk勳章

媽媽啊媽媽,保謢孩子今次唔可以只說不做!
爸爸啊爸爸,請勿再口行行大隻講啊!

公爵府

好媽媽勳章

原帖由 LADYMAMALEI 於 09-8-17 04:40 發表
夜嘛嘛,發夢:
夢見阿張毒掌門&登凸頭師父两位其實一早已經有我們的想法,只不過已簽了什麽人拳等等曲約,驚俾人話而沒有藉口重新再改編獨立外乂曲譜。 他們想看我們的大合唱的Show 好唻呢, 咁的確要齊人Show啲Quali ...

首頁

尾頁

跳至