心聲留言

跳至

首頁

尾頁

男爵府

好苦惱!!!Pls Help!!!

話說我有個親戚,佢地夫婦,有一個仔(今年23歲),但係呢個仔就好唔生性,乜都唔理,淨係識掛住賭,賭馬,賭波,甚至過海,去澳門賭,仲借埋大耳'龍',佢total借過兩次,兩次都係自己冇能力去還,之後帶個big ear hole上門,因為佢自己怕死,就要人地救佢.

可惜,救完佢之後,佢又係重蹈覆徹,依然故我,仲俾人(佢父母)話一兩句都唔得,你一話佢,佢會大大聲(大你十倍,冇誇大)罵返你轉頭.佢父母而家苦無對策,因為佢已經被佢父母由細縱到大,而家你講乜,佢都唔聽,叫佢去戒賭,叫左十萬次,佢都唔肯去戒.唔肯去戒咁都算喇,但係.......佢仲日夜不斷o係度唸計,呃佢媽咪d血汗錢去賭(差唔多成副身家都已經俾佢呃晒),佢媽咪痛苦到生不如死,放棄佢,佢媽咪又唔捨得,因為話晒得呢一粒仔.佢媽咪搵過社工,應該做既都做過晒,不過都係冇用.

請問佢應該點做呢?我驚佢有日忍到忍唔到既地步,走去自殺!唔該你地咁多位教/救o下佢呢位可憐人,佢而家應該點做呢?

P.S.補充一句,佢個仔好自私,好冷血,唔理你係生係死,總之有錢俾佢賭就得,其他一律聽唔入耳.

大宅

Re: 好苦惱!!!Pls Help!!!

Give up him la! No hope for future!
我有兩個女 大女Vanessa好生性 細女Venus好生肉

大宅

惟有忍痛放棄,
棺材本都冇晒,
到時搵邊個可憐,
教仔唔可以順得佢咁多,
變成害左佢,
而家仲害埋自己,
話番轉頭教還教,
學壞唔洗一日,
勸佢理智 d ,
等佢他日改過,
浪子回頭,

禁止訪問

洋房

係錫佢o既就吾好再理佢,自己教吾到,就比個社會去教佢.
吾理佢,當佢無到,佢吾理你感受,點解要理佢感受呀!
而家先得23歲,睇得佢一時都吾睇得佢一世啦!
等佢o係出面受下苦,佢就知邊個對佢好.
係好o既生一個就夠,係吾好o既當無生過就算!
機會已經比o左佢,就算係欠佢o既都已經還哂,睇下佢自己
o既做化啦,就算係自己父母都無可能睇佢一世,放手啦!
佢咁怕死吾會有事o既,你越緊張佢就越得戚,吾理佢,
佢就會死狗o架喇,到時先教啦!

大宅

畀面勳章

如果想有番個仔就一定一定要對佢絕情d,吾可以再幫佢,佢都已經23歲,係可以自立,如果再寵容佢,幫佢,成日俾佢覺得有依賴,咁樣佢呢世都吾會改過,所以一定要堅持,忍心,等佢係出面受
要忘記傷痛,係時候要重新振作起來,可以嗎?  

首頁

尾頁

跳至