嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

別墅

各位ma ma睇醫生要小心呀!

今日個女嘔左3次,但無(啊),又行食野但食完隔1小時就全嘔出來,有小小發燒,開頭帶左bb去沙田隆亨村陳x華睇醫生,個醫生簡直不知所謂,佢睇完bb又無問我bb有冇傷風咳,就咁就叫我等取药,我問佢bb點解會嘔究竟乜野病,佢話bb喉嚨發炎有小小紅,我話乜喉嚨發炎會嘔架咩!佢就好唔好意思咁話,係呀!之後我取药比左3支药水,姑娘話1支係退燒水,別的2支一定要食曬為至,我問姑娘個2支係乜野药水,佢話唔知道,我就問醫生,醫生話1支退燒,1支傷風,1支維他命止嘔,但佢竟然將支退燒同傷風調轉左,我話bb無傷風,佢話咁就有需要時先食!問題係醫生同姑娘講野相反,無傷風又比傷風药水,好求其!嘩!我bb係人來架!
跟住食完佢d止嘔药3分鐘後即嘔,好擔心!即刻帶bb去仁安睇,第2個醫生專業好多,話比我知bb係感冒菌入腸,所以bb嘔而唔(啊),所以各位ma ma睇醫生要小心呀!

瑗瑗BB女[img align=left]http://www.imagestation.com/picture/sraid139/p0ac2648a663a4a2dabe4beca679a42f9/f7009e02.jpg.thumb.jpg[/img]

大宅

Re: 各位ma ma睇醫生要小心呀!

香港真係好多醫生冇醫得.

別墅

Re: 各位ma ma睇醫生要小心呀!

以後一定不要再去看那個“求其”醫生。

首頁

尾頁

跳至