夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

獅子座老公?

我見隔離講星座老公, 等我又講o下先, 我老公係獅子座, 最鍾意認叻, 脾氣暴躁(但係而家已經好o左好多), 佢好有領導才能, 對家庭負責, 而佢最大o既特點, 就係好鍾意食o野, 重要食最靚o既o野.......唔知你o地有無獅子公同我隻公都係一樣呢? 一齊分享o下o丫
上主是我的牧者, 我實在一無所缺
祂使我臥在青綠的草場, 又領我走近幽靜的水旁
還使我的心靈得到舒暢
祂為了自己名號的原由, 領我踏上了正義的坦途....
祢的牧杖和短棒, 是我的安慰和舒暢........
在我一生歲月裡, 幸福與慈愛常隨不離
我將住在上主的殿裡, 直至悠遠的時日

洋房

Re: 獅子座老公?

我想這個因人而異吧.我也是獅子座,也是人地老公,但就沒有你先生的行為性格. 不過,我深信你作為他的另一半,請發揮你的影響力,幫他變得更好
Good LUCK :lol:

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

beaclem 寫道:
我見隔離講星座老公, 等我又講o下先, 我老公係獅子座, 最鍾意認叻, 脾氣暴躁(但係而家已經好o左好多), 但係佢好有領導才能, 對家庭負責, 但係佢最大o既特點, 就係好鍾意食o野, 重要食最靚o既o野.......唔知你o地有無獅子公同我隻公都係一樣呢? 一齊分享o下o丫

beaclem,

我老公都係獅子座,佢同你老公簡植一模一樣ar :lol: :lol:

大宅

我老公都係獅子座,但係佢一啲都唔貪靚,想佢買多件衫都難!

該用戶已被刪除

大宅

hidemode 寫道:
[quote]
beaclem 寫道:
我見隔離講星座老公, 等我又講o下先, 我老公係獅子座, 最鍾意認叻, 脾氣暴躁(但係而家已經好o左好多), 但係佢好有領導才能, 對家庭負責, 但係佢最大o既特點, 就係好鍾意食o野, 重要食最靚o既o野.......唔知你o地有無獅子公同我隻公都係一樣呢? 一齊分享o下o丫

beaclem,

我老公都係獅子座,佢同你老公簡植一模一樣ar :lol: :lol: [/quote]

:mrgreen: :mrgreen: 又會咁o岩o既, 咁我o地真係要交流一下啦
還使我的心靈得到舒暢

大宅

阿四爸爸 寫道:
我想這個因人而異吧.我也是獅子座,也是人地老公,但就沒有你先生的行為性格. 不過,我深信你作為他的另一半,請發揮你的影響力,幫他變得更好
Good LUCK :lol:

多謝你的意見, 通常我老公(獅子座)都唔會認自己o的唔好o野, 我諗亞四爸爸係一個例外啦
還使我的心靈得到舒暢

大宅

lolo123 寫道:
我老老都係獅子座,但係佢一啲都唔貪靚,想佢買多件衫都難!

我老公都唔貪靚o架, 但係佢就好鍾意食o的好味o既o野, 同埋, 佢好為食o架
還使我的心靈得到舒暢

男爵府

畀面勳章 貢獻勳章

我又八左來,我朋友2公婆都是獅子座,真係喜喜歡認叻~乜都是佢D野至好,各有各出去玩,但就好照顧家庭~~

CHERRY

複式洋房

我老公雖然係獅子座.但品性謙恭.我爸爸常常稱讚他的為人,說他事業有成又無脾氣,最好的是有衣食.所以對這個女婿非常滿意

大宅

smartlinus 寫道:
我老公雖然係獅子座.但品性謙恭.我爸爸常常稱讚他的為人,說他事業有成又無脾氣,最好的是有衣食.所以對這個女婿非常滿意

咁你咪好幸福囉, 好羨慕呀!
還使我的心靈得到舒暢

子爵府

好媽媽勳章

beaclem 寫道:
我見隔離講星座老公, 等我又講o下先, 我老公係獅子座, 最鍾意認叻, 脾氣暴躁(但係而家已經好o左好多), 佢好有領導才能, 對家庭負責, 而佢最大o既特點, 就係好鍾意食o野, 重要食最靚o既o野.......唔知你o地有無獅子公同我隻公都係一樣呢? 一齊分享o下o丫

我隻獅子公exactly就係你講果種. 唔止食野, 佢連買野都係要貴既, 仲話貴先係好野.

複式洋房

阿早! 寫道:
[quote]
beaclem 寫道:

我隻獅子公exactly就係你講果種. 唔止食野, 佢連買野都係要貴既, 仲話貴先係好野. [/quote]

我老公都係一樣~~不過佢就唔係要最貴0既~~~佢係要最靚0既~~~好姿整~~~由起身到出門口起碼要成個鍾~~如果佢有咩事嬲左我~~我只要是旦搵D野讃0下佢叻(當然佢唔知係""是旦"")~~咁佢就好開心啦~~

子爵府

好媽媽勳章

係呀係呀, 是旦讚下佢(例如今日打扮得好靚仔喎, 條tie同件衫好襯喎), 佢就會微微咀笑唔嬲架喇.

複式洋房

係囉~~但係呢~~~佢惡起上0黎又真係好鬼惡0家~~
你0個個係唔係呀?

子爵府

好媽媽勳章

惡到想食左我tim呀, 仲會將件小事化大, 然後大發雷霆.
經過七年既經驗累積, 響呢個時候我係唔會同佢嘈, 由得佢發癲, 最多附和下佢"咪係囉, 又會咁既, 如果係你咁叻就唔會喇", 或者如果係自己衰左呢, 我就會話"咁我無你咁叻麻, 所以咪咁咁咁...囉"
通常佢聽左呢句都唔會再鬧, 只會補句"咁你下次醒d啦".

別墅

我老公都好似你老公咁,不過呢個星座的人,大多數都係咁.搵老公搵呢種都唔錯既,最好的一樣野,係佢地大多數對家庭好有責任感,好少話去滾.但又好招女人.
Our Baby is 2 years old

大宅

2005 獅子座運程 (轉貼)
--------------------------------------------------------
整體運勢不錯,會是精彩、充實的一年。今年金星入命, 對女性來說還是一個幸運之年. 男性卻會阻礙較多, 做偏門行業的人提防官非口舌及牢獄之災. 財運未如理想, 金錢要多番轉折才到手, 時有周轉不靈之歎.全年心情比較憂鬱多慮, 尤其是身在外地工作的人士, 常有思鄉情緒. 受薪人士卻要注意是非,在工作上會遇上強硬對手,故此,應該留意說話內容,切不可讓對方太瞭解你。今年阻力較多,如無必要,勿向北方國家旅行。

全年戀愛運呈現維持現況的狀態,總不見有進展。仍是單身的你,雖然戀愛機會較少,然而因為心力交瘁,已不再沾惹愛情。婚外情成為獅子人最急需解決的, 已婚人士去年動了真情, 三角關係令你不安, 今年桃花星不現, 要是你再冷落對方, 沒有共同的路向, 那就註定分手, 上天已把緣份賜予給你, 你忍心把他/她遺棄嗎? 正在拍拖的男女, 今年又再鬧分手, 分手就要來得理智一些, 不要拖拖拉拉, 請把問題交待, 兩個人的事, 就兩個人把它解決, 不要變成了一大斑人的事, 大家也來加一把意見. 把你弄得很不愉快. 8月10日至19日出生的女孩會喜歡一位已婚男人, 今年依然沒有結果.

上半年你比較容易跟家人吵架,跟朋友的感情也不是很穩定。下半年開始,你的社交生活會比較多姿多彩,但你同時也需要很多個人空間,一些過分熱情的朋友讓你害怕。你對自己的事情很熱心,自我要求提高,也會有機會找到你一直沒有留意的能力跟興趣。做什麼都比上半年順利。

今年你的健康沒什麼大問題,你對自己的生活不大緊張,但會有很多人對你的生活習慣指指點點。有時候你會感覺很煩,不過都是些有建設性的意見,你就虛心接受吧!開心一些身體會比較好。打扮的漂亮一些,可增加自信心,人也會變的開朗起來。

民房

我同我老公2個都係獅子座,大家d品味,脾氣&性格都好似,又可以夾得來架o咼 ?-(

大宅

DorothyBBB 寫道:
我老公都好似你老公咁,不過呢個星座的人,大多數都係咁.搵老公搵呢種都唔錯既,最好的一樣野,係佢地大多數對家庭好有責任感,好少話去滾.但又好招女人.

我老公都係獅子座架, 我都覺得搵佢做老公都唔錯既, 佢對我同D仔女都真係幾好架, 我就從來無驚過話佢去滾喎, 但係呢個星座D男人又真係幾大脾氣架。

首頁

尾頁

跳至