夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

男爵府

畀面勳章 貢獻勳章

**天蠍座的老公**

我識親d男朋友同依家我老公都是天蠍座,但d人話同水瓶座(me)不夾。

每次我同friend去完街,佢不是不停打電話搵我,就是返到屋企話我掛住去行,其實我一星期去一次之嘛∼∼!

雖然,我知佢好愛我,但不是等於佔有,私生活好重要~!
我的朋友都怕鬼左我honey,見我都要排隊book~~

小小事鬧交,佢就有掉野同撞牆的危險,我就同佢講,
""冇用的,掉哂d野落地,你要收拾番,打牆你自己痛"
佢覺得我不理佢~~ :evil: 因為我之前的男朋友又是天蠍仔,發脾氣都是同一款~~掉野同撞牆

妳們有冇天蠍老公男朋友分享下~~!

CHERRY

洋房

Re: **天蠍座的老公**

我老公都係天蠍座, 而我就雙子座..
我老公就冇掉野同撞牆既習慣, 但係佢好大男人, 佢D牌氣轉得好快O家, 可以冇啦啦就發牌氣.
而佢就一定唔准我同以前男朋友傾電話(拍緊拖個時), 佢覺得分開左就唔應該再聯絡, 但係我同佢講如果我唔同以前D男朋友傾電話, 佢都唔可以同以前D女朋友傾電話, 咁DD叫公平...但係佢就做唔到囉(由結婚之後就真係冇同佢地聯絡, 佢對婚姻好認真)... 至於出街我老公都唔係咁想我同D FRIEND出街, 因知我D FRIEND成日落吧落DISCO, 我唔會完全唔去, 但係唔想同佢成日嗌交所以去少左. 我諗個個性格都唔同, 可能你遇到個D真係咁O岩同一性格啦!!

別墅

2016畫展勳章

我地兩公婆都係天蠍座, 佢係好嬲既時候都會掉野, 有時講講下野唔岩聽就喝我(因為我投訴緊佢亞媽, 但佢唔想聽, 以為唔比我講就等如無事發生), 不過佢唔會咁笨去hit the wall.

天蠍座既我地都係好保護自己!!

公爵府

Cherry,

我唸性格同星座無乜關系掛,但係如果掉

複式洋房

我同老公都係天蠍座,但我老公對我非常好又唔大男人,乜野都就晒我!!我諗星座都唔準啦!!

男爵府

畀面勳章 貢獻勳章

我地是不過30歲的,哈哈~~!

但不代表每DAY都太辛苦,一個星期有一日出下去都不是好大問題~~!!冬天佢的工作量少D,今天3:00便返到去,我都在6:00回到家,以前我實繼續SHOPPING同玩,依家都就了他一D~~

他是怨要佢做家務,洗衫拖地洗碗,咁佢早放工咪做LAW~~人地返工辛苦~~他都OK

我地其實會協調,不過,佢大過有佔有慾LU,所以先有D孩子氣吵吵下~~

CHERRY

禁止訪問

公爵府

2020勳章

cherry,

我都有個 "天蠍座的老公"
但性格同你形容的有點不同,

我去街的話,佢係唔會打比我,除非有野問,我唸你老公都係緊張你姐,你應該開心先係ma,我都想佢煩我

至於家務問題,我唸好多男士都會比較抗拒,不止你個老公1人,我本身有鐘點ee幫手,所以我隻佬唔洗做(家務)...

幸福肥師奶

複式洋房

我都有個 "天蠍座的老公"
佢係情緒化D,又鐘意發脾氣,但好快又無事,但佢唔會HIT WALL & 掉野,佢都會問我同邊個街,但唔會成日打電話比我,最多一個電話問我幾時返,不過佢都係唔都鐘意我同D朋友去街

大宅

我同老公都係天蠍座,佢個人好係情緒化D,又鐘意發脾氣,但好快又無事,佢會HIT WALL & 掉野,佢都會問我同邊個街,但唔會成日打電話比我,最多一個電話問我幾時返.唔鍾意煩人同俾人煩.但係d脾氣真係好難頂.我自己係天蠍座,但同佢相反,我係個無脾氣既人,如果我對佢發脾氣,一定係大事,佢會幾驚我.
[img align=left]http://www.dchome.net/emote/icon/548.gif[/img]

公爵府

2020勳章

我同老公都係天蠍座,但我老公對我非常好又唔大男人,乜野都就晒我!! 不過我同佢都好易呷醋,同埋大家唔會o益大交,因為知道天蠍座報服心強,所E我地都好"就"大家

男爵府

死啦~~
我係水瓶座, 我未來老公係天蠍座,
真係好多星座書都話唔夾GA,
希望唔係咁準啦~!!!!!!!!!

不過佢真係好佔有慾強,符合晒天蠍座..................

村姑 亞Bee

別墅

[size=medium]脾氣臭,鍾意亂發脾氣同埋掉野.......

係因為無家教同無修養。

唔係因為佢係天蠍座

假使未結婚化時間留意佢個星座不如化時間留意佢個人品

珍珠宮

我老公係天蠍座~
同我拍拖時咩都就晒我...
而家結婚耐左...最好我世界得佢同d仔女唔好有其他朋友...
痴痴地...

大宅

2005 天蠍座運程 (轉貼)
-------------------------------------------------------
今年的運勢比去年好,不過變動仍然不大,情緒上受壓力影響,尤其是跟家人的關係。想改變自己現時生活,例如學業、社交圈等各方面的朋友,會面對很大的阻力,因為穩定的土星進入你的第八宮多年,想變化需要付出很多努力!下半年開始,情緒不受自己控制,身邊人跟自己都不好過!另一方面, 今年父母宮受刑剋, 要特別小心母親的身體, 家中如果有一些對母親有危害的風水擺設, 請即把它搬移, 而小孩健康較差, 要早些醫理病情.

愛情方面,因命主星落入歲破之宮,不論男女佔有欲都會變的很強烈,男性很是花心,拿不定主意,經常換女朋友。女性容易被捲入感情的風波之中,愛恨難分。讀書人可能需要到外地升學而與戀人分開。6月12日至9月19日太陽、金星經過海王星及愛情重宮;4月24日至5月20日太陽、金星對海王星帶來動力;8月6日至9月7日金星照住海王星;9月22日至10月22日太陽直射海王星,都是豔遇期。單身的妳, 專心在自己的領域內,無暇顧及感情的發展. 有伴侶的你, 也會鬧情緒, 對愛人的感情轉為冷淡了一些, 不過對於長遠來說, 並沒有什麼不好的地方, 因為今時今日的社會再不可能有情飲水飽, 只要明白對方是勤力工作, 目的是為了創立一個美滿的家庭就是了.

今年得到掌管健康的小行星保護,身體非常好。或許會有小病痛,但很快就康復。在事業上用人要小心。火星克奴僕宮,必定奔波勞碌,多勞多得,全力為事業賣命。正在讀書的天蠍人,讀書成績因為情緒、人際關係不理想而容易受影響。所以今年讀書會特別事倍功半,要好好忍耐。你的人緣運下降,今年要特別小心,不要介入朋友的麻煩事,否則吃虧的是你。11月30日火星經過天蠍座容易惹是非口舌。

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我老公都係天蠍座~~ :mrgreen:
由拍拖到結婚到生BB都對我好好又唔大男人,
男人粗心大意梗有架~
我有左BB佢就叫我唔好返工..怕我辛苦..
我D朋友都覺得佢好錫我..仲話我呢隻巨蟹食住左隻天蠍..
哈哈!!
[url][/url]

首頁

尾頁

跳至