親子旅遊

跳至

首頁
12345...16

尾頁

禁止訪問

民房

delete

禁止訪問

民房

delete

複式洋房

I'm planning to go too, where do you book the長隆 hotel is cheaper??? I want to go there by boat, is there any shuttle bus to 酒店 directly???

原帖由 jennybb2007 於 09-8-17 15:21 發表
我正計劃與家人(3大1小)在9月初到玩2日1夜, 想請教:

1) 直通車是否有shuttle bus去, 但回港時就冇shuttle bus接駁到廣州東火車站, 而要如chingchingfa所說, 乘MTR轉接到火車站呢? 如坐的士到火車站大約幾$ ...

民房

原帖由 hinmum 於 09-8-17 19:00 發表

唔該晒!

大宅

想問吓各位玩過的mami, 有無大馬戲的時間表?一場show係睇幾耐的?

禁止訪問

大宅

請問邊到訂package 平D呀?

民房

水上樂園乾唔乾淨ga??
我之前去韓國果到我覺得好污漕...

伯爵府

剛在上星期六去完長隆, 已第2次去水上樂園, 仲係咁好玩. 我亦住咗2晚長隆新酒店, 雖然貴D, 但合共包4張成人入場卷, RMB100餐卷, 4杯飲料卷, 唔洗搵車就可以直接行去幾個樂園, 差價其實都唔係太多. 最好彩係入住 Block 6, 最接近水上樂園, 穿住浴袍就行落去, 真係好方便.

男爵府

原帖由 faicherry125 於 09-8-17 20:06 發表
I want to go there by boat, is there any shuttle bus to 酒店 directly???

碼頭外有shuttle bus去唔同酒店, 不過如果你走左一班車, 可能要等30分鐘架!

男爵府

一般啦, 朝早去乾淨d, 下午開始污漕, 不過我去個日都覺得可以接受既。
原帖由 Boma0110 於 09-8-17 23:36 發表
水上樂園乾唔乾淨ga??
我之前去韓國果到我覺得好污漕...

男爵府

好普通咩, 個個都話好食, 唔通個日師傅失準??
原帖由 samchi媽 於 09-8-17 13:45 發表
我都剛去完回來嘞,住咗二晚長隆,係房到仲見到老虎同火烈鳥,真係超正,check in好快十五分鐘搞掂晒。

夜晚自己駕車去咗祈福新村食飯,去咗客家人食,但味道不是想像中這麼正囉,隻咸雞好普通,其他餸菜都係好普通。 ...

男爵府

some of colleague stay in 祈福新村 and they said is good in term of price and is clean especially if you have a big party, ie 3/4 bedrooms flat RMB $6xx only, house RMB1,3xx per night. 10-15 min to park

伯爵府

原帖由 bbchai 於 09-8-18 17:41 發表
some of colleague stay in 祈福新村 and they said is good in term of price and is clean especially if you have a big party, ie 3/4 bedrooms flat RMB $6xx only, house RMB1,3xx per night. 10-15 min to pa ...

我上年都住祈福酒店, 酒店無長隆咁多花巧, 係實而不華, 而且食店比較多選擇, 附近仲有間大超市, 其實都唔錯的.

不過最后選新長隆酒店, 除咗貪方便, 慳來回交通時間; 最重要長隆住客係主題樂園的熱門設施都有fastpass, 唔洗為玩大喇叭而排隊成個鐘頭, 呢點係好吸引.

男爵府

原帖由 samchi媽 於 09-8-17 13:45 發表
我都剛去完回來嘞,住咗二晚長隆,係房到仲見到老虎同火烈鳥,真係超正,check in好快十五分鐘搞掂晒。

夜晚自己駕車去咗祈福新村食飯,去咗客家人食,但味道不是想像中這麼正囉,隻咸雞好普通,其他餸菜都係好普通。 ...

Agree, 上星期六食完, 咸雞名付其實, 得個咸字:;pppp:
附近鍾意漁民新村.

民房

delete

男爵府

is遊樂場 suitable for 20 mths baby please?

how does the ride compare to HK Disneyland?

thanks!

男爵府

Is the restroom inside the theme park/動物園 okay?
is toilet paper available?

How about 大馬戲, any restroom there? cos going with a young girl who refuses to wee on the nappy!

thanks!

首頁
12345...16

尾頁

跳至