跳至
[中西區] 中區N1幼稚園

首頁

尾頁

大宅

請問各位中西區媽咪, 仔仔2008年7月出生, 中西區附近有無邊間幼稚園好及有N1讀???

男爵府

中西區有N1班的幼稚園/幼兒園都不是最好的, 維多利亞就另當別論
mouth:
呢樣唔得, o個樣唔得, 呢樣唔准, o個樣唔准......牛耕田,馬食穀,老豆賺錢女享福。

男爵府

每個人對小朋友/學校既要求都唔同, 有人在意教得深,有人在乎老師細唔細心, 每間學校都有其優/缺點, 好難介定邊間幼稚園係好/不好.. 建議真係自己睇多d, 睇下邊間最鐘意先決定, 始終最後讀既係自己既寶貝..

原帖由 KKMo 於 09-8-12 09:56 發表
請問各位中西區媽咪, 仔仔2008年7月出生, 中西區附近有無邊間幼稚園好及有N1讀???
http://hk.myblog.yahoo.com/tantaub/
http://www.fotop.net/tantaub
http://www.pugmart.com/portal/?uid/16

男爵府

不過, 我個女剛剛係偉思讀左1年N1, 我覺得佢讀得幾開心同埋識多好多野, 今年係佢班到考到三甲呀!

課程唔算太深, 不過都學到少少英文同埋普通話既, 最重要係佢地D老師好有HEART, 尤其盈盈既班主任。

原帖由 spmok1999 於 09-8-12 10:36 發表
中西區有N1班的幼稚園/幼兒園都不是最好的, 維多利亞就另當別論
mouth:mouth:" />mouth:" />

禁止發言

男爵府

盈盈個班主任係歐老師, 藍老師我就未聽過呀(唔知係咪新請, 因為上年得2班n班, 今年有3班), 高老師(助教), 劉老師(班主任)都係教n班既。

係呀, 盈盈讀偉思呢一年好鐘意返學, 返得好開心, 同埋佢表達能力真係高左好多架, 又守規矩, 所以我覺得偉思d老師一流呀!

複式洋房

我對n1要求唔高,志在俾小晴過吓群體生活啫。n1就要小心啲簡啦,對升小學有好大影響架。

男爵府

原帖由 060905 於 09-8-12 18:34 發表
盈盈個班主任係歐老師, 藍老師我就未聽過呀(唔知係咪新請, 因為上年得2班n班, 今年有3班), 高老師(助教), 劉老師(班主任)都係教n班既。

係呀, 盈盈讀偉思呢一年好鐘意返學, 返得好開心, 同埋佢表達能力真係高左好多 ...

藍老師教咗好耐啦,我大仔前年讀時,佢已响偉思教,但佢那時並不是第一年來偉思的.好多時响西環都見到佢

禁止發言

大宅

我住中區的, 我仔仔2008年出生的, 今年要報N1啦, 請問各位中區媽咪中區附近有那几間幼稚園有N1報讀 和請問知唔知那間比較好呢 THANKS

男爵府

原帖由 wwhcfy 於 09-8-25 17:42 發表
我住中區的, 我仔仔2008年出生的, 今年要報N1啦, 請問各位中區媽咪中區附近有那几間幼稚園有N1報讀 和請問知唔知那間比較好呢 THANKS ...

幼 稚 園 暨 幼 兒 中 心
為 六 歲 以 下 的 幼 兒 提 供 照 顧 及 教 育 服 務
歡 迎 在 此 下 載 幼 稚 園 暨 幼 兒 中 心 名 單 ﹑ 收 費 及 附 設 的 輔 助 服 務 ﹐ 暫 託 幼 兒 服 務 和 延 長 時 間 服 務 等: :
(Acrobat 文 件) (Ms Excel文 件)
呢樣唔得, o個樣唔得, 呢樣唔准, o個樣唔准......牛耕田,馬食穀,老豆賺錢女享福。

首頁

尾頁

跳至